LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahcecim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,818

bahcecim

Kamp II
Mesajlar
323
Tepkime Puanı
17
Yer
İstanbul
Web
www.kamp-karavan.com
Orjinal İngiliz malıdır. CE ve diğer tüm güvenlik sertifikalarına sahiptir. Oldukça kalitelidir. 2 yıl parça garantisi mevcuttur.

Türkiye'de yeni yapılanma sürecine girileceği için, deneme amacıyla sadece maliyetine fatura karışılığı ilk parti satışı yapılacaktır.

Ürün piknik veya mutfak tüpü ile çalışabileceği gibi, LPG tankı ile de çalışabilir. Mutfak tüpü ile (sürekli çalışırsa - ki termostatı vardır) 84,5 saat çalışabilir. Piknik tüpü ile kesintisiz 14 saat çalışabilir. Ürün son derece sessiz ve yüksek verimlidir.

İstenirse sıcak su modülü mevcuttur. Sıcak su modülü hem 220V hem LPG ile çalışabilmektedir. Böylece Mo-Camp'larda LPG harcamadan sıcak su rahatlığına erişebileceksiniz. www.pro-pex.com adresi yakında aktif olarak çalışacaktır.
 

Etiketler
Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Metin kardeşim
Başlamış bulunduğun(ısınma sistemleri) yeni işinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder başarılar dilerim.
Yeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle.
 

Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Teşekkür ederim.

Herkesin ihtiyacı olan "ürün değil hizmet" politikası güdüyorum.

Yoksa çin'den üç kuruşa malzeme getirip, 5 kuruşa verip yok olmak, yada hizmet vermemek gibi bir düşüncem yok.

Sevgiler, saygılar.
 


Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

1750 TL+KDV'si varmı bilinmiyor...

http://www.sahibinden.com/webasto_-_lpg_li_karavan_isinma_sistemleri-55WQQaXQQ20596006WQQpXQQdisplayitem?
 



Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Ürün yanma haznesinde oluşacak ses ve egzost sesi mazotlu webastolarda olduğu gibi ses ve atık gaz bakımından karşılaştırıldığnda performansı nasıldır.Mazot dumanı ve yanma haznesi gürültüsü duman vs. gibi durumlar sanırım bunda biraz daha değişiktir.Mesela yakıt LPG olduğu için duman sanırım asgaridir.Gürültü ve yanma sesi nasıldır acaba?Emniyet sensörleri ve valfleri ,gaz kesme ve emniyet unsurları nedir?.Fiyat olarak Webasto,eberspacher vs. gibi alternatiflerine göre fiyat bence biraz fazla görünüyor.Termostaik kontrol ve dijital kumanda sistemi bu kapsam dahilinde midir.Bence fiyat bakımından daha pahallı olmasına rağmen kullandığı yakıt itibariyle mazota nazaran daha uygun buldum.Nedeni ise yanma haznesinden daha az kirli ve atık duman vs.çıkmayacağı ve tahminimce birazdaha sessiz çalışacağı konusudur.Isı dağıtımında fan sistemi mevcut mudur yoksa ısı dağılımı ve üfürümü nasıl sağlanmaktadır.Sirkülasyon için bir elektiriksel santrüfij isteyen mekanizması var mıdır? Isı dolaşımındaki elektiriksel üfürüm sisteminin çektiği amper değerleri nedir.Kısacası diğer sistemlere oranla fiyatı biraz fazla görünen bu sistemi Webastoya yada Eberspaceher yada benzerlerine göre cazip kılan ne gibi unsurlar var ki tercih edelim.Bu fiyattaki bir ürünü niçin diğer sistemlere göre tercih etmeliyim.Çünkü öbür sistemlere göre promosyon aşamasında olmasına rağmen pahalı buldum.Bunları açıklarsanız memnun olurum.Teşekkürler .Kalori değerleri hakkında da da bilgi verirseniz sevinirim.Bana göre böyle bir sistemde LPG kullanımı mazot dumanı ve ses bakıımından bir avantaj gibi görünmesine rağmen fiyat bakımından biraz pahalı.Sonra denenmişliği ve referansları konusunda da açıklama yapmanızı rica ederim.Saygılarımla...
 

Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Merhaba;

Soruları tek tek cevaplandırmaya çalışayım.
- Bir kere sistemde herhangi bir motor olmadığı için (dizel veya benzin pompası, yada yanma hazinesi) sistem son derece sessizdir. LPG çıkışı kendi basıncı ile (30mbar) yeterli geldiği için ayrıca bir pompa yoktur. Benzer şekilde eksoz olmadığı için için herhangi bir ses azaltmaya gerek yoktur. İlerleyen zamanlarda eksoz delindi, çürüdü, çarptım kırıldı gibi şikayetler sebebiyle eksoz maliyetiniz yoktur.
[attachment=1]
Duman doğal olarak yoktur. Sadece atık gaz vardır. Evinizdeki kombiden daha sessizdir, çünkü eşanşör ve brülör devresi yoktur.
- Solid State Termostat kontrolü sisteme dahildir, fakat dijital timer kontrolü ekstradır.
- Tüketim olarak dizele göre daha ekonomiktir. (Piknik tüpü 11lira / 14 saat – tam güç – ki tam güç çalışmaz, termostatı var.)
- Isı dağıtımı için fan sistemi mevcuttur.
- Isı dağılımı için saydığınız diğer firmalardan kat kat az tüketim yapmaktadır. (1.4 Amper / saat) !!! (Bir akünün 60A/saat olduğu düşünülürse ek aküye bile ihtiyaç olmadan çalıştırabilirsiniz)
- 2000W ve 2800W olmak üzere iki farklı modeli vardır.
- Ürün bazı dostlarımızın uzak doğuda kıyasladığı ürünlere benzememektedir. Tüm CE ve ISO standartları göz önüne alınarak üretilmiştir.
- Dizel ve benzinli hatta LPG’li diğer sistemlere göre avantajı,
1) düşük elektrik tüketimi,
2) dumansız çalışma modülü
3) sessizlik
4) Montajını kendiniz bile yapabilirsiniz. Depo hortumlarınızı kesmeye delmeye gerek yoktur. İsterseniz bir yakıt tankı takabilirsiniz, isterseniz ocak gazınıza basitce takabilirsiniz.
5) mo-cap ve benzeri elektrik alabildiğimiz yerlerde LPG harcamadan ısıtma hizmeti vermeye devam edebilmesidir. (Bu modül halen üretim aşamasındadır. Bir sonraki yıl satışa sunulacaktır.)
- Fiyat konusunda; verilecek servis ve garanti göz önüne alınınca ne yazık ki benzerlerinden biraz yukarıda kalıyor. Yapı olarak herzaman düzgün ve temiz iş yapmayı seven bir çizgide oldum. Bunu da üç kuruşluk iş için bozmaya niyetim yok. Ürün için montaj ve “self-service” yapabilecek dostlarımız için çok uygun fiyat politikası güdülecektir.

Saygı ve sevgilerimle

pipes.jpg
 






Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Metin bey bana bu ürünlerin fiatını her bir ürün için nasıl bir çekilmesi gerektigini izah eden bir proje yollayabilirmisiniz. Ben unımog kapalı kasayı karavana çevirmek istiyorum. Isınma , sıcak su için ve ocak(yemek yapmak ) için uygun ürün ve yöntemleri araştırıyorum. Önce takdir edersiniz ki fizibilite çalışması yapmak gerekiyor.
 

Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Terrano 92' Alıntı:
Metin bey bana bu ürünlerin fiatını her bir ürün için nasıl bir çekilmesi gerektigini izah eden bir proje yollayabilirmisiniz. Ben unımog kapalı kasayı karavana çevirmek istiyorum. Isınma , sıcak su için ve ocak(yemek yapmak ) için uygun ürün ve yöntemleri araştırıyorum. Önce takdir edersiniz ki fizibilite çalışması yapmak gerekiyor.
Cevabi ben de merakla bekliyorum
Fakat 6 ay gecmesine ragmen gelmemis
 

Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

konuyu hortlaşmış oluyorum ama lpg ile karavan ısıtma işi ciddi olarak düşünülecek bir konu olduğu için lüzum gördüm. şu an itibariyle bu ürününün tedarik, fiyat, servis hizmetleri vs. ne aşamadadır acaba?
 

Ynt: LPG li Karavan - Tekne Isınma Sistemi

Merhaba;

http://www.ucuzluktan.com.tr adresinde fiyatlar mevcut.
Ne yazık ki ürün ucuz bir ürün değil, bunu baştan bildirmek gerekiyor.
Fiyatının yüksek olması ürünün kalitesi ile doğru orantılı.

Saygılarımla

Not: Proje isteyen beyfendi, ne yazık ki mesajınızı görmedim, şu anda gördüm. Kusura bakmayın.
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Mesajlar
1,524,065
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst