Lastik Hava Basıncı Yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,847
Ynt: Lastik Hava Basıncı Yardımı

27 ile 30 arası sizin ve aracınızın rahat ettiği en doğru havayı kendiniz bulabilirsiniz...

Etiketler

Arkadaşlar geçmiş tarihli cevaplarımda demiştim.... Amerikayı gidip yeniden keşfetmeyin. ;) Şu yazıyı birkez daha okuyun. ;)
Enson Yaşar Hocam denemiş memnun kalmış. Tamircilerin ve Lastik Satıcılarının (bilenleri tanzi ediyorum) bir çogu MT/AT vs lastik, İnç/mm ,Basınç vs gibi çevrimleri kullanılması gerekli lastik havalarını bilmezler. Benim lastiklere yaptıkları gibi 38 PSI Hava basıp yolladılar 2 sene önce, pinpon topu gibi sekti araç, gidip 30 yaptım ohhh dedim :smiley: ögrendikçe anladımki yol şart ve duruma göre biraz değişmekle bereber,26-28-30 Vitara için en güzel hava basınç ayarları. LAstikçiler bakmayın. (Bilenleri yine tenzi ederim).. ;)

Eski Cevabım;

"Suzuki Vitara kapısında yazan 23 Psi hava banada az geliyor. 28 PSİ olarak kullanıyorum tavsiye ederim. 30 PSİ biraz sert olur 26 İse biraz yumuşak.
Tavsiyem ise 26-28-30 sıra ile deneyin bulundugunuz yerin yol şartlarına göre (?) hangisinde rahat ederseniz onu kullanın. "

kesinlikle katılıyorum Hakan Beye, kimseye sormadan benim kullandığım ve memnun kaldığım basınç 28 bar,195-80-15.Bunu yukarısı beni rahatsız ediyor...

ya valla 40 dan 30 a indirdim baya rahatladım. ama kötü yollarda baya bi 40 la gezdim. 2 ay önce arabayı aldığımda gram ses yoktu şimdi ön düzendne bi ses geliyor. hakan beyin tenzih etmediği lstikçilerin kurbanı oldum galiba :-\

Ben de 4 yıldır 195-80-15 pırelli lastiğe hep 30 ps kuullandım fakat sürekli 28 ps hava iyi deniyor denemelerde.Yarın denemeye karar verdim.

Ön düzenden gelen sesin geldiği yeri iyi kavramak için içerden birisi aracı kulanırken (1.vites yani) kaput açık ön taraftan dinleyip iyi keşfetmek lazım.Benim başıma geldi aynı olay.İyice baktığım zaman ismi zannedersem denge kolu olsa gerek esnediği bağlantı noktalarındaki lastik pabuçlardan geldiğini farketmiştim ve aracı lifte kaldırıp kalın yağ kullanarak olayı çözümlemiştik.Umarım sizinki de aynı yerdendir.

kapı içlerinde yazan 2.3- 2.2 ibareler bar olarak verilen ibareler, bildiğim kadarıyla o ölçüleri psi ye çevirincede 32 --34 gibi oluyor. istasyonlarda hava basmaya giitiğinizde kompresörler bar ve ps ayarlıysa siz bara ayarlayıp ,kapı içinde yazan 2.3 barda hava bastığınızda sonra psi ye cevirip test edebilirsiniz. ;)

bayayhan' Alıntı:
kapı içlerinde yazan 2.3- 2.2 ibareler bar olarak verilen ibareler, bildiğim kadarıyla o ölçüleri psi ye çevirincede 32 --34 gibi oluyor. istasyonlarda hava basmaya giitiğinizde kompresörler bar ve ps ayarlıysa siz bara ayarlayıp ,kapı içinde yazan 2.3 barda hava bastığınızda sonra psi ye cevirip test edebilirsiniz. ;)

o hesapta benim arabanın kapısında 23 psi yazıyor ama 23 te lastikler yere yapışık geziyorum. 29 psi optimum bence.

Offroadpassion' Alıntı:
29-30 Psi lastik içi hava basıncını gösterir. Bu bir birimdede aynıdır 10 birimdede aynıdır. Sizin bahsettiğiniz konu ise binek araç lastigi ile Vitaranıza takdığınız lastik arasındaki hava hacim farkı yani lastikler arası hacim farkıdır. Burada baz alınacak olan nokta ise lastik içi basınçtır. Suzuki Vitara kapısında yazan 23 Psi hava banada az geliyor. 28 PSİ olarak kullanıyorum tavsiye ederim. 30 PSİ biraz sert olur 26 İse biraz yumuşak.

Tavsiyem ise 26-28-30 sıra ile deneyin bulundugunuz yerin yol şartlarına göre (?) hangisinde rahat ederseniz onu kullanın. ;)

evet arkadaşlar benim vitara jlx 5 kapı araçımda Goodyear 195-85-15 lastik mevcut, havalarını 30 yaptı lastikçi, inanın zıplayarak gitmeye başladım, tekrar geri döndüm havaları 26 yaptım, araçta bende rahat ettim, tümseklerde, çukurlarda hemen hemen hiç ses duymamaya başladım.....kalın sağlıcakla....

2009 3 kapı grand vitara 225/70/16 lastik ölçüsü, aracın lastiklerine bayi 45 hava basmış,hoplaya zıplaya gidiyorduk, aldıktan 2 hafta sonra kontrol ettiğimde anladım, kapı içinde konfor için 32 ekonomi için 38 yazıyor, 38 de yol tutuşu iyi ancak zıplatmaya devam ediyor, 32 virajda sanki daha çok esniyor gibi, en son 36da karar kıldım.
birşeyi merak ediyorum; son zamanda sıcaklıkların düşmesiyle 36da rahatsız etmeye başladı, acaba kış aylarında lastik havaları biraz daha indirilmeli mi?
eğer öyle ise yazında biraz daha şişirmek gerekmez mi? yani sıcaklık bu durumu etkiler mi?

slm ben 225 -70 -15 taktırdım 3 kapı 93 model vitaray 30 yıllık lastikçi tafsiyesiyle ve 26 hava yaptı ön ve arkaları çok rahat kullanışı oldu arabanın konforu arttı sanki arabanın bilgilrnize saygılar
aydın :smiley:

sıcakta ve soğukta lastikle birlikte içindeki havada genleştiği için basınçla oynamamak gerekir ama lastik basınçlarını en az iki haftada bir kontrol etmek hem güvenliğimiz için hem aracımızn uzun öümürlü olamsı için hemide ekonomik kullanım için önemlidir.

kaganss' Alıntı:
2009 3 kapı grand vitara 225/70/16 lastik ölçüsü, aracın lastiklerine bayi 45 hava basmış,hoplaya zıplaya gidiyorduk, aldıktan 2 hafta sonra kontrol ettiğimde anladım, kapı içinde konfor için 32 ekonomi için 38 yazıyor, 38 de yol tutuşu iyi ancak zıplatmaya devam ediyor, 32 virajda sanki daha çok esniyor gibi, en son 36da karar kıldım.
birşeyi merak ediyorum; son zamanda sıcaklıkların düşmesiyle 36da rahatsız etmeye başladı, acaba kış aylarında lastik havaları biraz daha indirilmeli mi?
eğer öyle ise yazında biraz daha şişirmek gerekmez mi? yani sıcaklık bu durumu etkiler mi?
yazın 1-2 atm düşüm olmalı, lastikten fazla genleşir hava... kışında 1-2 atm az olmalı, lastikten fazla yoğunlaşır hava..

teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için yarın 32ye indireceğim lastiklerin havalarını, izlenimimi yazarım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.