Land Cruiser vx100 LPG Kiti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pandipieri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,072
Ynt: Land Cruiser vx100 LPG Kiti

lpg nin sıralı olmasına rağmen zamanla gaz kelebeğinde ve enjektörlerde kurum bağlaması oluyor. bu kurum bağlaması büyük cc li araçlarda pek etki yapmıyor. ancak benimkisi gibi 2,5 ton ağır kasa düşük motor 2200cc olanlarda zaman zaman sorun oluyor. bu sorunda ya gaz kelebeğini zaman zaman temizleterek ya da lpg ve benzin için enjektör temizleyici kullanarak aşılıyor.

Etiketler

Aslında LPG daha kurumsuz yanar. Kurumu yapan benzindir.

Düzgün bir sistem doru işçilikle takılırsa performans kaybı sıralı sistemlerde olmaz. Karbüratörlü sistemlerde %10 a kadar performans kaybı yaşanması olasılığı vardır.

LPG filtrelerinin değişme periyodu 10.000 km.dir. Tabii 5000 km.de bir yapılmasının zararı değil faydası olur.

Sıralı sistemlerde motor soğukken araç benzinde çalıştığından, zaman zaman benzinde kullanmanın bir getirisini göremiyorum. Zaten benzin değil LPG daha temiz olan yakıttır.

temiz lpg yakıtı olduğunu bildiğin sabit yerden aldığında flitrelerde sonrun olmaz 10.000km değişebilir. ancak yakıtı farklı yerlerden aldığımızdan yakıt sorunları sebebiyle 5000 km de değişmesinde fayda görüyorum. emisyon bakımından lpg benzinden temiz. ancak kalorisi düşük. benzin sıvı yakıt olduğu için motorda hem sürtünmeyi azaltıyor hemde metal üstünde birikim yapmıyor. ama lpg sistem üzerinde artıklar bırakıyor.

balikay' Alıntı:
temiz lpg yakıtı olduğunu bildiğin sabit yerden aldığında flitrelerde sonrun olmaz 10.000km değişebilir. ancak yakıtı farklı yerlerden aldığımızdan yakıt sorunları sebebiyle 5000 km de değişmesinde fayda görüyorum. emisyon bakımından lpg benzinden temiz. ancak kalorisi düşük. benzin sıvı yakıt olduğu için motorda hem sürtünmeyi azaltıyor hemde metal üstünde birikim yapmıyor. ama lpg sistem üzerinde artıklar bırakıyor.

Yeni motor, biraz kurum yapsın diye bir süre benzinde yürütülüyor. Bir miktar kurum motordaki küçük hataları kapatıyor.

pandipieri' Alıntı:
ozelden yazmaniza gerek yok buradan paylasabilirsiniz dusuncelerinizi, en azindan basligi okuyan arkadaslarimiz da faydalanirlar...
Sanırsam halen aracı kullanıyorsunuz bende de zj 5.9 var okcan düşünüyorum ve bana yusuf ustanın yeri çok yakın halen memnunmusunuz perfonmans. yakıt. sorun çıkarma vs gibiçünkü bir kere takılıyor önemli olan saglıklı olsun :smiley:

hala kullaniyorum hic sorun yok, performans dusuklugu yok kesinlikle oneririm, giderseniz de benim iyi dileklerimi iletin kendisine lutfen. Isınde son derece iyi ve titiz calisan bir profesyoneldir kendisi...

pandipieri' Alıntı:
hala kullaniyorum hic sorun yok, performans dusuklugu yok kesinlikle oneririm, giderseniz de benim iyi dileklerimi iletin kendisine lutfen. Isınde son derece iyi ve titiz calisan bir profesyoneldir kendisi...
cevap için teşekkürler sadece ve sadece aklımda iki marka marka var okcan ve zavolli ikiside ana merkez ve arkadaşım vede fiyatlar biribirine yakın onun için sonradan üzülmemek için çok kararsızım :smiley:

marka kadar iscilik de cok onemli bu konuda. bakin benim araca takilali 2 yil ve 40,000km oldu daha ne ayar yaptirdim, ne de bir sorun yasadim. ufak tefek seyler tabiki oluyor ama kucuk seylerle geciyor. yusuf ustanin isciligi size uzun sure problemsiz bir kullanim saglayacaktir...

Ben de Serkan bey gibi Yusuf usta ile çalıştım.Memnunum.

Parasal olarak biraz yüksektir ama Prince de iyidir..

benim araçta zavolli takılı aldığımda sorunluydu enjektörleri değiştirdiler düzeldi fakat benzindeyken daha bi başka gidiyor ve kalkıyor makina kısaca benim aracta benzinle gazın farkı hissediliyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR