Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can PEKPAK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,527
Ynt: Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

Toyota ile çok uğraşıp arazi canavarına çevirenler var tabii. Güzelde oluyorlar, ve de başarılı.

Land Roverın ortalamanın üzerinde sorun çıkardığı da doğru.

Buna rağmen bir çok insan LR alıyor ve çok severek kullanıyorsa, bunda bir sebep aramak lazım. Bu sebebi LR yi severek kullananlar uzun uzun anlatabilirler ama konu bir yere varmaz.

Defender diye bir alet vardır; Türkiyede genellikle en ama en eksik olanlarına görür ve bineriz. Bunlar başka hiç bir aracın yapamadığını yaparlar. Çok basittirler, büyüktürler. Uzun yol yaparlar. Bozulunca her yerde tamir edilirler. Muhakkak yürürler. Sudan çamurdan etkilenmezler. İtfaiye aracı olarak, askeri araç olarak, asayiş ekiplerinin aracı olarak ve başka bir sürü işte kullanılırlar. Yük taşırlar, adam taşırlar. dünyanın her yerinde bulunurlar. Şoför seçmezler. Acayip karizmatiklerdir. Alır ve hiç bir işlem yapadan araziye girersin; tamponu falan kırılmaz. temizken değil çamurluyken daha yakışıklı olurlar. Bir gelişim sürecinin halkalarındandır; sonraki modeller üstüne kurulmuştur. Bilen bilmeyen herkes saygı ve sevgi duyar; içinden inenler doğa, insan ve macera sever olarak algılanır. Defnder ın ne demek olduğunu bilmeyenler bile ona değer verir. Mahallenin öocukları dönüp izlerler.

Evet Toyota var olabilir, nissan var olabilir. jeep, suzuki, mercedes ve başkaları var olabilir.

Defender kesin vardır.

Selamlar,

Etiketler

ergunucyasar' Alıntı:
" Toyotasever'iz " ama land rover düşmanı değiliz. Dünyada ikon haline gelmiş Land Rover Defender, Discovery; Jeep Cherokee,Wrangler veya Mercedes G Serisi gibi araçlara da saygımız sonsuz. Genel olarak japon araçlarının sorunsuzluğu , İngiliz araçlarının biraz daha problemli olduğu biliniyor. Ama Land Rover' a da saygısızlık etmek off roadcu kimliğimize yakışmaz. büyük konuşmamak lazım, bir gün battığınız yerden çıkmak için en ummadık markanın yardımına ihtiyaç duyabiliriz.

Budur bence, bravo, birçoğumuzun düşündüklerini iyi ifade etmişsiniz.

Bu saydıklarımız "ruhu" olan araçlardır. Ben konforu ve kullanma rahatlığına rağmen Discovery 'me ısınamadım, Lada'mı sevemedim. Feroza' ya sığamadım (ama sevdim).Sorunsuzluğuna ve kullanışlılığına rağmen Terrano çok ruhsuz geldi. Chevy ise daha çok asfaltta keyif veriyordu. İçlerinde en az teknoloji barındıran ama senenin altı ayı hard top'ı atıp motosiklet gibi kullandığım LC FJ40 benim çocuğum gibi oldu. Ama yanına mutlaka bir VX100 veya G serisi koymak istiyorum. Yapılı bir defender görünce de heyecanlanıyorum... (Yoksa ben manyak mıyım :p ::smiley: )

Meyva veren agac taslanir 8)

concrete' Alıntı:
Toyota ile çok uğraşıp arazi canavarına çevirenler var tabii. Güzelde oluyorlar, ve de başarılı.

Land Roverın ortalamanın üzerinde sorun çıkardığı da doğru.

Buna rağmen bir çok insan LR alıyor ve çok severek kullanıyorsa, bunda bir sebep aramak lazım. Bu sebebi LR yi severek kullananlar uzun uzun anlatabilirler ama konu bir yere varmaz.

Defender diye bir alet vardır; Türkiyede genellikle en ama en eksik olanlarına görür ve bineriz. Bunlar başka hiç bir aracın yapamadığını yaparlar. Çok basittirler, büyüktürler. Uzun yol yaparlar. Bozulunca her yerde tamir edilirler. Muhakkak yürürler. Sudan çamurdan etkilenmezler. İtfaiye aracı olarak, askeri araç olarak, asayiş ekiplerinin aracı olarak ve başka bir sürü işte kullanılırlar. Yük taşırlar, adam taşırlar. dünyanın her yerinde bulunurlar. Şoför seçmezler. Acayip karizmatiklerdir. Alır ve hiç bir işlem yapadan araziye girersin; tamponu falan kırılmaz. temizken değil çamurluyken daha yakışıklı olurlar. Bir gelişim sürecinin halkalarındandır; sonraki modeller üstüne kurulmuştur. Bilen bilmeyen herkes saygı ve sevgi duyar; içinden inenler doğa, insan ve macera sever olarak algılanır. Defnder ın ne demek olduğunu bilmeyenler bile ona değer verir. Mahallenin öocukları dönüp izlerler.

Evet Toyota var olabilir, nissan var olabilir. jeep, suzuki, mercedes ve başkaları var olabilir.

Defender kesin vardır.

Selamlar,

İyi geceler Güven Bey,
Sizi de tebrik ediyorum, düşüncelerinizin tamamına katılıyorum, olumlu düşüncelerin bu saatlerde ortaya çıkması ilginç ve çok güzel bence. Sanırım gündüz saatlerinde herkes biraz gergin oluyor. Selamlar.

altug onaran' Alıntı:
dediğiniz gibi ne zaman ne olacağı belli olmaz ;D

büyüklerimizin dediği gibi önemli olan araç değil önemli olan içindeki ;)
Direksiyon adam'mı diyorsun yani ;D ;D ;D
Ben bu konuya hiç girmeye niyetim yok ben genelde arazi dönüşü değilde araziye gitmeden tamir bakım yapanlardanım ;)

Bir arkadaşımızın da dediği gibi gündüzleri herkes gergin olabiliyor......

Ancak Can beyin konuya girişide gerginliğe açıktı.... :smiley: Yukarıda yazmış olduğu tatsız tecrübeleri anlattıktan sonra konuya girse idi belki daha farklı olabilirdi.
Benim de bu güne kadar 3 adet defender im oldu .. ne tavan akması nede arazide aks -şaft vs diğer aksamlarla ilgili problemim olmadı,normal yolda giderken geldi başıma ne geldi ise... :D Ben "Ne kadar teşkilat o kadar müşkülat " diyenlerdenim. Araçların elektronik vebenzeri teferruatları artıkça bu tür sorunları yaşamak ta okadar olağan hale geliyor,o yüzden defenderi seviyorum...

Aslında yazılanları okuyunca aynı ruha ve tutkulara farklı araçlar üzerinden ulaşmaya çalıştığımızı görüyorum ........

Ne yapalım seviyoruz bu 4x4 leri..... :D :D

herkse selam.

bitmez bu konular..
herkese en güzeli kendi aracı... toyota ile mutlu günler, kazasız sürüşler dilerim.. ben disco 1 imle mutluyum:smiley:

Ortamı germeye müsait bir konu, çok güzel dostluk pekişmesine dönüşmüş. ;D

Abi ne olucak en son boluda mücahit bize takılıyordu LR lerden otopark parası fazla alıcaklarmış altlarına yağ akıttıkları için diye , şimdide biz belgradda battı diye ona takılıyoruz. Ama sonra aynı ateş başında yiyip için sarılıp dans ediyoruz :smiley: banane LR babamın fabrikasımı yada Toyota markalar geçici dostluklar kalıcı :smiley:

Tempus' Alıntı:
Abi ne olucak en son boluda mücahit bize takılıyordu LR lerden otopark parası fazla alıcaklarmış altlarına yağ akıttıkları için diye , şimdide biz belgradda battı diye ona takılıyoruz. Ama sonra aynı ateş başında yiyip için sarılıp dans ediyoruz :smiley: banane LR babamın fabrikasımı yada Toyota markalar geçici dostluklar kalıcı :smiley:

işte bukadar ;)

yemişim LR ,sini , yemişim LC sini , akşam ateş başına beni hangi araç götürüyorsa biner giderim ,oraya ulaşayımda gerisi hikaye , nasıl olsa ulaştığım yerde beni çekecek ,çıkaracak birilerini bulurum , heee bu aralar toyota götürüyor ama :D, bundan 1 sene evvelde disco götürüyordu ,ondan evvel ,grand cherokee , ondan evvel suzuki , arabalarım hep değişti gitti ,ama arkadaşlarım ve dostlarım hiç değişmedi ,ateş başına bir şekilde ulaştık ,rakımızı içtik markalarında ateş başında kavgalarını yaptık , güldük geçtik , boşverin bu marka karşılaştırmalarnı ,nasıl olsa bizlere bir şey vermiyorlar hepsi almaktan başka ,onun için ne yapıyoruz ateş başında muhabbete devammm , :D

Cihan, senin şiddetle bir "kamp"a ihtiyacın var :smiley: Bolu civarı güzel olur ;)

japonların taklitçilikleri ve dizayn çalmaları bir zamanlar meşhurdur bilirsiniz,adamlar markanın bile yarısını çalmışlar,hiç isim yokmuş gibi ,fakat yılların getirdiği karizma çalınamaz
fanatizme dönüşmiyen rekabet güzeldir bence
selamlar

cihanülker' Alıntı:
karsa gidiyoru gel kampı orada atalım :D

Askerliğini Kars'da yapmış birisine yapılacak teklif mi bu?

Uygun olsam gerçekten gelmek isterdim, ama...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR