Londra, Folkestone, Dover, Bournemouth, Cambridge, Birmingham (İngiltere)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,153

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Selamlar,

9 günlük İngiltere fuar gezimiz boyunca ülkeyi gezmeyi ihmal etmedik, işte size gezi notları ve fotoları

Folkestone ufak bir sahil kenti, aşağıdaki 100 yıllık teleferik ise su ile çalışıyor

IMG_7309.jpg

IMG_7339.jpg

gel git anını yakaladık

IMG_7319.jpg

IMG_7321.jpg

IMG_7343.jpg

IMG_7344.jpg

IMG_7345.jpg

IMG_7348.jpg

Etiketler
Dover, İngiltere'nin Avrupa ile bağlantısını sağlıyor

IMG_7365.jpg

Dover'ın "white cliffs" denen beyaz falezleri meşhur, bu falezler üzerinde gezmek isteyenler için tur programları da var
Aşağıda kiralık aracımız Fiat Grande Punto ve arka planda Dover'ın falezleri görülüyor, biraz Fiat reklamı gibi oldu ama :smiley:aracın hakkını vermek lazım başarılı bir araç, gördüğüm en sessiz araba, yakıt tüketimi de oldukça düşük, yalnız ters yönlere alışmak biraz problem oluyor ::smiley:

IMG_7355.jpg

Özellikle Dover yolunda bolca Türk tırına rastladık
IMG_7304.jpg

Londra'nın 1 saat güneyindeki Speldhurst köyü, çok şirin bir köy ve bir çok tarihi yapıya da sahip
IMG_7284.jpg

Örneğin bu ev 1593 yılından beri ayakta, ve içinde oturuluyor
IMG_7281.jpg

IMG_7287.jpg

İngiltere'nin pubları meşhurdur
IMG_7261.jpg

Bu da bir klasik
IMG_7258.jpg

Ve Londra

CopyofIMG_7378.jpg

Şehrin parkları meşhur, bilinenleri değil de bilinmeyen parkları keşfedelim dedik, bu park şehre tepeden bakan Hampstead parkı

IMG_7367.jpg

Trafalgar meydanı
IMG_7374.jpg

IMG_7377.jpg

Thames nehri kıyısındaki Buckingham Palace a bakan London Eye
IMG_7382.jpg

İngiltere genel olarak çok pahalı bir ülke yaklaşık olarak tüm fiyatları YTL değil de Pound olarak düşünün yani burdaki fiyatları 2.65 ile çarpın :smiley:

Burası da İngiltere'nin tatil kenti Bournemouth
IMG_7393.jpg

İngilizler için 16 derece hava 12-13 derece su sıcaklığı demek deniz keyfi demek :eek: çoluk çocuk denize giriyorlardı, biz polarla üşüdük onları görünce, penguenler sülalece ;D fotoları sonra eklerim

Burası da ünlülerin villa almak için yarıştığı Sandbar yarımadası
IMG_7394.jpg

Bu da karşıdaki yarımadaya yolcu taşıyan Channel Ferry, feribot kısa bir hatta şiddetli akıntı yüzünden zincire bağlı yol alıyor
IMG_7401.jpg

Fotoğraftaki arkadaşla havaalanında tanıştık, Selma'ya da rehberliği için teşekkür ederiz :smiley:
IMG_7405.jpg

Cambridge ve Birmingham fotoları yakında...

Ynt: Londra, Folkestone, Dover, Bournemouth, Cambridge, Birmingham (İngiltere)

Harika bir gezi olmuş Mert... Sizlerle gelemediğime daha çok üzüldüm şimdi... Fotoğrafların hepsi birbirinden güzel, özellikle Londra fotoğrafları... Polarize mi kullandın ne yaptın ;)

Polarize vardı evet :smiley: hava da şansımıza çok netti
bi tur daha yaparız paşam :smiley: benim vizenin daha 5 ayı var, EasyJetle Londra Antalya'dan ucuz, tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 220YTL :smiley: bi haftasonu yaparız Londra, bu sefer İskoçya'ya uzanırız

Mert hocam kıskandım seni...Hem güzel bir gezi olmuş, hemde çok güzel fotoğraflar çekmişsin...Hem ziyaret hem ticaret :D Fuar nasıl geçti hocam, konuşamadık hiç...Senin şirketin standı varmıydı? yoksa sadece ziyaretçi olarakmı bulundunuz?

Deep' Alıntı:
Polarize vardı evet :smiley: hava da şansımıza çok netti
bi tur daha yaparız paşam :smiley: benim vizenin daha 5 ayı var, EasyJetle Londra Antalya'dan ucuz, tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 220YTL :smiley: bi haftasonu yaparız Londra, bu sefer İskoçya'ya uzanırız

Oh ne şans :smiley: İki vesikalıkla 6aylık multi vizeyi tekrar verirler mi bana bilmiyorum :D Verirlerse İskoçya'da size rehberlik ederim :smiley: Ama en güzeli Belfast ve Dublin...

Mert selam.
Güzel bir gezi yapmışsınız.
Fotoğraflar için teşekkürler.

Standımız yoktu, ziyaret için gittik, gayet iyi geçti, fuarlar her zaman faydalıdır :smiley:

AYDURAN' Alıntı:
Mert hocam kıskandım seni...Hem güzel bir gezi olmuş, hemde çok güzel fotoğraflar çekmişsin...Hem ziyaret hem ticaret :D Fuar nasıl geçti hocam, konuşamadık hiç...Senin şirketin standı varmıydı? yoksa sadece ziyaretçi olarakmı bulundunuz?

Selam Mert valla tüylerim diken diken oldu..Ayda 2 tur yapıyordum TIR'la İstanbul-Londondery arası..Bi daha gidersen Dover tarafına KARDEMİR firmasına ait tır görürsen yüzde sekseni beni tanır bir işin düşersede yardımcı olurlar

Selamlar,

9 günlük İngiltere fuar gezimiz boyunca ülkeyi gezmeyi ihmal etmedik, işte size gezi notları ve fotoları

Folkestone ufak bir sahil kenti, aşağıdaki 100 yıllık teleferik ise su ile çalışıyor

Ekli dosyayı görüntüle 17874

Ekli dosyayı görüntüle 17875

gel git anını yakaladık

Ekli dosyayı görüntüle 17876

Ekli dosyayı görüntüle 17877

Ekli dosyayı görüntüle 17878

Ekli dosyayı görüntüle 17879

Ekli dosyayı görüntüle 17880

Ekli dosyayı görüntüle 17881
Video: https://youtu.be/h8SEHBrvynA

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR