bayayhan' Alıntı:kapı içlerinde yazan 2.3- 2.2 ibareler bar olarak verilen ibareler, bildiğim kadarıyla o ölçüleri psi ye çevirincede 32 --34 gibi oluyor. istasyonlarda hava basmaya giitiğinizde kompresörler bar ve ps ayarlıysa siz bara ayarlayıp ,kapı içinde yazan 2.3 barda hava bastığınızda sonra psi ye cevirip test edebilirsiniz.![]()
Offroadpassion' Alıntı:29-30 Psi lastik içi hava basıncını gösterir. Bu bir birimdede aynıdır 10 birimdede aynıdır. Sizin bahsettiğiniz konu ise binek araç lastigi ile Vitaranıza takdığınız lastik arasındaki hava hacim farkı yani lastikler arası hacim farkıdır. Burada baz alınacak olan nokta ise lastik içi basınçtır. Suzuki Vitara kapısında yazan 23 Psi hava banada az geliyor. 28 PSİ olarak kullanıyorum tavsiye ederim. 30 PSİ biraz sert olur 26 İse biraz yumuşak.
Tavsiyem ise 26-28-30 sıra ile deneyin bulundugunuz yerin yol şartlarına göre (?) hangisinde rahat ederseniz onu kullanın.![]()
yazın 1-2 atm düşüm olmalı, lastikten fazla genleşir hava... kışında 1-2 atm az olmalı, lastikten fazla yoğunlaşır hava..kaganss' Alıntı:2009 3 kapı grand vitara 225/70/16 lastik ölçüsü, aracın lastiklerine bayi 45 hava basmış,hoplaya zıplaya gidiyorduk, aldıktan 2 hafta sonra kontrol ettiğimde anladım, kapı içinde konfor için 32 ekonomi için 38 yazıyor, 38 de yol tutuşu iyi ancak zıplatmaya devam ediyor, 32 virajda sanki daha çok esniyor gibi, en son 36da karar kıldım.
birşeyi merak ediyorum; son zamanda sıcaklıkların düşmesiyle 36da rahatsız etmeye başladı, acaba kış aylarında lastik havaları biraz daha indirilmeli mi?
eğer öyle ise yazında biraz daha şişirmek gerekmez mi? yani sıcaklık bu durumu etkiler mi?