Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,049
Ynt: Land Rover Defender Almayı Düşünüyorum

nkurtkaya' Alıntı:
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da Hidrolik direksiyonlu, Tdi motorlu 110 kasa Defender kullandınız mı hiç?

Nejat Bey ;

Ben de almayı düşündüğüm Defender'ı günlük kullanmayı düşünüyorum..Yaşadığınız zorluklar nelerdi ? Örneğin park yapma sorunu mu yaşadınız ? Beşiktaş , Nişantaşı , Kadıköy , Eminönü gibi araçlar için manevra kabiliyetinin çok önemli faktör olduğu yerlerde mi zor oldu sizin için ? Yoksa yakıt tüketimi abartı bir şekilde mi artıyor Istanbul trafiğinde ? Ya da Defender'ın debriyajının sert olduğunu söylüyorlar ve Istanbul'un dur-kalk'ı meşhur :smiley: bu tip bir eziyet mi sözkonusu ?

Bu konuyu açarsanız çok memnun olurum

Saygılarımla

Cenk

Etiketler

Defender ile İstanbul trafiğinde tek bir avantajınız var, o da minibüscülerin sizi sıkıştıramaması :smiley: Onun dışında bir çok eksisi var:

- Ani frenleme gerektiren durumlarda daha fazla risk mevcut (önünüzdeki araç için)
- Normal araçların sığableceği bir çok park yerine Defender sığmaz.
- Birçok AVM'nin kapalı otoparkına da giremezsiniz.
- Yakıt tüketimi (Tdi motor için) şehir içinde 12-14 lt/100km değerinde olur ki bir binek dizel aracın 2 katından fazla.
- Bir yerlere yetişme derdiniz varsa hızlı ve seri olamazsınız.
- Trafiğin yoğun ve sıkışık olduğu yerlerde, dur kalk yol al(alama)mak tam bir dert.
- Yazın sıcağında, tıkanmış bir yolda güneşin altında pişmek, camı acınca gelen egzos dumanı, gürültü de çabası.

- Defender arazide diğer tüm 4X4'lerden en kadar iyiyse şehir içinde de o kadar kötü :smiley:

Benim Defender'in debriyajı sert değildi (bir binek kadar yumuşak değil ama dert edilecek bir şey de değil)

Bende defenderimin savunmasını yapacağım.

Sevgili nejat da cevap olsun ;D

- Ani frenleme gerektiren durumlarda daha fazla risk mevcut (önünüzdeki araç için)
Yüksek oturma pozisyonu itibarı ile ani fren gerektirecek durumları erken görürsünüz :smiley:
ama çaprazlama kaldırıma çıkabilir.Üstüne alan çekiciler tarafından çekilik götürülemezsiniz :smiley:
Defender sahibi iseniz AVM ye değil köy bakkalına gidersiniz :smiley:
- Yakıt tüketimi (Tdi motor için) şehir içinde 12-14 lt/100km değerinde olur ki bir binek dizel aracın 2 katından fazla.
evet 50cc lik motorda onunda 1/4 ünü yakar
Olmaz olmaz defender sahiplarinin bir yetişme derdi olmaz çok planlı programlıdır onlar :smiley:
- Trafiğin yoğun ve sıkışık olduğu yerlerde, dur kalk yol al(alama)mak tam bir dert.
düz vites herkes için dert
- Yazın sıcağında, tıkanmış bir yolda güneşin altında pişmek, camı acınca gelen egzos dumanı, gürültü de çabası.

Defenderlerin tavanını sökebilir ön camı yatırabilirsiniz ;)

umutkaptan' Alıntı:
Bende defenderimin savunmasını yapacağım.

Sevgili nejat da cevap olsun ;D

Yüksek oturma pozisyonu itibarı ile ani fren gerektirecek durumları erken görürsünüz :smiley:
ama çaprazlama kaldırıma çıkabilir.Üstüne alan çekiciler tarafından çekilik götürülemezsiniz :smiley:
Defender sahibi iseniz AVM ye değil köy bakkalına gidersiniz :smiley:
evet 50cc lik motorda onunda 1/4 ünü yakar
Olmaz olmaz defender sahiplarinin bir yetişme derdi olmaz çok planlı programlıdır onlar :smiley:
düz vites herkes için dert

Defenderlerin tavanını sökebilir ön camı yatırabilirsiniz ;)

Umut Bey ;
İçimi rahatlattınız sağolun..

Saygılarımla

Cenk

Ben defender alalı sadece 2-3 ay kadar süre oldu ve busürede %80i şehiriçi olmak üzere 8000 km yaptım ve tek sorunum çok gürültülü olması :D.....O da olsun ama razideki performansıyla tüm bu olumsuzlukları unutturuyor ayrıca defender bence bir tutkudur o yüzden gülü seven dikenine katlanır :D

nkurtkaya' Alıntı:
Defender ile İstanbul trafiğinde tek bir avantajınız var, o da minibüscülerin sizi sıkıştıramaması :smiley: Onun dışında bir çok eksisi var:

- Defender arazide diğer tüm 4X4'lerden en kadar iyiyse şehir içinde de o kadar kötü :smiley:

Benim Defender'in debriyajı sert değildi (bir binek kadar yumuşak değil ama dert edilecek bir şey de değil)

ya nejatcım keşke öyle yazmasaydın ya...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR