merhaba o parkuru geçen haziran ayında yürüdüm. sizin gibi 7 günde kaş-gelidonya feneri yada olimposa varırım dedim ama demrede sonlandırdım. biraz gayret etseydim finike olabilirdi belkide.diyeceğim demreden sonra 1800 rakıma tırmanma etabı var 2,5-3 gün sürüyor çıkması inmesi..tabii taşınacak yük ve grubun performansı etkili planların tutması için. zorlamakda olmuyor ayak burkması guneş çarpması v.saire bunlara da dikkat etmek lazım.hepsi başımdan geçti onun için yazıyorum) 3 kere çeşitli etaplarını yürüdüm bu yolun bilgi paylaşımı gibi düşünün.ekimde bende kalan etabımı tamamlıcam inşallah..umarım keyifli geçer sizler için ..metintuzun' Alıntı:Çiğdem Hn..Kaş'dan başlayıp Adrasan'a 7 günde ulaşmayı planlıyorum..Kondisyona bağlı olarak belki Olimpos'a kadar devam da edilebilir ancak ilk hedef Gelidonya Feneri ve Adresan olarak planlıyorum..Elbete daha kısa sürede de bitirilebilir bu rota tempolu yürüyüşle ancak doğa fotoğraf çekimlerine ayıracağım zamanı düşündüğümde 7 gün ideal gibi görünüyor..Saygılarımla
söylemeyi unuttum bu etap gerçekten manzara itibariyle muhteşem manzaralarla ve kamp alanlarıyla dolu, bu güzellik karşısında insan kamp atmadan duraklamadan kolay kolay adımlayamıyor kekova -demre- muhteşem güzellikde yerler.tadını çıkarmayı unutmayın kumsalın ve ve koyların..segiler' Alıntı:merhaba o parkuru geçen haziran ayında yürüdüm. sizin gibi 7 günde kaş-gelidonya feneri yada olimposa varırım dedim ama demrede sonlandırdım. biraz gayret etseydim finike olabilirdi belkide.diyeceğim demreden sonra 1800 rakıma tırmanma etabı var 2,5-3 gün sürüyor çıkması inmesi..tabii taşınacak yük ve grubun performansı etkili planların tutması için. zorlamakda olmuyor ayak burkması guneş çarpması v.saire bunlara da dikkat etmek lazım.hepsi başımdan geçti onun için yazıyorum) 3 kere çeşitli etaplarını yürüdüm bu yolun bilgi paylaşımı gibi düşünün.ekimde bende kalan etabımı tamamlıcam inşallah..umarım keyifli geçer sizler için ..
mukemmel bir macera yasamizsiniz tebrik ederim .. darisi bizim basimiza... yuruyuste ne gibi zorluklar yasadiniz , hava sartlari ne derece etkiledi bunlardan bahsedebilir misiniz biraz?house33' Alıntı:Etkinligi kazasiz belasiz tamamladik.
Etkinlik programi farkli olsada, likya yolunda toplamda 7 gun yurudum. Tahminen 120 km yol yurudum.
Fethiye - Hisaronunden bir arkadasimla basladigim etkinlige 5 gun sonunda Patarada sonlandirdik. Arkadasimin isi oldugundan ayrildi, ben tatil moduna gectim. Gerek ayagimda olusan yaralarin iyilesmesi gerekse deniz kum gunesin tadini cikarmak adina 3 gece patarada anlastigim bir barda cadirimi kurarak guzel bir tatil yaptim. Daha sonra, sans eseri patarada ankaradan tanidigim dostlarimla karsilastim ve onlarla beraber once demre, daha sonra adrasan koyuna gittik. Adrasanda 2 gun konakladiktan sonra, Adrasan - olimpos arasindaki likya yolunu tek basima yurudum. Ayni gun olimposta kamp kurduktan sonra ogle saatlerinde yanartasa gidip oradanda ulupinar kavsagina cikip etkinligi sonlandirmayi dusunuyordum. Yanartasa yolunda TRT AVRASYA ekibiyle karsilastim ve yanartasa beraber ciktik. Yanartasin dogal sonmuyen atesinde sucuk ekmegimizi yedikten sonra, onlarin teklifi uzerine once phasalis antik kentini onlar sayesinde gezdim. Daha sonra beni lara sehir plajinda biraktilar ve lara plajinda kamp attim. 12 gunluk macerami bitireyim diyip otogara giderek biletimi aldim ve memleketim olan Tarsus ' a dondum.