Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,027
Ynt: Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

Lada Niva'nın uzun snorkel ile bi göl geçişi seyretmiştim . Video yüklemesini bilen varsa lütfen yüklesin bu video yu. ve bunu nasıl olduğun anlatırsanız sevinirim.

Etiketler

bir land rover arabası filitresi yukarı doğru uaztılırsa kaput seviyesine kadar gider ama filitre aşağda ise filitre seviyesine kadar gider

peki benzinli yada lpg li landlarla suya girmenin başka yolu yokmu yani akünün kutup başları ıslanınca kısa devre yapıcaktır aynı şekilde bujiler yada sigortalar . youtubede cama kadar suya giriyolarr özel yapım lanlarmı yoksa çok iyi izolemi edilmiş ?

eraylive' Alıntı:
peki benzinli yada lpg li landlarla suya girmenin başka yolu yokmu yani akünün kutup başları ıslanınca kısa devre yapıcaktır aynı şekilde bujiler yada sigortalar . youtubede cama kadar suya giriyolarr özel yapım lanlarmı yoksa çok iyi izolemi edilmiş ?

bu sebeplerden dolayıdırki akü koltuğun altındadır. izolasyon iyi olunca aracın içine su girmez. istanbulda ya da yağışın az ama yağınca etkili olduğu antalyada sıradan araçlar hiç mi kapının alt hizasını geçen suya girmiyor. giriyor tabii. ama suyun içinde uzun süre beklenirse başka olur tabi. bunlardan daha önemlisi yürüyen aksama su girmemesi. içine girmiş çok önemli değil.(defender için)

aytaç' Alıntı:
bu sebeplerden dolayıdırki akü koltuğun altındadır. izolasyon iyi olunca aracın içine su girmez. istanbulda ya da yağışın az ama yağınca etkili olduğu antalyada sıradan araçlar hiç mi kapının alt hizasını geçen suya girmiyor. giriyor tabii. ama suyun içinde uzun süre beklenirse başka olur tabi. bunlardan daha önemlisi yürüyen aksama su girmemesi. içine girmiş çok önemli değil.(defender için)
İyi izolasyon gibi birşey malesef defenderda mümkün değil. Youtubeda gördüklerinizin içi su doluyodur, sonra boşalıyodur kendiliğinden. Sıfır defender dahil içine su almayan bir tane olduğunu sanmıyorum...Kapıdan almazsa çatıdan alır, oradan almazsa firewalldan alır, oradan almazsa bahsettiğiniz akü kutusunun tahliye deliklerinden alır vs vs vs...

birde sugeçişlerinde akıntıda iyi hesap edilmeli. araç isterse 2 m sudan geçebilsin. debisi yüksek olan sularda hele birde zemin iri taşlı olupta hoplaya zıplaya ilerliyorsanız akan suyun etkisi daha da artar. direksiyon birden hafifler, hakimiyet azalır, araç istikameti 90 derece değiştirerek burnunu suyun geliş yönüne çevirir, amfibik bir araç olarak kürekleri çıkarıp yolunuza devam edersiniz. ha benim için akıntı olan yerler önemli değil, ben durgunsuda ilerlerim derseniz. o başka. ama araçların suyla en çok muhatap olduğu anlar akarsu geçişleridir. onun için 1 1,5 metre sudan geçmeye okadar heveslenmeyelim. 40 50 cm lik su bile insanın başına olmaz işler getirebilir. tecrübeyle sabittir.

umutcelikel' Alıntı:
İyi izolasyon gibi birşey malesef defenderda mümkün değil. Youtubeda gördüklerinizin içi su doluyodur, sonra boşalıyodur kendiliğinden. Sıfır defender dahil içine su almayan bir tane olduğunu sanmıyorum...Kapıdan almazsa çatıdan alır, oradan almazsa firewalldan alır, oradan almazsa bahsettiğiniz akü kutusunun tahliye deliklerinden alır vs vs vs...

katılıyorum da ingilizler bu işi çözmüştür kendi memleketlerinde diye tahmin yürüttüğüm için öyle yazdım umut bey

Valla Aytaç Bey ben eski 300Tdi Def 110'umdan biliyorum. Çevremdeki arkadaşların tümünde de aynı dert vardı. Gezenbilirde de tavan ek yerlerinden akan suyu kesemeyen bir arkadaş vardı. Bunlar ışığında yazdım. Kasa tamamen aynı olduğu için de İngilizlerin sıfır defenderda bu sorunu tam çözebildiğine inanmıyorum. Gerçi görmedim sıfır defender, bakmak denemek lazım ;D
Benim koltuk altındaki akü kutusunun kapağından öyle bir hava geliyorduki tozla karışık, kesmek mümkün değil. Siz de biliyorsunuzdur onun üstündeki kapağın nasıl birşey olduğunu, ki izolasyonu falan gayet iyidi benim aracın, yeni yapılmıştı.

ooooo bimezmiyim def in yalıtım mühendisliği harikadır yazkış içeri temiz hava verir hem de ek donanıma ihtiyacı olmadan kapı aralarından havalandırma pencerelerinden(kapalı halde). motor kışın ıstmaz yazın ısıtır. daha neler neler

umutcelikel' Alıntı:
Valla Aytaç Bey ben eski 300Tdi Def 110'umdan biliyorum. Çevremdeki arkadaşların tümünde de aynı dert vardı. Gezenbilirde de tavan ek yerlerinden akan suyu kesemeyen bir arkadaş vardı. Bunlar ışığında yazdım. Kasa tamamen aynı olduğu için de İngilizlerin sıfır defenderda bu sorunu tam çözebildiğine inanmıyorum. Gerçi görmedim sıfır defender, bakmak denemek lazım ;D
Benim koltuk altındaki akü kutusunun kapağından öyle bir hava geliyorduki tozla karışık, kesmek mümkün değil. Siz de biliyorsunuzdur onun üstündeki kapağın nasıl birşey olduğunu, ki izolasyonu falan gayet iyidi benim aracın, yeni yapılmıştı.

lotodan para çıksın en sıfırından bi def alıcam(incülüz olanından) bütün gezenbilircilere bi tur attırıcam. para çıkmazsa da def çalıp oynayacam.:smiley:)))

Arkadaşlar merhaba,,,
aslında güzel bir görüntü var bununla ilgili ama aktarmaya çalışacağım

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Şimdi göndereceğim resimler ise önden geçen yukarıdaki benzinli 90 lığın gazına gelen diesel 90 lığın görüntüleri......... başarısız bir girişim
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=5]
[attachment=4]

haaaaa bu arada kullanan Timtur Sefa kardeşimizin kız arkadaşı Sara....!!!!!

Ama olayın "cefa"sını arkadaşımız "Sefa" çekiyor hehehehe :D :D :D bu görüntülerin videosunu da koyacağım ama önce sıkıştırılıp işlenmesi lazım......

Sefa müsade varmı ?????

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR