Macro Çekim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,098
Ynt: Macro Çekim

gatesalan' Alıntı:
105mm lens, kelebek ve bocekleri urkutmeyebilir ama fiyat farki ile beni acikcasi bayaga bir korkuttu :D Sanirim 105mm'de karar kilacagim:smiley: Biraz uzaktan netleyip,close up filtre ile buyutemez miyim?

150mm demek istediniz sanırım? 105mm ile de uzaktan çekim yapabilirsiniz, üstelik daha keskin ;)

Etiketler

slm siz ağız içinde macro çekeceğiniz için bence kısa odak kullanın eğer macro derseniz birde sizin detay almanız gerekiyor yanılmıyorsam bence canon mp-e 65 i bir deneyin derim ben kullanıyorum ama diş de değil doğada isterseniz örnek gönderebilirim saygılar bu arada 1-5 dir özlliği

Selam Önder bey ben sigmanin 70-300 apo dg lensini kullanıyorum makro çekimler için çok da memnunum. Hem canon hem de nikon için olanı var. Alıcağınız d-slr makine ile zaten 18-55 veya 18-110 gibi bi aralıktaki lens standart olarak verileceği için onlar doğa,manzara vs. işinizi görecektir. 70-300 aralığı çok gelebilir tabi ki 105mm kadar iyi çekemeyebilir ama çok amaçlı kullanım için (kuşu böceği korkutmadan çekebilmek gibi) idealdir.

Sedat bey bence iyi bir macro lens almalısınız ben önerilerimi set olarak yazıyorum buraya siz marka ve objektifte kendi kararınızı verebilirsiniz...

Canon set
450d veya 500D 18-55 Kit
Macro içinde 60MM USM 2.8 MACRO+ Ring Flash seti
macro objektif olarakSigma 50MM 2.8 EX DG veya 70mm 2.8 ex dg macro

Bence macro objektifle birlikte kesinlikle bir tane de ring flash seti edininin çünkü ancak ring flashlarla mükemmel sonuçlar alabilirsiniz...

Nikon Set

D90 veya D5000 bu makinaları yine kit halde alıp...
nikkor 60MM 2.8 N modelini veya eski modeli de alabilirsiniz.
Macro objektif olarakSigma 50MM 2.8 EX DG veya 70mm 2.8 ex dg macro bunları düşünebilirsiniz.
yine ring flash seti almanızı tavsiye derim....

benim önerim Canon'dan yana olacak özellikle 500D alırsanız full HD video da mükemmel iş görür...

Bende bir ekleme yapayım, diş doktoru bir arkadaşım var ve bu konuda baya kafa yormuştuk birlikte. Arkadaşlar makina ve macro objektifleri yeterince anlatmış o konulara tekrar girmiyim ama flash konusuna gelince 2 tip macro flash var birisi ring şeklinde, birisi sağda ve solda iki ufak flash çeklinde.

Genel olarak diş çekimlerinde işinizi ring flash görür. Ama benim dişdoktoru arkadaşımın uzmanlık alanı birazda dişlerin estetik hale getirilmesi. bu yüzden dişlerin üstündeki doğal çizgiler ve dokularında çıkmasını önemsiyordu. İşte bu durumda ring flash tüm gölgeleri öldürdüğü için dişin üstündeki girintili çıkıntılı doğal dokuları göremiyorsunuz. Bunun için diğer 2 li macro flash ı kullanmanız gerekiyor. Çünkü onunla sağdan gelen ve soldan gelen ışık güçlerini farklı fakrlı ayarlayıp dişin üstündeki dokularda hafif gölge sağlayıp görünür hale getirebiliyorsunuz.

Saygılar
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,731
Kayıtlı Üye Sayımız
166,554
Kaydolan Son Üyemiz
Veli kına

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR