Lastik Çapı / Km saati / Yakıt Sarfiyatı Hesaplama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,275
Ynt: Lastik Çapı / Km saati / Yakıt Sarfiyatı Hesaplama

abi çaktırmadan markayı versen... bizde hemen alsak ;D ;D

Etiketler

şaka bir yana çok değişken var yakıtta... asfaltın durumundan, rüzgara, aldığımız yüke, hatta yükü koyduğumuz yere kadar etkileyen çok faktör var... ama sadecemerakım ortalama bulduğum değerin doğru olup olmadığıydı.. bir bakış açısına göre doğru değer buluyorum, bir diğerine görede yanlış değer.. bundan dediğiniz gibi bir sonuç çıkartmak neredeyse imkansız...

ama çok önemli bir sonuç çıktı ki; yavuz abi gibi km ayarlaması yaptırmayan bizler... maalesef araçlarımızı satarken alıcının gözünün içine baka baka yalan km veriyoruz ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
abi çaktırmadan markayı versen... bizde hemen alsak ;D ;D

son 1 haftada broşürleri değişen markalara bak, altına not düşmüşler şimdi tüketimlerin şu şu şu şartlarda ölçülmüştür şartlara göre değişebilir diye karınca alfabesiyle ;D ;D ;D Bidaha aynı tongaya düşmezler sanıyorum

Aslında tüketim değerlerini belirli bir Norm'a göre belirlemek zorunda değil mi araç üreticileri?
Örneğin Land Rover için tüketim değeri veren aşağıdaki sayfada, ne şartlarda bu değerleri sağladıklarının çerçevesi çizilmiş.

[attachment=1]

Merak edenler için atıfta bulunulan Norm'u da ekliyorum.

discovery-V8' Alıntı:
son 1 haftada broşürleri değişen markalara bak, altına not düşmüşler şimdi tüketimlerin şu şu şu şartlarda ölçülmüştür şartlara göre değişebilir diye karınca alfabesiyle ;D ;D ;D Bidaha aynı tongaya düşmezler sanıyorum

Fuel consumption.jpg

Ekli dosyalar

• LexUriServ.pdf
    258.8 KB · Görüntüleme: 247

ya abı konu fena olmus tup tak yada bulent abı senı evlatlık alsın derdın bıtsın be gıdersın full lersın arabayı kaptanın benzınlıkte bıdonlarıda doldur ama yedek olsun ;D bıze baylastırırsın ;D km le ısne gelınce satarken mıllet km dusuruyor sen de yukseltırsın be yaw

abi bnm durum daha vahim gps 100 gosterırken kadran 120 gösterıyo ben napıcam ;D yapmadıgım km yi yazıyo adi araba ;D

ewt bülent abi keske az göstersen ;D bunlarda beyenmıyolar az gosterıyo diye ;D

dur ses cıkarmıyalım bakalım ne yapacaklar.... ;D

tolgas' Alıntı:
abi bnm durum daha vahim gps 100 gosterırken kadran 120 gösterıyo ben napıcam ;D yapmadıgım km yi yazıyo adi araba ;D

seninde lastik çapın küçük. yeni lastik al.Ancal yeni lastik çapı eskisinin 1.2 misli olsun.:smiley:):smiley:):smiley:):smiley:)
red34' Alıntı:
dur ses cıkarmıyalım bakalım ne yapacaklar.... ;D
oldumu ?:smiley:):smiley:):smiley:):smiley:)

bnmkı normal gosterıyoduda ayna mahrutı degısınce sapıttı ;D suzukıye takılıcak en buyuk lastık war zaten ustunde 30 ınc

walla orjınalı kac bılmıyorum ama 5,83 taktık sımdı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri