Land Rover Discovery 3.9 İçin LPG

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thearchitect Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,822

thearchitect

Yeni Üye
selamlar arkadaslar foruma yeni abone oldum,daha yeni yeni okumaya basladım ama cok hosuma giden konular var,emegi gecen herkese tesekkurler...benim 98 model discover v8i aracım var..uzun sure kullanılmadan satılmayı bekledi ama ben satmaktan vazgecip lpg sistemi taktırıp kullanmaya karar verdim,acaba daha once aracına lpg taktırıp goruslerini paylasacak landrover kullanıcısı var mı..(piyasada cok farklı markalar var kafam karıstı baya)bir de benze araclar icin indirimli vergi odeyen var mı(3,9 olmasına ragmen kasko degerihesabıyla vergi indiriminden bahsediyorum)cvplar icin cok tesekkur ederim simdiden..saygılar

Etiketler
Ynt: Land Rover Discovery 3.9 İçin LPG

Aramıza hoşgeldiniz.Sizi daha iyi tanıyabilmemiz için kendinizi ''Tanışma Köşemiz'' de tanıtabilir misiniz ?

İlgili Link :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Merhaba;
Aradığınız cevapların bir kısmını burada bulabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=978.0

Disco II V8 sahibim. Ben de Prins marka dönüşüm kiti taktırdım. 4-5 ay oldu dönüşümü yaptıralı son derece memnumum. Disco I'e LPG tank montajı için de fotoğraflardaki tarzda montajı tavsiye ederim. Bagajda yer kaybetmezsiniz.
[attachment=1]
[attachment=2]

Vergi konusuna gelince. Aracınızın vergisi Kasko bedelinin %5'inden daha yüksek ise vergisini bir alt dilimden ödeyebilirsiniz. Aracın plakasının bulunduğu şehirdeki vergi dairesine kasko yapan herhangi bir firmadan alacağınız evrak ile başvurmanız yeterli. Yanlız dikkat edilmesi gereken konu, bu işlem sadece ilgili yılın Ocak ayında yapılabiliyor.
Selamlar
Uğur Öztürk

DSI sill tank2.jpg

DSI sill tank.jpg

TSE standardı (numarasını hatırlayamadım) araç bazında bir sınırlama getirmiyor. Tek sınır montajı yapılan tankın araç yüklü iken yerden 23 cm mesafede olması. Sızdırmazlık belgesi veren Makina Mühendisleri odasını ikna etmek biraz zaman alabiliyor. Elinizde montaj resimleri ile montajı yaptırmadan önce giderseniz, montaj öncesi kendilerinin de fikri alındığı için ikna oluyorlar.

Teşekkür ederim Mert.
Fotodaki benim Disco'nun montajı değil. Bunlar benim internetten topladığım; montajcıları ve MMO'yu ikna etmek için kullandığım fotoğraflar.
Disco1'in şasede bu montajı yapmak için uygun boşluk var lakin Disco2'de sol tarafta SLS kompresörü sağ tarafta da ACE'nin multivalf'i var. Yine de sol tarafta çapı 20cm'e kadar tank alabilecek bir boşluk var. Uzun aramalar ve uğraşlardan sonra oraya montajı yapılabilcek bir tank, montajı yapacak dönüşümcü ve onaylayacak makina mühendisini buldum Montajı da yaptırdım fakat bu sefer ACE sensörüne takıldık. İki ACE sensöründen burada olanın yerini tankın boyunu kurtarması için yakşaık 15 mm yer değiştirdik ACE ışığını söndüremedik. Çaresiz bagaj'a tankı koyup sensörü eski yerine aldık.
Selamlar
Uğur

herkese tekrar selamlar arkadaslar..gecen hafta birkac lpg firmasıyla gorustum,fiyat konusu benim icin onemli oldugu icin sanırım atiker taktırıcam..diger firmalara gore fiyatları daha makul geldi bana.yalnız montajı yapacak teknik servisteki arkadas bana manifoldu siz soktururseniz daha iyi olur dedi..aracın uzerindeyken manifolda delik acarlarsa iceri toz-kıymık filan kacabilir buu da pek saglıklı olmaz dedi..ilerleyen zamanlarda da haberdar ederim sizleri..saygılar..

atiker ne kadarmış brc gibi bir adı olan bir yer v8 için bana 1500 ytl fiyat verdi bilgisi olan var mı?fiyat iyi mi?

zapatista' Alıntı:
atiker ne kadarmış brc gibi bir adı olan bir yer v8 için bana 1500 ytl fiyat verdi bilgisi olan var mı?fiyat iyi mi?

bir yanlıs olmasın brc piyasadaki en pahalı markalardan biri fiyat olarak da brc icin 2800ytl atiker icin 1800 ytl gibi bir fiyat istiyorlar..v8 olunca fiyat yukseliyor normal sisteme gore..

İmalatı Konya'da yapılıyor. Bende Konya'da yaşadığım için Tanıdığım birçok kişide var. Şimdiye kadar hiçbir olumsuz diyen duymadım hem yakıt hem de sağlamlık olarak.

arkadaşlar bende 6 silindir 4x4 dodgeye atiker taktırdım çok memnunum.İstepne yerine orjinal muhafazalı olarak 500 tl ye 6 taksit yapmışlardı.tabi düz karbüratörlü olduğu için:smiley:

26082009_003.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR