Likya Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrekardes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,105

Etiketler
Ynt: Likya Yolu

emrekardes' Alıntı:
Merhaba

Fethiye'den başlayarak 6 gün sürecek bir Likya Yolu yürüyüşü planlıyoruz. Planımız yaklaşık 70 km kat etmek. 2 sorum olacak :

1. Bu rotada konaklama için alternatif olarak pansiyon mevcut mudur? Yoksa tek opsiyon çadır konaklaması mıdır?
2. Aynı şekilde yemek için de yanımızda erzak taşımalı mıyız yoksa yol üstünde yemek yeme imkanları var mıdır?

Cevaplara göre planlamaya devam edeceğiz. Tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilirlerse memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Merhaba;

Ben Fethiye'den Kaş'a kadar yürümüştüm, nisan'da tekrar gitmeyi planlıyorum. Öncelikle 6 günde gidebilceğin yer tahminimce Patara olacaktır.Genelliklede hergün bir köye uğruyorsun, yada bir kasabaya oralarda çadır kurabilirsin ya da Kabak gibi Kelebekler gibi yerlerde ağaç ev tipi yerlerde kalabilirsin.Çadır olarak tavsiyem carrefur çadırıdır:smiley: Şaka bir yana hafif bişey lmasına bak.Havalar çok güzel.Su al, yiyecek taşıma, yemek sıkıntısı yaşamassın merak etme , ilk gittiğimde salçacık bile almıştım:smiley: Çantası hafif tutmaya bak. Soruların içinde arayabilirsin, ya da mesaj atabailirsiniz.
538 281 44 34

Zaman aralığımız daraldığı ve bir çok arkadaş faaliyetlerine başlayacakları için acilen en kuzey rota ve başlangıç yeri olan Fethiye Ölüdeniz Hisarönü-Faralya rotasını yüklüyorum.Ben asla oralara gitmediğim ve basından internetten takip ettiğim için oralara gidenarkadaşların,oralarda tesisi olan veya tur götüren arkadaşların benim gönderilerime yorum ve katkıarını bekliyorum.En yukarıda verdiğimiz rotalar Kate Clow un 99 yılında belirttiği Turistik Likya Yolu ve oldukça güzel manzaraları,Olimpos-Tahtalı dağını,Gelidonya Fenerini,Chimera ateşlerini Çıralı ve Adrasan ı içeren Turistik Likya Yolu.Ama işin içine girince insan şunu anlıyor;Likya ayrı devlet,Phaselis Korsonların mekanı,Olympos antik şehri ise bir dönem bizi koruyun diye Likya hükümdarlığına giren ayrı bir şehir devleti.Bu konuda beni bilgilendiren ve snır taşı ve sınırı bekleyen askerleri barındıran garnizonun kalıntıları kampingine çok yakın bir yerlerde olan Haluk Sağlamer e çok teşekkür ediyorum.Haluk bey bizi tam yeri konusunda bilgilendirecek.
Ben de rota konusundaki yanlış yönlendirmem konusunda sizden özür diliyor ve hemen Fethiye Ölüdeniz Hisarönü-Faralya rotasını yüklüyorum.Ama görsel açıdan bu rotanın gerçekten güzel olduğunu tartışmaya bilmem ki gerek varmı ama tarihsel açıdan Likya Devleti sınırları HavaSu kamping in yakınındaki sınır taşıyla başlıyor bunun da altını çizelim.
Likya yolundaki faaliyetler konusunda ve teçhizatlar konusunda geçen sene ölen İngiliz John Kirkham(67 yaş) geliyor aklıma (internette Türk insanı aleyhine ne suçlamalar yaptılar,ama sonunda yanında parası puluyla beraber bulundu da aklandık)ve yalnız faaliyete çıkmayın,eğitimsiz iseniz güzel teçhizatlarla ölüme gidersiniz,daima en az 2 kişilik bir uyumlu grupla çok kasmadan risk almadan keyfine vara vara bir faaliyet diyorum herkeze.Faaliyetlerinizi kaydedip bizimle de paylaşın,mutlu oluruz.Ama sonuçta dağla şaka olmaz. Saygılarımla.

http://**.com/files/372607963/Likya_kuzey1_hisaronu_faralya.kmz

2010-04-06_131433.jpg

güzel bir paylaşım yapıyorsunuz ama yaptığınız sadece coğrafik bir işaretleme. Bağlantısını verdiğim kitapda hangi suyun içilebilir olduğu, yol üstünde kimlerin yardımcı olacağı vb. pek çok insani bilgiyi bulabilirsiniz. google earth de bunları bulamazsınız! Hele ki kitabın içindeki kahvaltı vb. güzel yazılarla yolculuğunuzu manevi olarak da emsalsiz kılacak bilgiler olmadan sadece yürümekten ibaret olacaktır! Küçücük de olsa bilgi bilgidir. Paylaşımınızı inanın zevkle takip ediyorum.biliyorum ki halen hayal aşamasında olan likya yolu yürüyüşü birgün gerçeleşecek olursa sizin paylaşımlarınızı da dikkate alıp gözönünde bulunduracağım.
Saygılarımla....

tarkan72' Alıntı:
Arkadaşlar Likya yolu 2400 yıldır orada,oysa Gelidonya feneri 70-8o yıllık bir geçmişe sahip,eski zamanda askerinizi veya ticaretinizi bu kadar ıssız bir yer olan Gelidonya Fenerinden giden bir rotayla götürmenizde bir mantık varmı?Tabii ki yok.Ama Likya yolu Kate Clow'1999 daki rotasında Gelidonya Feneri turistik bir çekim yeri olarak rotaya eklenmiş,bu konudaki görüşleri yolla ilgili çekilmiş nice belgeselde ev sahipliği yapan Kumluca daki HavaSu kamping sahibi Haluk Sağlamer de doğruladı.Dolayısıyla rotamızı kuzeye Kumluca istikametine çeviriyoruz,son durak Fethiye olana dek Likya yolu devam edecek. Su kaynaklarını işaretlemeye başladım,rotayı kumlucaya doğru toparlamaya çalıştım;bu konuda yardımları için Haluk Bey e sonsuz teşekkürler.Rota üzerindeki işletmelere internet üzerinden ulaşmaya çalışıp onlardan rota konusunda bilgi almaya çalışıyorum.Arkadaşlar herşey paylaştıkça anlamlı,lütfen bana tükenmiş kitaplara ait url leri vereceğinize açın o kitaplardaki rotayı google earth te çizmeme yardımcı olun,paylaşımlarınız anlamlı olsun.Adamlar Likya ya ait ne varsa almış götürmüş,ayıptır Rotasını bile onlara çizdiriyoruz.İnanıyorum ki bu adamlar ve özellikle İngilizler Atatürkün AfyonKarahisar dan başlayacak büyük taaruzunu hissetseler buraların moleküllerini bile bırakmazdı.Artık uyanalım arkadaşlar,bu memleket bizim,daha da komik durumlara düşmeyelim.Kumluca dan yukarı rota çizeceğiz kalpten yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.

http://**.com/files/371966023/adrasan_kumluca.kmz
http://**.com/files/371966117/gelidonya_karaoz_kumluca.kmz
http://**.com/files/371966574/adrasan_kumluca_su.rar
http://**.com/files/371966680/HavaSu_kamping.kmz

http://www.havasucamp.com/

Arkadaşlar katkılarınız için teşekkür ederim,kitaplar,web siteleri,bloglar derken kaynak çok,eklemeleri yapmalı daha iyisine beraber ulaşmalıyız.Google earth ün tabii ki planlama ve rota çizmedeki faydaları çok ama Google earth e bakarsanız Türkçe açıklamalı kaynakların da sınırlı olduğunu görürsünüz,çalışmalı daha güzelini biz oluşturmalı ve paylaşmalıyız.Neden bu satırları okuyan bir genç arkadaş Google sketchup la bu kadar arkeolojik değeri olan antik şehirleri 3D olarak Google earth e eklemesin??Onu da başkaları yaparsa ayıp olmazmı?
Efes kazılarını Avusturya yaptı,bizim arkeologlarımızın katılımı daha sınırlı düzeyde olmuş.Kütüphanedeki fresklerin bir kısmı 1970 lerde Avusturya ya götürüldü ve gidiş o gidiş ve şu an yalnızca kopyaları var.Ve arkadaşlar Efes kazılarına ayni Avusturya devam ediyor,hatta 2 yıl önce başbakanın eşi antik dönemVillalar bölgesinde çalışmış ve hayalimi gerçekleştirdim demişti,bugün gidin tüm levhaların Türkçe ve Almanca olduğunu görecek ve şaşıracaksınız.Biz bu kadar mirasyedi,bu kadar vurdum duymaz,bu kadar tembel olmamalıyız.Ne tarihe,ne doğaya,ne de birbirimize karşı.
Nescafe diyorum,uyanmalı diyorum...

Yapabileceklerimiz hayallerimiz kadardır. Malesef ki hayalimiz bir ev bir araba olmuş, 3.sünü getiremiyoruz.

tarkan72' Alıntı:
Arkadaşlar katkılarınız için teşekkür ederim,kitaplar,web siteleri,bloglar derken kaynak çok,eklemeleri yapmalı daha iyisine beraber ulaşmalıyız.Google earth ün tabii ki planlama ve rota çizmedeki faydaları çok ama Google earth e bakarsanız Türkçe açıklamalı kaynakların da sınırlı olduğunu görürsünüz,çalışmalı daha güzelini biz oluşturmalı ve paylaşmalıyız.Neden bu satırları okuyan bir genç arkadaş Google sketchup la bu kadar arkeolojik değeri olan antik şehirleri 3D olarak Google earth e eklemesin??Onu da başkaları yaparsa ayıp olmazmı?
Efes kazılarını Avusturya yaptı,bizim arkeologlarımızın katılımı daha sınırlı düzeyde olmuş.Kütüphanedeki fresklerin bir kısmı 1970 lerde Avusturya ya götürüldü ve gidiş o gidiş ve şu an yalnızca kopyaları var.Ve arkadaşlar Efes kazılarına ayni Avusturya devam ediyor,hatta 2 yıl önce başbakanın eşi antik dönemVillalar bölgesinde çalışmış ve hayalimi gerçekleştirdim demişti,bugün gidin tüm levhaların Türkçe ve Almanca olduğunu görecek ve şaşıracaksınız.Biz bu kadar mirasyedi,bu kadar vurdum duymaz,bu kadar tembel olmamalıyız.Ne tarihe,ne doğaya,ne de birbirimize karşı.
Nescafe diyorum,uyanmalı diyorum...

Merhaba arkadaşlar,
sizin dışınızda da bazı arkadaşlar bana mail atarak benzer türden bilgi talep etmişlerdi. Fethiye'den Kalkan'a(2008). Kalkan'dan Kekova/Üçağız'a(2009) kadar olan periyodu Eylül-Ekim aylarında yürüdük. Yürüyüşçüler kullanabilsin diye de ayrıntılı ve fotoğraflı yürüyüş notu hazırladık.

Yazıların linkini bir iki güne kadar www.tonga.org.tr adresinde yayınlayacağız. Dileriz yardımcı olur.

Sorularınıza cevap olması bakıımından ise, evde/pansiyonda kalacak yerler var. Ayrıca, Kabak koyunda bakkal da var...

Ayrıntılar notumuzda... Merak eden arkadaşlara duyurulur...

merhaba.2008 yılı eylül sonunda fethiye- kalkan arasını, 2009 yılı eylül sonunda ise kalkan-patara-üçağız arasını yürüdük. yürüyüşümüz öncesi oldukça fazla araştırma da yaptık. ancak yeterli bulmadığımızdan kendi yürüyüş notomuzu yayınlamaya karar verdik. geç de olsa yayınladık: www.tonga.org.tr adlı dernek sitemizde yayınladık. konun anlaşılabilmesi için bolca fotoğraf da koymaya çalıştık. ilgilenen arkadaşlar oraya da bakabilir.

herkese selamlar,

bu rotay daha önce yapmış arkadaşlar hemen yanıt vereceklerdir sanıyorum. fethiye'de bitecek şekilde bir tur yapmayı planlıyoruz mayısın son haftası. 7 tam günümüz var ve yürüyüşe Finike veya Demre'den başlamayı düşünüyoruz.

Finike Demre arası araçlar çok uzun sürmeyecek ancak likya yolu parkuru olarak baktığımızda yarım gün gidecek gibi gözüküyor. Sizce Demre'den mi başlamak mantıklı yoksa Finike mi? Demre'den başlarsak çok fazla şey (su kaynağı, tarihi eser vs. vs.) kaçırmış olurmuyuz?

Görüş ve önerilerinizi yazabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlar,

Verilen bilgiler çok güzel hepsini kaydettim. Yalnız konunun ilk mesajına bir cevap verilmediğini görüyorum tam olarak.

19 mayıs haftasında ben de yalnız başıma yürümeyi planlıyorum hazırlıklar devam ediyor. Fethiye'den Kaş'a kadar 7-8 günde gitmeyi planlıyorum. Çok hafif bir çanta ile, yiyecek almadan sadece tshirt su falan alarak her günün sonunda bir yerde konaklamayı düşünüyorum. Kate Clow'un kitabını da aldım bu arada. Okuyanus'un kitabını tavsiye etmiyorlar. Ona güğvenip yola çıkmayın deniyor dikkatli olun.

Yol arkadaşı olmak isteyen varsa benimle, ilgili mesajıma bakabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR