Land Rover Defender Motor Numarası ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turk357 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,997

turk357

NEVER BRİNG A KNİFE TO A GUNFİGHT...
Yer
İstanbul
tasişten alınmış defender ımın motoru resmi iken değişmiş ve şu an motor numarası yok...Nereden başlamalı?Bu arada ben yeni üyeyim tanışma fırsatı olmadı kusura bakmayın,fena halde daraldım,bakımıydı,lastikti ,ıvır zıvır, bir yardım lütfen...

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Motor Numarası ?..

turk357 merhaba,
Konuyu biraz daha açabilirmisin...... tasişten aldıktan sonra muayenedemi ortaya çıktı??

Tasişten alınmış bende alan kişiden aldım,tasiş motorun görevde değiştine dair yazısı olduğu için önemsemedim,aldım,ruhsattı bir şekilde çıkarılmış,bir motor numarası var,nereden nasıl veridiği belli değil ...noter satışı var,yeni tescil için,muayne yaptırdım,motor numarası çaktır ,tekrar gel dediler...sorun şu;trafik 44 plakaya motor numarası veremem diyor...önce plaka mı değişecek?numara mı çakılacak?ruhsat mı değişecek?teknik üniversiteye mi gidilecek?

selamlar,
bir motor numarası sorunuda benim otomobilde çıkmıştı. Trafik işleriyle uğraşanlar size yol gösterebilir. Ben kendim uğraştım ama pişmanım. Bir aracıya 30-40 tl verip siz hiç uğraşmayın derim (tabi işinizi kontrol edin).
kolay gelsin

becede güvendiğiniz bir takipçiye verin işi onlar halledecektir.

Selamlar
Vallahi sizin motor numarası ile direk alakalı değil ama benim de aldığım arabamda yaşadığım bir çeki demiri sorunum vardı. Gümrükten çıkma aracımda fabrika üretimi çeki demiri vardı ve bunu ruhsata işletmeye çalıştım, fakat işin şekli sonradan değişti.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=28958.0

Belki de sizin durum da benimkine benzeyen bir durumdur. Eğer bu araca daha önce bir motor numarası verilmişse bu aracın satışında bir sorun olmamalı.
Ben de ilk önce Trafik müşavirlerine, muamelecilere sormuştum. Tabiki bi ton terane sayıp beni Napolyon'a havale etmişlerdi. Oysaki ben kendi sorunumu kendim ve tek kuruş harcamadan hallettim. Yukarıdaki linkte de tümünü anlattım.
Umarım benzer şekilde sizinki de çözülür.

Benim Defender'da da aynı durum var. Motor değişikliği yapılmış. Şuan motor no, şasi no yazan ufak metal plakası yok motorun üzerinde. Ama ruhsatta motor numarası ve şasi no belirtiliyor. Noterden satışını da yaptık. Pazartesi yeni ruhsat ve plakaları işlemleri başlıycak bakalım neler çıkacak.
Araç Mart ayında TÜV'den fenni muayeneden hafif kusurlu olarak geçmiş. Kusur da motor no okunamaması ;D

tuv ruhsatıda onayladıysa,sorun çıkmayabilir,ama ruhsat değiştirmek için,sanırım ek2 formu lazım,onuda onayladıysa,problem olmaz,benim ek2 formumu onaylamadı,motor numarasını çaktır ondan sonra dediler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR