Landrover Diferansiyel Kilidi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,534
Ynt: Landrover Diferansiyel Kilidi Hakkında

kaptan_11' Alıntı:
özgür bey yunus bey her ikinizede çok teşekkür ederim.eskişehirde ustanın biri takarız olur daha önce ben taktım oldu demişti bende ciddi ciddi düşünüyordum.boş yere masraf edecektik.şöyle bir sorunum var sizler bayağı bilgilisiniz anladığım kadarıyla.vites değiştirmelerde silkme vuruntu yapıyor.ben şafttandır diye düşündüm.yanlız usta baktığında ön akslarda boşluk var dedi doğrumudur acaba.ilaveten birde üst kapak contasından ne yaptıysam sızan yağı kesemedim bir kolayı varmıdır cevaplarsanız çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.

Usta belki sizin aracınızı serieslerle karıştırmış olabilir eğer defenderin çalışma sistemini bilseydi aks başlarına dual matik olur demezdi
(pardon aracınız defendermi yoksa seriesmi )

araçta silkeleme baskı balatadan olabilir usta akslardaki boşluğu nerden gördü sökmeden anlayamaz çünkü diğer aktarma orğanlarındada boşluk olabilir asklar ,diferansiyeller , şaftlar,arazi şanzımanı, ana şanzıman ama silkeleme bu boşluklardan olduğunu zannetmiyorum

siz aracın motor ve şanzıman kulaklarını kontrol ettirin ön ve arka şaftlarda kayıcı ve mafsallarda boşluk varmı diye kontrol ettirin ve bir sonuça ulaşamadıysanız eğer baskı ve balatayı baktırmanınz gerekebilir

Etiketler

Aracı biraz yüksek devirde kaldırdığınızda araç silkeliyorsa sorun mutlaka debraj balatası göbeğindeki boşluktan veya hatalı çakılan debraj balatasındandır. Vuruntu konusunda Yunus hocanın dediği gibi kontrol edilecek çok yer var. Sanzıman,aks saplamaları, aks istavrozları, difransiyal, aks kafaları gibi. Gerçi aracı arazide bu ses mutlaka bir sıkıntı yaratacaktır. Boşluğu bulduğu yerde parça kırması muhtemel.

selam.ön şaftı elimle sağa sola çevirmeye çalışınca bayağı bir boşluk var. bu boşluk ön tekerleklerin dıştan aks kafasına kadar gözle görünüyor.ancak aks kafasıda çok az oynama var .biz buna dayanarak akslardaki boşluktan yapabilir dedik.ben debriyaj setinde problem olduğunu sanmıyorum.teşekkürler.

kaptan_11' Alıntı:
selam.ön şaftı elimle sağa sola çevirmeye çalışınca bayağı bir boşluk var. bu boşluk ön tekerleklerin dıştan aks kafasına kadar gözle görünüyor.ancak aks kafasıda çok az oynama var .biz buna dayanarak akslardaki boşluktan yapabilir dedik.ben debriyaj setinde problem olduğunu sanmıyorum.teşekkürler.

Aks dif veya sanzımandaki bosluklar kalkısta aracı silkelemez. Kalkısta ve özellikle yüksek devir kalkısta silkeleme varsa debraj balata göbeği veya hatalı çakılan derraj balatasından kaynaklanır. Araçtaki yürüyen aksamlardaki boşlukları düzeltseniz bile kalkıştaki silkme kesilmeyecektir. Birde kalkıştaki silkeleme ateşleme veya yakıt yetismemesindende olabilir.

reha bey size sormak istediğim bi soru var bizde defender var bu gün daga gittik buzda arka tekerin bi tanesi patinaj cekiyo diger üç teker dönmüyo kilite taktık bi süre arac yürüdü fakat sonra yine arka bi teker patinaj cekmeye basladı diğer üç teker hareket etmedi . bunun arızası ne olabilir nasıl giderilebilir maliyeti nedir? 2.5 düz dizel defender lütfen yardımcı olun..

Sadece arka tek tekerlek patinajda iken ön iki tekerlek de dönmüyorsa;
1. Orta diff kilitli değildir
2. Orta diff kilit çalışmıyordur.

land1987' Alıntı:
reha bey size sormak istediğim bi soru var bizde defender var bu gün daga gittik buzda arka tekerin bi tanesi patinaj cekiyo diger üç teker dönmüyo kilite taktık bi süre arac yürüdü fakat sonra yine arka bi teker patinaj cekmeye basladı diğer üç teker hareket etmedi . bunun arızası ne olabilir nasıl giderilebilir maliyeti nedir? 2.5 düz dizel defender lütfen yardımcı olun..
selam reha beye sormuşsunuz ama bende yardımcı olmak isterim.aynı problemi defenderim varken bende yaşadım.ön iki koltuğun arasında tabanda bir kapak var o kapağı açın ve arazi vitesini kilit pozisyonuna getirin arazi vites kolunun şanzumana bağlı bir mekanizması var onu takip ederek şanzuman üzerindeki küçük bir kolu itmesi gerekiyor.benimkini söktüm itmediğini tespit ettim.mekanizmanın hareketli yerlerinde boşluklar oluşmuştu.bu nedenden dolayı kilit çalışmıyordu.söküp boşlukları giderdim çalıştı.eğer çalışmama nedeni bu boşluklar ise alt mekanizmayı sökmeden aşağıdaki resimde işaretli yeri açtığınızda vites kolunun dibinde bir çerçeve göreceksiniz bu çerçeveyi alırsanız geçicide olsa sıkıntınız çözülür diye düşünüyorum.olmuyorsa şanzumana baktırmanız gerekiyor.inşallah yardımcı olabilmişimdir.[attachment=1]

Fotoğraf-0125.jpg

Diffransiyel kilidinin ve çekiş sisteminin zj ler için olan versiyonunu da aynı anlatım tarzıyla birinden duyabilsem de bende kendi aracımı öyle tanısam çok iyi olurdu.Jeep bölümünde bölüm bölüm bahsediliyor ama tam olarak bi arada bulamadığımdan belkide,kavrayamadımSenin arabandaki lsd budur sürekli 4 çeker oldugundan böyledir falan gibi..

zxcourse' Alıntı:
Diffransiyel kilidinin ve çekiş sisteminin zj ler için olan versiyonunu da aynı anlatım tarzıyla birinden duyabilsem de bende kendi aracımı öyle tanısam çok iyi olurdu.Jeep bölümünde bölüm bölüm bahsediliyor ama tam olarak bi arada bulamadığımdan belkide,kavrayamadımSenin arabandaki lsd budur sürekli 4 çeker oldugundan böyledir falan gibi..
zj ler hakkında bir bilgim yok inşallah bilgili olan bir arkadaşımız yardımcı olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR