Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,026
Ynt: Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

sayın gökhan lro bu 90 ın başına gelen benim bahsettiğim olay mı acaba. hani şu debi mebi akışkanlar mekaniği basınç suyun kaldırma kuvveti kaldırdığı gibi indirmeme prensibi aldığını aldığı yere koymama teorisi vsvsvsvs

Etiketler

O kadar hesaba kitaba gerek yok ben anladım çünki bu işin hesapla kitapla olmadığını.... ;D

Miisal : Alanya/Dim çayında kaputun üzerinden akan ve akışı oldukça hızlı suda kalmadım..... sakin sakin duran bir yağmur göletinde kaldım... Farkı yaptığım muhasebede şu idi : Dim çayına yavaş girdim,çayın tabanı oldukça sağlam kaya ve çakıldı,göletin tabanı ise lastiklerin tutunamayacağı kadar balçık ve ottu..
selamlar

akıntıya karşı aracı çevirip önündede suyun içine doğru bir eğim olursa tabiki arabayı biraz aşşağı basar ve suda normal derinliğinin daha fazlası bir seviyeye çıkar. birde sanırım iki araç aynı çizgiden geçmemiş, bazen nehir yada dere yataklarında 1 metre farkla derinlik baya değişebiliyor

güzel araçlarmış bu arada ve olan olaydan sonra gülümsemeyi görünce benide gülümsettiler
:smiley:

Ben hala yıllarca unutulmayan, efsaneleşen suya camına kadar gömülmüş bir Defender içinde boyun hizasındaki çamurlu suda sigara içen elemanın nasıl olupta o pozisyona geldiğini merak eder dururum :smiley: O araçmıdır? Yoksa içindeki sürücü değilmidir anlamadım gitti. Batiskaf gibi :smiley:

Otokar standart 2.5 litre 4-silindir turbo dizel TDI bır aracın 600 mm su derınlıgınden gecebılıcegınız soyluyor...

Ekli dosyalar

• Teknik_LR90_tr.pdf
    111.8 KB · Görüntüleme: 148

umutcelikel' Alıntı:
. Kasa tamamen aynı olduğu için de İngilizlerin sıfır defenderda bu sorunu tam çözebildiğine inanmıyorum. Gerçi görmedim sıfır defender, bakmak denemek lazım ;D

Umut Bey;
Yağmurlu bir günde sakaryadaki otokar fabrikasına yolunuz düşerse...İzalasyon için çok uğraşmamak gerektiğini görürüsünüz :smiley:

bu akşam bir mesıç daha yazayım da eve kamp1 olarak dönmenin gururunu yaşayayım bari. ci for çelınc tadında bir gezi olmuş anladığım kadarıyla. yalnız akıntı pek yoktu herhalde. yoksa burnu aşağıda arkası havada orada öyle kalamazdı araç. yani bu resimleri çekme fırsatı bulamazdınız.

klorr hocam ya avatarına her bakışımda elindeki vişne votka kadehi gözüme çarpıyor, meyhanede sanıyorum kendimi. ;)) alkol tüketimim arttı senin yüzünden. hadi şerefe.

şimdi bende senin avatarına bakınca havlama sesi duyuyorum deme o ben değilim ha:smiley:)

bazen 110 kullanmanın da avantajı oluyor. arkası ağır bir araç nehir ve durağan su geçişlerinde 90'lara göre daha rahat olacaktır, diye düşünüyorum. hele 110'un bagajı Reha'nın bagajı gibi her daim bir sürü malzeme ile doluysa, aracın arkası önünden daha ağırdır. :smiley:

valla ben bi discovery bakıyorum hatta dün birtanesini görmeye gittim dizeldi ama kaputu açtığımızda perişanbi görüntüyle karşılaştım kablolar kesik kopuk akü boşta geziyor bu discoyu alsam heralde sudan geçmek değil arabyı yıkarken bile elektrik aksamında sorun çıkar diye düşündüm :smiley: birde motorun silindir kapağının yanından yağ atmış sahibi bişeyi yok en fazla bi conta değiştirrsin diyor çok tereddütte kaldım acaba başka sorunlarda çıkarabilirmi ???

Eray bey bende yeni sayılabilecek bir zamanda bir discovery TD5 aldım size tavsiyem daha görüntüsünde problemleri olduğu ortada olan bir aracı asla almayın. Ben görüntüsü çok temiz bir araç aldım, kontrollerinide yaptim ve yaptirdim alırken. Buna rağmen görüntüsü çok temiz olan araçda bile benim sağlıklı kullanılır hale getirmek için yaptığım masraf 3-4000 ytl yi buldu. ama zaten alırken piyasanın altında aldığım için bu masrafları göze alarak almıştım. discovery lerde gözle görünmeyen elektronik sistemlerinde vs size büyük masraf çıkartacak ağrızalar olma ihtimali var. Full mekanik araçlar değiller. Bu yüzden olabildiğince görüntüsüde temiz görünen, boyası olsa bile büyük kazası olmamış, takla atmamış, yan yatmamış bir aracı alıp güvendiğiniz bir servise götürüp baktırıp alın. Zaten daha ilk bakışda sizin dediğiniz gibi görünen araçların görünmeyen ağrıza potansiyelini düşünemiyorum bile.

saygılar.

uyarılarıniçin çok teşekkürler tempus sabah umut beyede gösterdim beyendiğim arabanın resimlerini ve direk bu araba sol arkadan yemiş dedi :smiley: hakikatendikkat edince sol arkada bişiyler olduğunu anladım tekrar burdan umut beye saygılar ama ben kaportaya vuruğa kırığa okadar önem veren biri dğeilim yürür aksamıylan motorda bişiy çıkmasa çok iyiolur bu dediğim arabanın birde silindir kapağının yanından falanda yağ akıtmış onada bunlarınhastalığı dediler yağ akıtmayan disco yoktur . ama dizel olması hala beni düşündürüyor birde sizinki yüksek model olmasına rağman okadar masraf çıkarmış benim alıcağım 1990 modell kim bilir başıma ne işler açar :smiley: alsammı almasammı beklesemmi çok kararsızım bu ara :smiley:

Eray bey benim aldığım araçda ön sağdan darbeliydi, çamurluk değişmişti, boyanmıştı, hatta radyatör bile değişmişti. Bunlar 2000 model araçlar için çok önemli değil, önemli olan şasede sorun varmı, motor ve aksamları darbe almışmı, takla atmışmı vs. özellikle fiyatı uygun ve temizse şasede sorun yoksa ben arkadan darbe almış bir arabayı çok önemsemezdim eğer bir arıza yoksa. Motordan yağ akıtma mevzusu evet benimde arabanın altına girdiğinizde lift de sanarsınızki motorda yağ kalmamış akıyor. oysa yağını düzenli kontrol ediyorum yağ eksilmiyor yada yağ yakmıyor :smiley:

discovery alırsanız konforunun artılarının yanında masrafıda oldugunda büyük olma riski her zaman var. ama daha masrafsız ve sağlam bir araç istiyorsanız defenderlara yönelin. Yada alabiliyorsanız discovery 1999-2002 arası discovery 2 lere bakın.

açıkcası 1999-2002 discovery alamiyor olsaydım bütçemden dolayı discovery 1 almak yerine defender alırdım. Ama bu sadece kişisel bir tecih. Başkalarının tercihi farklıda olabilir.

aslında çok haklısınız sn.tempus ama biz şu ara kısıtlı bir bütçeyle hem hobimizi tatmin edelim hemde işimize gücümüze koşturalım istiyoruz düşündüm taşındım en uygunu discovery karar verdim ama kısmete 14 binliraya iki adet araç var biri vanda biri beylikdüzünde
beylikdüzündekini gidip gördüm 2.5 td 3 kapı enson 14 olur diyolar bu arabada beni çeken şey 2008 de gümrükten çıkmış yani okadar yorulmuş bir araç değildir diye düşünüyorum kilometreside 85.000 ama çoğu kişi dizelden uzakdur diyor şaşırdım kaldım doğrusu
vandakide benzinli herşeyi çalışır durumda diyorlar ama görmedende araba alınmazki . kafam çok karışık çookk :smiley: iyibir discodan anlayan birini bulup götürsem şu beylikdüzündekine dese tamam bu aracın şusu var busu var ama senin işini görür yemin ediyorum masrafına eyvallah diyip alıcam :smiley:))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR