Leatherman İçin Tavsiye?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan taiga Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,320
Ynt: Leatherman İçin Tavsiye?

deri kılıfa ek olarak tool'larda da gereksiz ağırlık yapıyor ve kullanımı pek rahat değil.
tool kullanan biri iseniz ve yiyecek ile iş amaçlı kullanımlar eş zamanlı olabiliyor ise mutlaka kendinize bir bardak saf alkol ile temizleme birimi yaratın. kirli paslı işlerde tool'unuzu kullandktan sonra saf alkolle hijyenik temizliğine bir nebzede olsa katkıda bulunabilirsiniz ama alkol sonrası mutlaka ince makina yağı ile yağlayın önemli yerlerini.
Bıçağını her kullanımdan sonra mutlaka temizleyin.

Etiketler

arkadaşlar kamp için victorinox mu yoksa leatherman tool mu daha faydalı ve sebepleri seygılar

jeep34 selamlar sorduğum soruda seninde görüşlerini almak isterim.kamp için ictorinox mu yoksa leatherman tool mu önerirsiniz ve neden şimdiden teşekkürler saygılar

Ben her zaman leatherman'ı victorinox'a tercih ederim leatherman ile victorinox karşılaştırılmamalı bile bence =) maddi olarak bakmak lazım leatherman'lar victorinox'lardan çok daha pahalı. Param var dersen al bi leatherman kullan ömür boyu ;)

Iceman®' Alıntı:
deri kılıfa ek olarak tool'larda da gereksiz ağırlık yapıyor ve kullanımı pek rahat değil.
tool kullanan biri iseniz ve yiyecek ile iş amaçlı kullanımlar eş zamanlı olabiliyor ise mutlaka kendinize bir bardak saf alkol ile temizleme birimi yaratın. kirli paslı işlerde tool'unuzu kullandktan sonra saf alkolle hijyenik temizliğine bir nebzede olsa katkıda bulunabilirsiniz ama alkol sonrası mutlaka ince makina yağı ile yağlayın önemli yerlerini.
Bıçağını her kullanımdan sonra mutlaka temizleyin.

yağlama için de wd40 kullansak olur mu?

CQC7' Alıntı:
Rica ederim... Uzun süreli bir tool kullanıcısı olarak bir tavsiyede de bulunmak isterim.Mümkünse ilk 1 ay boyunca haftada en az 1 kere tool un mavsal kısımlarına wd40 sıkarak bir süre açıp kapatın.Özellikle pense kısmına.Bu aşınmayı yok edip prüzsüz bir şekilde açılıp kapanmayı sağlayacaktır.Bu işlemi daha sonra ayda veya 2 ayda bir tekrar ederseniz toolunuz size çok usun süre sorunsuz hizmet edecektir.
WD40 yağlayıcı olarak kullanmayın diyorlar ama, yağlayıcı etkisi az olduğu için çabuk geçebilirmiş?

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=7211&isim=LEATHERMAN-SUPER-TOOL-300-TOOL bu model hakkında fıkrı olan varmı ? almayı dusunuyorum

http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=6145#sekme ve http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=3764 ıkısı arasında agırlık ve sanırım ıgne dısında bı fark goremedım gercı resımde ıgne ıkı modeldede gozukmesıne ragmen acıklamasında wawe modelınde ıgne yok gozukuyor.............sızce wawe mı yoksa surge modelınımı tercıh etmelıyım

ARKADAŞLAR 15 YILDA 4 ADET Leatherman IM OLDU. İKİ TANESİNİ HALA KULLANIYORUM. DİĞERLERİNİ HEDİYE ETTİM. DİĞER TOLLARDANDA KULLANDIM . KUZEY IRAK'TAN GETİRİP EŞE DOSTA HEDİYE ETTİĞİM ENVAYİ ÇEŞİT Leatherman'I SAYMIYORUM BİLE. NETİCE OLARAK ÖMÜR BOYU GARANTİSİ VAR. TÜM DÜNYADA BOMBA İMHA UZMANLARI TARAFINDAN KABULA GÖREN BİR ALET. ÇÜNKÜ TEK ELLE KULLANILABİLMESİNDEN DOLAYI UZMANA KOLAY V SERİ MÜDEHALE İMKANI SAĞLIYOR.. AMERİKADA HEMEN HERKESİN ÇANTASINDA ARACINDA BİR TANE BULUNABİLECEK KADARDA YAYGIN. TABİ ORDAKİ FİYATI ÇOK DAHA MAKUL:smiley:)

BUNLARDA ŞU ANDA KULLANDIKLARIM ARKADAŞLAR

011.jpg

012.jpg

013.jpg

ilbeğ' Alıntı:
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=7211&isim=LEATHERMAN-SUPER-TOOL-300-TOOL bu model hakkında fıkrı olan varmı ? almayı dusunuyorum

DOSTUM BU ALET İLE SIKMA ÇEVİRME YAPAMAK ZOR ÇÜNKÜ BÜKÜLEBİLİYOR. TERCİH EDİLEN BİR MODEL DEĞİL. PARÇALARIDA KOLAY KIRILABİLİYOR.

ilbeğ' Alıntı:
http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=6145#sekme ve http://www.everestoutdoors.com/index.php?page=urun_detay&kat=49&alt_kat_id=265&id=3764 ıkısı arasında agırlık ve sanırım ıgne dısında bı fark goremedım gercı resımde ıgne ıkı modeldede gozukmesıne ragmen acıklamasında wawe modelınde ıgne yok gozukuyor.............sızce wawe İR KULLmı yoksa surge modelınımı tercıh etmelıyım
WAWE MODELİNİN BIÇAK PALASI DĞERİNE GÖRE BİRAZ İNCEDİR. DUYDUĞUMA GÖRE MALZEMESİDE BİRAZ DAHA DİĞERİNE GÖRE SERT. BU ARTIK SENİN BEĞENİNE KALMIŞ. ÇÜNKÜ İKİSİDE BAŞA BAŞ SONUÇTA. DAHA İYİ BİR ŞEY İSTİYORSAN DAHA ÜST MODELLERİDE VAR AMA ONLARINDA KİMİNİN FİYATI YÜKSEK KİMİNİN İSE BOYUTU BÜYÜK.PEK KLLANIŞLI OLMAYABİLİR. BU BELİRLEDİĞİN İKİ MODEL ORTLAMA BİR KULLANICI İÇİN YETERLİ. EK EKİPMANLARINIDA ALIRSAN BİR HAYLİ İŞİNİ GÖRÜR. MESELA TORNAVİDA KİTİ YADA LOKMA KİTİ GİBİ EK EKİPMANLAR VAR. BİR HAYLİ İŞE YARIYORLAR.

ARKADAŞLAR BİR DE BU TOLLARIN TEMİZLİĞİ KONUSUNDA NACİZANE BİR BİLGİ DAHA AKTARMAK İSTİORUM. EĞER ELİNİZDEKİ ALET SADECE METALDEN OLUŞUYORLARSA FREN HİDROLİĞİ İLE TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ. (ÇOK ÖNEMLİ ÜZERİNDE PLASTİK, BOYA , AHŞAP OLAN ALETLERE KESİNLİKLE UYGULANMAZ) ELİNİZDEKİ TOLU BİR KAP İÇİNE DOLDURDUĞUNUZ FREN HİDROLİĞİNE YATIRIN. BİR KAÇ GÜN KALSIN . SONRA ÇIKARIP KURULAYIN. HEM TEMİZLENECEK HEMDE EKİPMANLARI ARASINA DOLAN KİR PAS VB PİSLİKLER AKIP GİDECEKTİR. ÇOK DAHA KOLAY ÇALIŞACAK. SIKIŞMA YAPMAYACAK. ELİNDE İMKANI OLAN HİDROLİK UYGULAMASI SONRASI BASINÇLI HAVA İLE ALETİN KURULAMASINI YAPABİLİR. KOLAY GELSİN.

bugüne kadar hep victorinox çakı kullandım şuan kullandığım model workchamp aslında leatherman tool lara geçmeyi düşünüyorum ama avantajları nedir sizce?? saygılarımla..

ihsanyıldız' Alıntı:
DOSTUM BU ALET İLE SIKMA ÇEVİRME YAPAMAK ZOR ÇÜNKÜ BÜKÜLEBİLİYOR. TERCİH EDİLEN BİR MODEL DEĞİL. PARÇALARIDA KOLAY KIRILABİLİYOR.
ılgın ıcın tesekurler sanırım surge modelını alıcam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR