Land Rover Serie III - Motor Sesi İzalasyonu ve Hidrolik Direksiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,947
Ynt: Land Rover Serie III - Motor Sesi İzalasyonu ve Hidrolik Direksiyon

Ender Bey;

www.noisekiller.co.uk sayfasını bir inceleyin. bu sayfada Lead Sandwich adı verilen bir ürün var, ortası kurşun plakalı iki tarafı dolgu malzeme. UK'de yaşayan bir arkadaştan bu malzemenin motor ve şanzıman sesini oldukça az seviyelere indirdiğini öğrendim. Ama deneme şansım olmadı. Benzeri ürünler TR'de de var. ne yazık ki, yurtdışından almak oldukça yüklü tutar.

Kolay gelsin.

Etiketler

Engin Bey;

Teşekkür ederim; problem değil yurt dışı olması benim uluslararası karayolu taşımacılık şirketim var,ingilltere'de tıra veririm adresi uğrar alır problem olmaz, ben bir araştırayım ürünü uygunsa fiyatı vs ingilterde okuldan arkadaşlarımda mevcut onlarada bir söylerim;

İlginize tekrar çk teşekkür ederim;

Noise Killer'dan Steve ile konuştum. 2x1.2mt (115 GBP) ve 1x1.2mt (60 GBP) boyutlarında plaka olarak satılıyormuş. LT77 için de özel şanzıman gömleği varmış (90 GBP). blg.

Eğer alacak olursanız, ürünü canlı canlı görmek isterim. Benim de ihtiyacım var. :smiley:

tabiki ben de şimdi inceliyorum ingilterede bir yer daha vardı parça aldığım onlara soracağım acaba bilgilieri var mı ürünle ilgili, ona istinaden alacak olursam size bilgi veriyorum,

Selam
Tekrar teşekkürler

Ender Bey,

bu noise killer ürünü veya benzeri bir marka / model ürün hakkında ne yaptınız? ses yalıtımını yaptırdınız mı?

Engin Abicim
; Onların kullandığı ürünün ham maddesini imal eden bir şirket buldum burada şimdi onlardan bu malzeme den tedarik etmek üzereyim sadece 4-5 farklı çeşit var ve nano ile üretilmiş olanları da var ve fiyatları çok pahalı değil gibi;
İngiltereye, fransa ya ve bir çok ülkeye esas izalasyon malzemesi burdan gidiyormuş otomotiv için ve toyota'nın fransa da br fabrikası var lc leri ürettiği orada da kullanıyorlar, burdan giden ürünleri, gene reno ve ingilterede landrover'a malzeme yoluyorlar, türkiye de de otokara malzeme veriyorlar ama verdikleri malzeme standar malzeme maliyetten ötürü, biraz daha fazla paraya daha iii malzemeler var

Tahmin ediyorum mayıs ayının başında neticelendireceğm alacağım numunelerden sizin için de bir set oluşturabilirim
ondan sonrası bize kalmış, işçiliği biz yaptırabiliriz.

bu konuda beni de haberdar ederseniz sevinirim. şanzıman tünelinden gelen sesi susturmak lazım. bilgi için teşekkürler.

MErhaba Ender bey
mesajinizda belirttiginiz izolasyon ile ilgili biryeni malzeme denedinizmi acaba?
yada uygulatan, su malzeme iyi onu bulduk diyebilieceginiz bir ornek varmi acaba?
bilgi icin cok tesekkurler

MErhaba Sayın Bakkos

Bir takım ürünler ve gelişmeler var netice alınca paylaşacağım.

Selamlar

endy' Alıntı:
Teşekkürler , bilgi topluyorum ona göre direksiyon kutusunu sökeceğim ve çok üşeniyorum şu anda önceden de kendim toplamıştım zor değil lakin sökmesi sıkıntı eğer hidroliğe dönüyorsa hani sökeceksem belki hidrolk düşünüyorum yoksa çare yok sökeceğim. Arıza tespitini tam yapana kadar böyle biraz kullanacağım.

Selamlar

Ender bey bu gün oğlum sanayide bir ustanın kendi series III üne hidrolik direksiyon yaptığını öğrenmiş, usta benim arabaya bakarak neden sizde hidrolik takmıyorsunuz diye sormuş, yarın dağa gidiyorum ama hafta için de araştıracağım, gelişmeleri yazarım

Mete abi hangi aracın hidrolik direksiyon kutusunu nerede kullandığını öğrenebilirsen çok faydalı olur. Benim başka sitelerde gördüklerim ciddi tadilatlar gerektiren dönüşümlerdi. Adamlar radyatörün yerini değiştirip şasinin belli yerlerinde modifikasyonlar yapıp direksiyon milini uzatmışlar. zahmetli ve riskli görünüyordu

ozcour' Alıntı:
Mete abi hangi aracın hidrolik direksiyon kutusunu nerede kullandığını öğrenebilirsen çok faydalı olur. Benim başka sitelerde gördüklerim ciddi tadilatlar gerektiren dönüşümlerdi. Adamlar radyatörün yerini değiştirip şasinin belli yerlerinde modifikasyonlar yapıp direksiyon milini uzatmışlar. zahmetli ve riskli görünüyordu

Özgür benim anladığım kadarıyla bir iki eklenti ile yapmış çok detaylı değil, bilgi edindiğimde daha geniş bir şekilde aktarırım

endy' Alıntı:
Bir takım ürünler ve gelişmeler var netice alınca paylaşacağım.
Selamlar

Merhaba Ender Bey,

Defender 110 aracımın boyası 1 haftaya bitecek, nasıl bir izolasyon yaptırabilirim diye düşünüyorum. Çalışmalarınız sonuçlandı ise paylaşırsanız çok sevinirim,

selamlar.

beni şaşmazda bulursun gel nasıl bir işlem yaptım kendin gör...

Sayın bakkos

Öncelikle şunu belirtyeyim; aracın içinden bir izalasyon torpido vs takılmadan muhakkak yaptırın. Bunu piyada bulunan izalasyon malzemeleri gri sert köpük ve yapışkan zift ten oluşan tabaka ile yaptırabilirsiniz.

Lakin konu dış ses izalasyonuna gelince orada işler biraz karışık, Daha önce Engin abi ile de konuştuştuğumuz kurşun da içeren birtakım izalasyon malzemeleri var onu kullanmak lazım, ondan tedarik etmek ise pek kolay değil;
üretilmesini beklemek gerekiyor. Ses izalasyoncularında bu malzemeden var.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR