Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,000

Etiketler

benzinli bir araç için sanıyorum bu imkansız.. yada çok mükemmel bir yalıtım gerekiyor.. biz cj ler ile biraz hızlı bile geçsek sudan bir süre beklememiz gerekiyor tekrar haraket etmek için..

Ynt: Land Rover Ne Kadar Suya Girebilir?

Pek imkansız değil.Çünkü elimde belge var. ;D

790505.jpg

Long Way Round isimli BBC için çekilmiş bir macerada, programda İngiltere'den çıkıp motorla Rusya üzerinden Amerika'ya seyahatin öyküsü vardı.
Sibirya'dan bahar zamanı geçişlerinde artık destek araçları L 200 ve Pajero'da yetersiz kalınca yanılmıyorsam büyük nehirleri Kamaz tarzı kamyonların sırtında motorlar ve Mitsubishiler'le geçiyorlardı. Bir nevi şölen gibi izlemiştim. Kamyonlar yer yer şoför kabini hizasını geçen suda ilerliyordu.
Araçlar o ülkenin şartları doğrultusunda dizayn ediliyor lafı çok doğru.
Standart Mitsubishi'lerin yapabildikleri ise oldukça ilgi uyandırıcıydı.

landrover eksoz seviyesine kadar suya girebilir

Bence yanılıyorsunuz .Dizel landrover araclarla kaput seviyesinin üstüne rahatlıkla girebilirsiniz. Snorkel varsa.

Selamlar,
0. Herhangi bir şekilde, motorsilindirlerine su girer ise motorunuz son nefesini verir..
1. benzinli motorda "buji kabloları" nın ıslanacağı şartlarda hic sansiniz yok, zira buji kabloları ıslandığında yüksek voltaj bujilere sağlıklı gidemez.. (distiributorlu modellerde , bu kutuda "nemlenmemeli")
2. Dizel motor suyun içinde çalışabilir
3. Eksoz suyun icinde çalışır
4. motor hava girişi önemlidir
a) standart aracta, kaputun biraz altı (hava filtresinin girisi)
b) Snokelli aracta yaklaşık 2mt. Zira, snokel'İn girişi hemen aracın üst sınırı civarında oluyor..

iyi gunler.. reha

Reha bey benzinli motorlarda (LR için) distiributorsüz bir sistem alternatifi varmı bunu biraz anlatırmısınz.
teşekkürler.

Su geçişi kesinlikle şakaya gelmeyen riskli bir konudur.
Aracınız standart ise kullanım klavuzunda belirtilen şartlara uygun biçimde belirtilen seviyede sudan geçiş mümkündür.

Önce araçtan inilerek suyun derinliği tespit edilir. Suyun altında görünmeyen tehlike ve tehditlere göre temkinli suda hareket edilir. Su durgun ise, aracın önünde bir dalga oluşacak biçimde en kısa yoldan geçilir. İdeal sürat 8-10 Kmdir genelde. Bu hareket yeterli egzost gzı çıkışını sağlamıyor ise biraz daha motorunuza devir verebilirsiniz. Ben şahsen aracın beklenmedik biçimde suyun içinde yana yatması durumunda risk almamak için kendimin ve yolcuların emniyet kemerini çıkartır, camlarını açarım.

Akan suda ise akış yönüne açı yapacak biçimde geçiş tercih edilmeli, Şasi seviyesini aşacak sularda aracın içinin su almasını sağlayacak biçimde geçiş öncesi hazırlık yapmakta faydalı olacaktır. Aynı zamanda geçişi yapa aracıon ardına bağlanan bir uzun strap veya ip ileride oluşacak aksiliklerde yardım hılza ulaştırılmasını sağlayacak bir önlemdir.

Aracın diferansiyelleri sıcak iken birden soğuk su ile temas ettiğinde havalandırma deliğinden suyu çekecektir. Mümkün ise suya girmeden önce aracınızın motor bloğu, exhaust borusu, fren tertibatı gibi ısınan parçalarının soğuması için vakit tanıyınız. Faydasını şahsen gözlemledim.

Suya atlayan ilk araba olmak her zaman riskli ve maliyetlidir.

Unutmayalım ki eğer suda aniden düşeceğiniz bir çukur veya kanal varsa birden kabine ve içeriye su dolabilir.
Bu durumda elektrikli camlarınız çalışmayacak, araç tamamen su ile dolmadan karşıdaki suyun basıncından kapılarınız açılamayacaktır. Islanan bir arazi aracı her zaman yerine konulur ama giden bir can geri konulamaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri