likya yolu bilgi edinme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bakogul Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,582

bakogul

Ana Kamp
Yer
eskişehir(izmir-istanbul)
öncelikle herkese merhabalar,likya yoluyla ilgili bisürü yazı var onları okuyabilirsin deme ihtimali olan arkadaslara diyorum hepsini okudum ama tam olarak istediğim bilgiler yok daha ziyade fotolardan ve güzel anılardan ibaret, tabi onları paylaşan arkadaslarada teşekkürler güzel paylaşımlarla bizleri mutlu ediyorsunuz.daha önce olympos adrasan cıralı taraflarında yürüdüm ve kamp yaptım bu kez ölüdenizden başlayarak pataraya kadar yürümeyi planlıyorum(8-10 kişilik arkadas grubumla) bu parkurda içilecek ve içilemeyecek su kaynakları kamp tesisi değil,kamp atılacak güzel alanlar,alısveriş olanakları kesinlikle görmemizi tavsiye edebileceğiniz yerler,köyler arasındaki mesafeler(km ve saat vb.) hatta google earth dosyasını gönderebilecek varsa super olur,yararlı bilgileri paylasırsanız cok mutlu olucam simdiden herkese coook tesekkürler.

Etiketler

Ynt: likya yolu bilgi edinme

Merhaba ben bahsettiğiniz rotayı yürüdüm ve size genel bilgiler vereyim,

Hisarönünden başlıcak yürüyüş ve ilk başta dik yolları takip edip Baba Dağ'ın eteklerinde Kozağaç köyüne varacaksınız(yanılmıyorsam 500-600 mt) Bu yürüyüş 3-4 saat sürecektir, ardından Kozağaç'tan Kirme köyüne ilerliyor olacaksın yollar düzgün (arılara dikkat!! ani hareket yapma) 1.5 saatlik bu yürüyüşün ardındanda yine 1.5 saatlik bir iniş ile Faralya'ya varacaksın. Durumunuza göre Kabak'a devam edebilirsiniz yada Faralya civarında biyerlere kamp atarsınız. Ardından tüm halkın çok kısa dediği ama aslında pek kolay olmayan Kabak parkuru vardır.Kabak içinde bir gün ayırmanız bolca yeterli.Ardından Kabak sahilinden çıkış hayli zorlu 700 metrelik bir çıkış yapacaksınız grubunuza bağlı olarak 3-6 saat arası sürebilir yorucudur.Alınca köyüne varmış olacaksın.Sonra Boğaziçi köyü, Gey köyü.... Aslında anlatmaya başladım ama böyle anlatmak pek zevkli değil sende zevk almassın eğer herşeyi bilirsen.Şöyle söyliyim ki zor bir parkur değil genel olarak, gayet keyifli alışveriş yapılacakta bir sürü yer var yokluk yaşamassınız.Arı çok var.İnsanlar muhteşem.Kelebekler vadisi, Kabak koyu, Yediburunlar bunlar kesin görmeniz gereken yerler.

Genel olarak aklıma bu tip şeyler geldi umarın yardımcı olmuştur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR