LR Discovery ile Bir Şarj Dinamosu Hikayesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,511

VitaEsMorte

Zirve
Her markada müzmin bazı sorunlar vardır. Ben Land Rover'da sadece yağ kaçırma sorunu olduğunu sanırken acı bir tecrübeyle şarj dinamosunun da sorunlu olduğunu anladım. Sedat ile yaptığımız Türkiye turunda dinamoyu birkaç kere yakınca iyice bir inceleme şart oldu. Ağzına kadar dolu bir Discovery 1 ile saatte 175 km yaptıktan sonra yanan akü lambası ile kendimizi Erzincan oto sanayide bulduk. Orada sorunun aküden olduğunu sanarak değiştirdiğimiz akü de kar etmedi ve gecenin bir yarısı Sivas-Tokat arasında yolda kaldık. Sorun şarj dinamosuydu. Land Rover'ın orjinal dinamosu olan Lucas'ı denedik, BMC'yi denedik yine aynı şeyi yaptı ve toplamda 5 kere dinamo yaktı. Dikkat ettiğim nokta, dinamolar hep aşırı hız denemelerinin veya elektrik aksamına fazlaca yüklenmenin sonunda yanıyordu. Hatta bir keresinde dinamo alev almıştı. Sonuçta tamircim bunun aşırı ısınmadan olduğuna kanaat getirdi ve pervaneli bir Bosch dinamosu taktık. Ayrıca 50 amperlik olan eski dinamo yerine takılan bu yeni dinamonun gücü de 90 amperdi. Sonuç olarak bir daha yaşamadım. Fakat sonradan öğrendiğime göre dinamoda aşırı ısınma bu markanın bir diğer müzmin sorunuymuş. TV'de gördüğüm yanan sıfır RR jipler de bunun kanıtı sanırım.

Ynt: LR Discovery ile Bir Şarj Dinamosu Hikayesi

Yalnız ilginçtir bu beş dinamodan hiçbirini ben yakmadım ;D Hep başkasında patladı (Dört kere Sedat, bir kere de birader ;D ;D ;D ).

inanmazsın bende aynı sorunla karsılasmıstım discovery tdi ile, kıbrısta ögrencıydık o yıllar ve kimseler çözememişti sorunumu kıbrıst yok efendım ıcındeki parcalar degisti fayda etmemişti mecbur kalmıs taa kıbrıstan burya yanıma yedek akü alarak ankaraya gelmek zorunda kalmıstım. gerci ankaradada yaptırmak kolay olmamıstı ama gecmıs zaman pek emın degılım sanırım ford marka bir aracın dinamosunu bir şekilde uydurtturmustum

Arkadaşlar merhaba , Haklısınız her aracın bir sorunu var canlı örnek
perşembe akşamı istanbuldan-Konyaya gitmek için yolac çıktık fakat cuma günü aracımızın ( Disco I-97) hararet yapması neticesinde Ankara Gölbaşında 4 büyük3 çokçuk olmak üzere yolda kaldık yolda telefonla Oktay ustadan çok büyük destek aldık Ankaraya kadar ulaştık biraderim çoluk çombalığı gelip aldı

Ankara il hududu içinde olduğumuzdan sn Yavuz abiden destek almak üzere aradım sağolsun 30 dk içinde gölbaşına ulaştı aracı Ferhat ustaya çekici ile götürdük

bu kurtarma operasyonunda Yavuz abi ye ,Okya ustaya ,Mert e, Ferhat ustaya , ilhan abime,beni yanlız bırakmayan Erhan hocama , Teşekküleri bir borç bilirim

Not araç hararek yapmaya devam ettiği için aracı Ankaara Ferhat ustada bıraktık Pazar günü geri almayaı yüc Tanrıdan niyaz ediyoruz

Geçmiş olsun Ufuk bey, umarım fazla birşey çıkmadan atlatırsınız.

geçmiş olsun :( umarım biran önce sorunsuz şekilde teslim alırsınız...

Arkadaşlar merhaba , tek mutlu olduğum yan araçla 7 kişi konyaya gidiyorduk yollarda kalıp çoluk çacuk rezil olmadık

Yavuz abinin ustası Ferhat dün ve bugün olmak üzer 2 gün araç üzerinde çalıştı yapılanlar
-termostat değişti
-devirdayim değişti
-radyatör temizlendi
fakat çözüm olmadı hararet yine yükseliyor aracı yarın kamyonla istanbul a taşıyacağız
bundan sonra iş oktay ustamıza kalıyor
bir kaç arkadaş kalorifer de tıkanıklık olabilir diyor , bazılar motor kapağı veya conta diyor
umarım sonu maddi manevi problemsiz olur

Ufuk valla elimden gelen ancak buydu keşke daha fazla bişey yapabilseydim.

Son durumu merak ettim nedir şimdi durum?

Üst kapakmıymış gerçekten?

Selamlar

Arkadaşlar merhaba

aracımızın son durumu (dün akşamki bilgi ) conta yanmış değişecek üst kapakta eğrilik varmış bunun için tornacıda bu akşam daha net birşeyler öğreneceğiz

Mert sağ ol bende öyle olmasını ümit ediyorum bakalım bu gün durumu öğreneceğiz

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR