Land Rover'ın V8 Motorları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,413
Ynt: Land Rover'ın V8 Motorları

Defender a 7.50 ok 144 taksam, 33" bir çamur lastiğine göre ne kazanır ne kayederim sizce?

Etiketler

erenatac' Alıntı:
Defender a 7.50 ok 144 taksam, 33" bir çamur lastiğine göre ne kazanır ne kayederim sizce?
Eren bizde 2 defender var birinde MT digerinde ok 144 var kıyasladıgım için soylüyorum
ok lar çok sağlam uzun ölürlü lastiktir ama orta kısmı sık aralıklı olduğu için çamurda pek başarılı degil ama genede sınıfının en iyi lastiğidir asıl amacı agır şartalarda yük lastigidir

Yunus selam,aslında tam olarak merak ettiğim şey daha büyük lastikli bir defendera ne kadar gerek olduğu.. Yani ok güzel lastik,7.50 standart ölçü.. Ama 33" maxxis mudder takılı bir defendera göre arazide ne fark olur? Birinin kaldığı yerden diğeri rahat rahat geçmi?

HakanBastoncu' Alıntı:
Selamlar,

V-8 için güzel bie örnek. Umarım açar...

İyi seyirler

http://s666.photobucket.com/albums/vv27/hakanbastoncu/?action=view&current=Def90v8.flv

Süpermiş, sanki motorsiklet le kros yapıyor. :smiley:, çok hoş çok beğendim. Tabi V8 i birde seri kullanınca sesi daha bir başka geliyor.

erenatac' Alıntı:
Yunus selam,aslında tam olarak merak ettiğim şey daha büyük lastikli bir defendera ne kadar gerek olduğu.. Yani ok güzel lastik,7.50 standart ölçü.. Ama 33" maxxis mudder takılı bir defendera göre arazide ne fark olur? Birinin kaldığı yerden diğeri rahat rahat geçmi?
Eren motorun ve şancımanın ne olduğuna bağlı bişey mesela bizdeki düz dizeller lt77 oran 1,67 diferansiyel standart 3:54 235 85 16 digeri 7,50 16 laralarında fazla bir fark yok bu bizim için en üst sınır inç olarakta 32,7 ye tekabul eder 33 inç olması çok fazla bişey degiştirmez helede v8 yada puma ise değişen hiçbirşey olmaz
almayı düşündüğün defender 3,5 v8 bizdeki gibi aynı oranlara sahipse 35" bile takabilirsin

erenatac' Alıntı:
Defender her zaman yere sağlam basabilen bir araçtır bunun sınırı diferansiyel yere sürtmeyecek şekilde ne olursa olsun sorun yaşanmaz
bunun örneklerini bizzat yaşadım bazı araçların vinçlendiği yerde silik lastikli defende hiç takılmadan geçebildi

umutkaptan' Alıntı:
yunus 35 lastik oraya sığacakmı
Naci abideki 35 leri görmedin heralde
olmaz diye birşey yok birkaç santim yükseltilirse olur
lazımsa hemen yaparım ama 2,5 benzinli o lastikleri yürütmez :smiley:))))

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.. Sanırım ok lar işimi görecek gibi,hem standart ölçü yakıt tüketiminide optimum düzeyde tutacaktır diye düşünüyorum..

HakanBastoncu' Alıntı:
Eren Bey Merhaba,

Sanırım sorunuzun cevabını Sn. Hakan Yavuz verdi. Babamın, 1987 senesinde kullandığımız 1976 model serie III'e ( 2,25 cc) Rochester monojet karbüratör uygulaması yaptığını hatırlıyorum. Emme manifoldunda oynama yapıp adapte etmişti. Motorun yakıtı 1-2 litre artmış 130 km'lere varan süratlere çıkmıştı. Fakat 1 yıl sonra şanzıman kuyruk keçesi devir ve sürate dayanamayıp kendini bırakmıştı. Arzu ederseniz , bana aracınızın üzerindeki karbüratörün marka ve modelini yazarsanız en kısa sürede Ahmet Memikoğlu ile irtibat kurup destek verebilirim. En azından muadili ve daha performanslı bir karbüratör önerisi olacaktır. Amaç uydurma yapmadan, gaz çubuklarında, gaz tertibatında değişiklik yapmadan tadilatsa bu işi çözümlemeye çalışırım.

Sevgiler selamlar.

Hakan bey bilgilendirme ve yardım teklifiniz için çok teşekkür ederim.İlgilendiğim aracı henüz satın almadım,bir aksilik çıkmazsa alış verişimiz sanırım önümüzdeki ay sonuna ancak bitmiş olacak.Vakti geldiğinde sizden yardımınızı rıca edeceğim..

Selamlar,

Eren bey

herhangi bir sabit akslı aracın, özellikle bizim defenderlardaki kocaman salisbury arka difransiyelin yerden yüksekliğini arttırmanın tek yolu lastik çapını büyütmek... bazen derin kanal geçişlerinde 1-2 cm yüzünden arka difransiyel oturuyor ve 4 teker boşa dönüyor... o zaman doğal olarak ne motor ne lastik takmışsan tak araba kalıyor... benim aracımda nispeten kuvvetli bir motor olduğu için 35" çapında - 15" jant üzerinde lastik takayım dedim... 16 jant ta olabilirdi, lastiği görmedim ama eni 15" lerden en az 3 parmak daha fazlaymış o yüzden gerek yok diye düşündük.

büyük lastiklerin özellikle 15" jantta yanak mesafesi diğerlerine göre daha fazla olduğu için özellikle lastik havasını indirerek kullanman gerektiğinde faydası oluyor. amerikada 5-8 hava basıp kaya tırmanışı falan yapıyorlar bu lastiklerle ama kullandıkları jantlar buna uygun olarak seçilmiş ( beadlock)

lastik çapı büyüdükçe bir kanal vb engeli dikine geçmek zorunda kalırsanız daha kolay geçebilirsiniz

sonuşta kişisel seçim meselesi, bu işin maalesef sonu yok...

naci

Naci bey, Lastikler yakıyor ortalığı. Çok güzel durmuşlar.
Ben de 35" takmak istiyordum nasıl durur acaba diye merak ederken sizin taktırdığınızı söylemişlerdi.
Ne zaman Foto ları koyarsınız diye bekliyordum açıkcası. :smiley: , Çok hoş duruyormuş gerçekten, bol çamurlu güzel günler dilerim. Saygılar. Hakan.

Hakan bey, videoyu izledim gerçekten "super gaz" bir video :smiley: O araçta şnorkelde yok bence K&N açık hava filtresi var, sesi ekstra güzel çıkıyor çünkü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,891
Kaydolan Son Üyemiz
Onur5225

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR