Sn.troyexplorer, aylarca hatta 2-3 senedir ilanda bekleyen araçların satıcıları gerçekten satmak istedi demek ki fiyatlar düşme eğilimi gösterdi. Yoksa 2000 model D2 ve 70.000 fiyat. Şaka falan değil bu. Başka bir şey.
ACE sistemi ile ilgili bende birkaç şey söylemek istiyorum. Kasım ayı itibariyle 1 yılımı doldurdum aracımla. Bir defa kuma battığımda ve çıkmak için yırtınırken kırmızı ACE ikaz ışığı yandı. Gazı bıraktım ve 1 dk rölantiden sonra aracı stop edip yeniden çalıştırdım. Uyarı sönmüştü ve tekrar yanmadı. Zaman zaman da sarı ikaz yanar. Enterasan olan ise arazide değil hep Otobanda aşağı yukarı aynı yerlerden geçerken yanar. Stop ettikten sonra tekrar görmem sarı ışığı. Bu nadir olan bir durum. Ha şu da var tabi. 1 yıldır biniyorum ama ACE çalışıyor mu çalışmıyor mu onu da bilmiyorum.
Çalıştığına dair bir belirti yok. Sessiz ve belirtisiz çalışıyorsa onu bilmem. Yada ACE si çalışmayan araç hızlı dönüşlerde çok mu savrulur sizi çok yana yatırı mı onu da bilmiyorum. Bildiğim özellikle şehir içinde keskin dönüşleri hangi hızla yaparsam yapayım sağa sola yaslanmıyorum. Yada bu Land Rover firması milleti mi kekliyor ACE falan diye. Yuotube da videolarını araştırdım. Çalıştığını gösteren nasıl sürücüye yansıdığını anlatan amatör bir çekim bulamadım. Burdan çalıştığını nasıl anlayacağımı bilen varsa ondan da ricamdır ayrıca.
Bir diğer sormak istediğim şey; Yazılımla performans artırmanın motor ömrünü ne denli kısaltacağı. Hafif hafif üfleyen motorumun yağını filtresini 5000 km de değiştirirken acaba yazılım ile gelen iyileşme tabiri caizse "Ölüm İyiliği" olur mu?
Hepinize sevgiler selamlar.
Yavuz.