Ynt: Likya Yolu Yol Arkadaşı
Likya Yolu'nun farklı bölgelerini, farklı dönemlerde 7 kez yürüdüm. Bugüne kadarki tecrübelerim solo oldu, grup tecrübem yok. Yolda karşılaştığım kişilerle kısa mesafeleri paylaştığım olmuştu. Sizleri yanınıza almanız gereken malzemeler ve birlikte yürüyebileceğimiz rota hakkında yönlendirebilirim. 4 gün oldukça kısa bir süre; Önerebileceğim rotalar: Kaş-Demre arası
Kaş-Kalkan-Patara rotası
Fethiye/Hisarönü başlangıç noktasından (Faralya-Kabak-Alınca-Gey-Bel-Gavurali) Leeton'a doğru olan rota
Tekirova'dan (Çıralı-Yanartaş-Ulupınar) Beycik'e doğru olan rota
Tekirova'dan (Olympos-Musa Dağı-Adrasan-Geledonya Feneri-Korsan Koyu) Karaöz'e doğru olan rota veya
Finike-Demre arası
Gerekli malzemeler:
Çadır, uyku tulumu, mat, fener, çakı, çakmak, gıda (pişirmekle uğraşmam diyorsanız kuru gıdalar tercih edebilirsiniz, makarna/bulgur/çay/kahve gibi malzemeler getirirseniz, bunları pişirecek malzemeleri de düşünmeniz gerekiyor, bence 4 gün için kuru gıdalar yeterli olacaktır), matara/su kabı, ayaklarınızın rahat ettiği iyi bir yürüyüş botu, vücut ısınıza bağlı uygun kıyafetler, ilk yardım kiti (tertiryot, yara kremi/bandı vs). Fotoğraf mak, şapka, güneş gözlüğü gibi kişisel eşyalar tercihinize kalanlar arasında....
Eğer Çarşamba/Perşembe sabahı size uyuyor ve kesin kararlıysanız, ilginizi çeken bölgeleri baz alarak rotayı siz belirleyin ve bana hem çıkış tarihi hem rota ile ilgili son kararınız bildirin ki, ona göre buluşma noktası belirleyelim.