Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,045

darcan

Yeni Üye
arkadaşlar defender almayı düşünüyorum günlük kullanıma uygunmudur. bir arkadaşınkini kullandım çok motor sesi duyuluyo acaba hepsi öylemi? birde direksiyon hidrolik olmadığı için çok ağır geldi bana. hidrolik gerekli performansı sağlarmı yakıt durumları nedir cevap veren arkadaş olursa şimdiden teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

merhaba günlük kullanım derken şehir içi kullanımı kastediyorsanız defender buna uygun bir araç değildir. uygun olabilecekleri ya çok iyi toparlanmış yada sıfır olanlrıdır onlarda ciddi pahalı araçlardır.

darcan' Alıntı:
arkadaşlar defender almayı düşünüyorum günlük kullanıma uygunmudur. bir arkadaşınkini kullandım çok motor sesi duyuluyo acaba hepsi öylemi? birde direksiyon hidrolik olmadığı için çok ağır geldi bana. hidrolik gerekli performansı sağlarmı yakıt durumları nedir cevap veren arkadaş olursa şimdiden teşekkür ederim

Bu bölümde sorularınıza fazlasıyla cevap bulacaksınız. http://www.gezenbilir.com/index.php?board=186.0
Bu arada Jeep ve Toyota kullananlar da size bu markaları önereceklerdir, hem günlük hem de off-road kullanıma uygunlukları açısından :smiley:

Eger araç tdi 300 ve hidrolik direksiyonluysa günlükte binilir uzun yollada cok rahatlıkla kullanırsınız.

ertug' Alıntı:
Eger araç tdi 300 ve hidrolik direksiyonluysa günlükte binilir uzun yollada cok rahatlıkla kullanırsınız.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da Hidrolik direksiyonlu, Tdi motorlu 110 kasa Defender kullandınız mı hiç?

ben ızmıtte gunluk olarak dızel 110 kullanıyorum hıdrolıksız hattaa genıs kar lastıklerıyle kullanıyorum ama en yakın zamanda hıdrolık dıreksıyon takmayı planlıyorum..

sırf bu yuzden discovery aldım ve kullanıyorum, yada defender + şehir içi için 2. bir araç olmalı. özellikle istanbulda

kendi kullandıgım arac aynen sizin tarif ettiginiz gibi hidrolik ve tdi 2000 yıllından beri istanbulda bu şekilde kullanıyorum.

Tempus' Alıntı:
sırf bu yuzden discovery aldım ve kullanıyorum, yada defender + şehir içi için 2. bir araç olmalı. özellikle istanbulda

benımde
2. bır ufak aracım bıde ıstanbula gıderken ozellıkle yazın scooter kullanıyorum

arkadaşlar ben edirne ipsaladan yazıyorum .bende toyota helux 4x2 ve 323 mazda heçbek var ikiside çamur ve karda iş yapmıyo avcılığı ve orman gezilerini sevdiğimden dolayı 4x4 düşünmüştüm. birde bizim buralar çeltik (pirinç) üretim bölgesi bol çamurlu. arkadaşlar askeriyeden defender aldılar kullandım arazi performansı çok iyi. yalnız çok motor sesi var ve direksiyon çok sert.başka kusur bulamadım tabi birde asfaltta 80 km yide geçmedi acaba aracın yıpranık olmasındanmı kaynaklanıyo .ses izalasyonu bozukmu yoksa devamlı böylemi bilmek istediğim için siz arkadaşlara danışmak istedim.ben bu siteyi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum çok değerli bilgiler edindim.ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

darcan' Alıntı:
arkadaşlar ben edirne ipsaladan yazıyorum .bende toyota helux 4x2 ve 323 mazda heçbek var ikiside çamur ve karda iş yapmıyo avcılığı ve orman gezilerini sevdiğimden dolayı 4x4 düşünmüştüm. birde bizim buralar çeltik (pirinç) üretim bölgesi bol çamurlu. arkadaşlar askeriyeden defender aldılar kullandım arazi performansı çok iyi. yalnız çok motor sesi var ve direksiyon çok sert.başka kusur bulamadım tabi birde asfaltta 80 km yide geçmedi acaba aracın yıpranık olmasındanmı kaynaklanıyo .ses izalasyonu bozukmu yoksa devamlı böylemi bilmek istediğim için siz arkadaşlara danışmak istedim.ben bu siteyi yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum çok değerli bilgiler edindim.ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

defender tam anlattiginiz gibi bisey, ettiginiz masrafa gore biraz daha iyi biraz daha kotu olur. ama genel olarak tam sizin bindiginiz gibi bir aracdir. Arazide yuzunuzu kara cikartmaz. gurultuludur. asfaltta 80 bile iyi bir hiz . tabi bunlar bahsettiginiz gibi askeriye cikma eski model araclar icin. 80=90 000 verim sifir alirsaniz daha iyileri var :smiley:

hidrolik direksiyon ve turbo motor bu sorunu çözermi acaba?

acikcasi bu tip konular biraz kisisel zevkinizle alakali, mesela ben aracima mt camur lastikleri taktim asfaltta 120 yaptigimda bile ugultudan yada direksiyon titremesinden rahatsiz olmuyorum. Ama bir baska kullanici azcik lastik ugultusu duyunca rahatsiz olur, direksiyonda ufacik titreme olsa servise gider. Defenderi sehir icindede kullanan var , arazide kullanip asla sehirde kullanilmaz diyende. Ama bizim sehirden kastimiz Istanbul gibi trafigi cok yogun, surekli dur kalk yapilan ve park sorunu olan bir yer. Daracik yerlerde bazen ufak binek otolari bile park etmekde zorlaniyoruz defender gibi bir arac cok daha zorlar.

Uygun bir defender bulursaniz ve icinize sinerse alip deneyin, fiyati uygun olursa zaten satarkende cok zorlanmazsiniz, yada birisinden alip kullanarak deneme sansiniz varsa oyle yapin. Ama bunlarin disinda discovery 1 araclarada bakabilirsiniz assagi yukari temiz bir defender fiyatina standart discovery 1 ler bulunabiliyor. Yada en sorunsuzu suzuki veya lada gibi ucuz maliyetli araclar alip isinizi gormenizdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR