Lastik Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Galdor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,872

Galdor

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Merhaba,

Kısmetse çok yakında Frontera'ma kavuşuyorum. Şimdiden donanımla ilgili alacaklarımı liste haline getirmeye başladım. Ancak lastik seçimi konusunda kararsız kaldım. Sizlerede danışmak istedim.
Acaba sizce KUMHO ROAD VENTURE SAT http://www.kumho.com.tr/index.php?id=124000 lastikler hafif arazi ve 4 mevsim asfalt kullanımı için nasıldır?
Daha iyi sonuçlar verebilecek ve ekonomik lastik öneriniz var mı?
Birde en ideal boyutlar nedir bizim için? 255 / 65 /16 yani orjinal lastik boyutları mı ? Yoksa farklı bir öneriniz olabilir mi ?
Araç 98 Frontera 2.2 GLS olacak eğer son dakikada bir terslik olmazsa.

Şimdiden teşekkürler. :smiley:

Etiketler
Ynt: Lastik Seçimi

ben frontera b sport için lassa competus a/t 245/70/16 kullanıyorum. çok memnunum.

Sayın Galdor 255/65/16 yerine bence 245/70/16 takın konfor kesinlikle çok daha iyi oluyor ayrıca bir miktar da yükselmiş oluyor araç, ben çok memnunum 245/70/16'dan birde silverstone AT-117 Special lastiği öneririm, biraz daha dişli bir lastik isterseniz bu lastikten çok memnunum.

Gördüğüm kadarı ile çoğu kişi 245/70/16 kullanıyor. Peki uzun yolda bu boyutların herhangi bir sıkıntısı oluyor mu konfor ve güvenlik açısından ?

Tabiki 255/65/16 ya göre 245/70/16 yanak olarak daha yüksek, dolayısı ile yüksek hızlarda salınım daha fazla, konfora gelince tartışmasız çok daha konforlu.

Zaten sürat meraklısı bir kişi değilim. Eğer 100-120 km/h gibi ortalama otoban süratlerinde sorun çıkartmıyorsa güzelmiş. Çünkü Çanakkale - İstanbul arasında gidip gelmelerim olacak. Güvenlik açısından sorun yaşamak istemiyorum.

Nacizane Fikrim Herhangi Bir Modifikasyon Yapmayacaksanız, Normal kullanımda 245/70/16 En İyisi.

bu arada 2.2 ile 3.2 için lastik seçimindeki farklar nelerdir. önümüzdeki ay lastik olayına gireceğimden şimdden araştırmaya başlamakta fayda var.

245/70/16 KUMHO lastiklerin siparişi verildi. Sanıyorum en geç Cumartesi takılmış olur. Bu arada eski ölçüleri de yine 245/70/16 idi. Eski / Yeni fotolarını da eklerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri