Likya Yolu icin yol arkadasi ariyorum Tarih : 31 Agustos - 2 Eylul

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan house33 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,558
Ynt: Likya Yolu icin yol arkadasi ariyorum Tarih : 31 Agustos - 2 Eylul

metin bey merhaba ekimdeki yürüyüş kaç gün sürecek

Etiketler

Çiğdem Hn..Kaş'dan başlayıp Adrasan'a 7 günde ulaşmayı planlıyorum..Kondisyona bağlı olarak belki Olimpos'a kadar devam da edilebilir ancak ilk hedef Gelidonya Feneri ve Adresan olarak planlıyorum..Elbete daha kısa sürede de bitirilebilir bu rota tempolu yürüyüşle ancak doğa fotoğraf çekimlerine ayıracağım zamanı düşündüğümde 7 gün ideal gibi görünüyor..Saygılarımla

metintuzun' Alıntı:
Çiğdem Hn..Kaş'dan başlayıp Adrasan'a 7 günde ulaşmayı planlıyorum..Kondisyona bağlı olarak belki Olimpos'a kadar devam da edilebilir ancak ilk hedef Gelidonya Feneri ve Adresan olarak planlıyorum..Elbete daha kısa sürede de bitirilebilir bu rota tempolu yürüyüşle ancak doğa fotoğraf çekimlerine ayıracağım zamanı düşündüğümde 7 gün ideal gibi görünüyor..Saygılarımla
merhaba o parkuru geçen haziran ayında yürüdüm. sizin gibi 7 günde kaş-gelidonya feneri yada olimposa varırım dedim ama demrede sonlandırdım. biraz gayret etseydim finike olabilirdi belkide.diyeceğim demreden sonra 1800 rakıma tırmanma etabı var 2,5-3 gün sürüyor çıkması inmesi..tabii taşınacak yük ve grubun performansı etkili planların tutması için. zorlamakda olmuyor ayak burkması guneş çarpması v.saire bunlara da dikkat etmek lazım.hepsi başımdan geçti onun için yazıyorum:smiley:) 3 kere çeşitli etaplarını yürüdüm bu yolun bilgi paylaşımı gibi düşünün.ekimde bende kalan etabımı tamamlıcam inşallah..umarım keyifli geçer sizler için ..

segiler' Alıntı:
merhaba o parkuru geçen haziran ayında yürüdüm. sizin gibi 7 günde kaş-gelidonya feneri yada olimposa varırım dedim ama demrede sonlandırdım. biraz gayret etseydim finike olabilirdi belkide.diyeceğim demreden sonra 1800 rakıma tırmanma etabı var 2,5-3 gün sürüyor çıkması inmesi..tabii taşınacak yük ve grubun performansı etkili planların tutması için. zorlamakda olmuyor ayak burkması guneş çarpması v.saire bunlara da dikkat etmek lazım.hepsi başımdan geçti onun için yazıyorum:smiley:) 3 kere çeşitli etaplarını yürüdüm bu yolun bilgi paylaşımı gibi düşünün.ekimde bende kalan etabımı tamamlıcam inşallah..umarım keyifli geçer sizler için ..
söylemeyi unuttum bu etap gerçekten manzara itibariyle muhteşem manzaralarla ve kamp alanlarıyla dolu, bu güzellik karşısında insan kamp atmadan duraklamadan kolay kolay adımlayamıyor kekova -demre- muhteşem güzellikde yerler.tadını çıkarmayı unutmayın kumsalın ve ve koyların..

Segiler , tavsiyelerin için teşekkür ederim..Daha önce fethiye kaş arasını yürürken 1000-1500 rakımları gördüm zaman zaman tırmanış anlamında , etaplar oldukca zorlu gecti bazı yerlerde buna ragmen 6.5 günde kaş a ulaştım..Harita incelemelerimde günlük rotalarımı hazırlarken bu yükseltileri de hesaplamaya gayret ediyorum..Saygılarımla

kamp yüklü yürünecek bu etaplarda çadır yerine bivak taşıma kolaylığı açısından daha ii olur diye düşünüyorum ama bayanlar açısından sorun teşkil edermi açıkta yatmak bunun gibi bir iki bilgi paylaşabilirmisiniz teşekkürler

Çiğdem Hn , konaklama ve kamping konularında şunu paylaşabilirim. Agırlık genel olarak çadırdan ziyade gereksiz eşyalardan kaynaklanmaktadır..her ne kadar bu yolculukta konaklama açısından açık hava yerine pansiyon-yada köyleri tercih etme imkanları olsada , yanınızda çadır olmasını öneririm..çünkü doğada ve açık alanda uyku halinde etrafının kapalı olması daha iyi olacaktır..yağmur-rüzgar - börtü böcek ten dolayı..çadırın ağırlıgı cok önemli elbette, ama tek kişilik cok hafif çadırlar mevcut..kullanmış oldugum cadır 1.3 kg agırlıgında ve fazlasıyla iş gördü ve görecektir..Ve bu tür çadırlara çok kaliteli olmasada 30-40 tl ye edinebiliyorsunuz..

Ama dediğim gibi artık bu yol üzerinde her etaplarda kalınabilecek pansiyonlar mevcut..plan ve rotanızı buna göre hazırladıgınızda ve açık havada kamp yapmak istemezseniz çadırın olmaması bu yolu yürümenize engel olmayacaktır...Saygılarımla

rakım konusunda farklı bilgiler mevcut. Fethiye Kaş arası Antalya tarafına göre nispeten daha kolay ve yüksek olmayan dağ geçişlerini içerir. Fethiye-kaş arası en yüksek noktalar Phellos bölgesidir ki 1100 metreyi geçmez. 1800lük geçişler Demre-Finike ve tahtalı geçişleridir.

1500 geçişleri zaten yazın bile kar ve sisi olan geçişlerdir ki Fethiye-Kaş arası denize yakın yürüdüğünüzden bu derece yükselti yoktur.

Detaylı parkurları wikiloc sitesinden görebilirsiniz (kullanıcı adı kalpe8). likyayolu.org sitemizde de parkur parkur GPS ile ölçülmüş detaylar mevcut.

Selamlar.

Etkinligi kazasiz belasiz tamamladik.
Etkinlik programi farkli olsada, likya yolunda toplamda 7 gun yurudum. Tahminen 120 km yol yurudum.
Fethiye - Hisaronunden bir arkadasimla basladigim etkinlige 5 gun sonunda Patarada sonlandirdik. Arkadasimin isi oldugundan ayrildi, ben tatil moduna gectim. Gerek ayagimda olusan yaralarin iyilesmesi gerekse deniz kum gunesin tadini cikarmak adina 3 gece patarada anlastigim bir barda cadirimi kurarak guzel bir tatil yaptim. Daha sonra, sans eseri patarada ankaradan tanidigim dostlarimla karsilastim ve onlarla beraber once demre, daha sonra adrasan koyuna gittik. Adrasanda 2 gun konakladiktan sonra, Adrasan - olimpos arasindaki likya yolunu tek basima yurudum. Ayni gun olimposta kamp kurduktan sonra ogle saatlerinde yanartasa gidip oradanda ulupinar kavsagina cikip etkinligi sonlandirmayi dusunuyordum. Yanartasa yolunda TRT AVRASYA ekibiyle karsilastim ve yanartasa beraber ciktik. Yanartasin dogal sonmuyen atesinde sucuk ekmegimizi yedikten sonra, onlarin teklifi uzerine once phasalis antik kentini onlar sayesinde gezdim. Daha sonra beni lara sehir plajinda biraktilar ve lara plajinda kamp attim. 12 gunluk macerami bitireyim diyip otogara giderek biletimi aldim ve memleketim olan Tarsus ' a dondum :DD

Etkinlik programi farkli olsada, likya yolunda toplamda 7 gun yurudum. Tahminen 120 km yol yurudum.
Fethiye - Hisaronunden bir arkadasimla basladigim etkinlige 5 gun sonunda Patarada sonlandirdik. Arkadasimin isi oldugundan ayrildi, ben tatil moduna gectim. Gerek ayagimda olusan yaralarin iyilesmesi gerekse deniz kum gunesin tadini cikarmak adina 3 gece patarada anlastigim bir barda cadirimi kurarak guzel bir tatil yaptim. Daha sonra, sans eseri patarada ankaradan tanidigim dostlarimla karsilastim ve onlarla beraber once demre, daha sonra adrasan koyuna gittik. Adrasanda 2 gun konakladiktan sonra, Adrasan - olimpos arasindaki likya yolunu tek basima yurudum. Ayni gun olimposta kamp kurduktan sonra ogle saatlerinde yanartasa gidip oradanda ulupinar kavsagina cikip etkinligi sonlandirmayi dusunuyordum. Yanartasa yolunda TRT AVRASYA ekibiyle karsilastim ve yanartasa beraber ciktik. Yanartasin dogal sonmuyen atesinde sucuk ekmegimizi yedikten sonra, onlarin teklifi uzerine once phasalis antik kentini onlar sayesinde gezdim. Daha sonra beni lara sehir plajinda biraktilar ve lara plajinda kamp attim. 12 gunluk macerami bitireyim diyip otogara giderek biletimi aldim ve memleketim olan Tarsus ' a dondum.

house33' Alıntı:
Fethiye - Hisaronunden bir arkadasimla basladigim etkinlige 5 gun sonunda Patarada sonlandirdik. Arkadasimin isi oldugundan ayrildi, ben tatil moduna gectim. Gerek ayagimda olusan yaralarin iyilesmesi gerekse deniz kum gunesin tadini cikarmak adina 3 gece patarada anlastigim bir barda cadirimi kurarak guzel bir tatil yaptim. Daha sonra, sans eseri patarada ankaradan tanidigim dostlarimla karsilastim ve onlarla beraber once demre, daha sonra adrasan koyuna gittik. Adrasanda 2 gun konakladiktan sonra, Adrasan - olimpos arasindaki likya yolunu tek basima yurudum. Ayni gun olimposta kamp kurduktan sonra ogle saatlerinde yanartasa gidip oradanda ulupinar kavsagina cikip etkinligi sonlandirmayi dusunuyordum. Yanartasa yolunda TRT AVRASYA ekibiyle karsilastim ve yanartasa beraber ciktik. Yanartasin dogal sonmuyen atesinde sucuk ekmegimizi yedikten sonra, onlarin teklifi uzerine once phasalis antik kentini onlar sayesinde gezdim. Daha sonra beni lara sehir plajinda biraktilar ve lara plajinda kamp attim. 12 gunluk macerami bitireyim diyip otogara giderek biletimi aldim ve memleketim olan Tarsus ' a dondum.
mukemmel bir macera yasamizsiniz tebrik ederim .. darisi bizim basimiza... yuruyuste ne gibi zorluklar yasadiniz , hava sartlari ne derece etkiledi bunlardan bahsedebilir misiniz biraz?

Yuruyuste bizi hava sartlari cok etkilemedi, bazi aksakliklar oldu mesela tecrubesizligimizden kaylaklanan fazla aldigimiz esyalar vardi, bunlar kiyafet turu seylerdi genelde 1 tane yedek her turlu yettigini ogrendik tabi bu yaz aylari icin gecerli...
Onun disinda bizde bulunan paftalarda gozuken su kaynaklarinin cogu kurumustu, ama biz bunu goze aldigimizdan su skntisi cekmedik ve rahatca yuruduk.
Ben ilk gunu aksam ayak serce parmagimin tirnagini cektim, ona ragmen her gun ortalama 20 km yol yurudum. Ek olarak ayaklarda cikan bul yani baloncuklarla ilgili skntimiz oldu ama etkinlik sonlarinda ayagimizi direk suya soktuk ve agrisi azaldi.
Ebaydan baton siparis vermistika ama zamaninda gelmedignden yuruyusu batonsuz gerceklestirdik onunda ekskligini gorduk ama yine yilmadan yuruduk. Bu sartlar altinda etkinligi yaptik ama super eglenceliydi. Ek olarak o sartlar altinda bile yanimizda tasidigimiz semaverlede her gun sabah aksam odun atesinden caylarimizi ictik ....

10 yıl sonra tekrardan likya yolunda olmak çok güzeldi. Niye bu kadar bekledim diye kendime de kızmadım değil. hiç bir zorluğun önemi kalmıyor bu yolda gördüğün güzelliklerin karşısında. Yürümek yürümek istiyosun. Yanınızda bir de ömer gibi iyi bir yol arkadaşınız varsa her dakikanız unutulmaz anlara dönüşüyor. her şey için teşekkürler ömer. Süper bir etkinlikti. kaldığımız yerden bir dahaki macerayı sabırsızlıkla bekliyorum. :D

ahmet bey aralık likya yolu için çoookkk yağmurludur yıldırımlar mevcut yürünmesi tavsiye edilmiyor

Merhaba arkadaşlar nisandalikya yolunu yürümeyi planlıyorum. bu yolu yürümek isteyen varmıdır beraber plan yapalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR