Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can PEKPAK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 204
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,522
Ynt: Land Cruiser ile Oto Yıkamaya, Land Rover ile Mutlaka Servise Uğrarsınız.

Giriş-gelişme-sonuç ;)

img_7401_std.jpg

img_7402_std.jpg

img_7403_std.jpg

img_7404_std.jpg

img_7405_std.jpg

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
Arkadaşlar atladığınız bir nokta var.

Rovercılar kaput açıyor, kapatıyor, gittikleri yerlere yağ damlatarak işaretler koyuyor ama hep gidiyor hep gidiyor. Durmak yok.
Cruiser cılar ise yakışıklı araçlarını daha yakışıklı yapmak için çabalıyor ve genelde evin 100 km civarında dolanıyor. Ara sıra Antalya gibi yollara da düşüyorlar tabi ama ben daha Rovercılar gibi günler boyunca, onlarca şehir veya onlarca ülke gezen Cruiser görmedim bu forumda. ;D ;D ;D

Sedat istanbulda ben her hafta sonu off road a gidip, en zor parkurlara giriyorum, arabam hiç kapıda garajda yatmıyor. Uzun yola gitmememinde tek sebebi maddi nedenler ve işimi bırakamamam.

ya kürşadım...
bak napalım biliyo musun? toyota land rover ve hatta başka bir marka daha olabilir.
bi kamp gibi bişi yapalım... aynı özelliklerde 3 er tane araba toplayıp oyun oynayalım... ;D
lastik ebatları aynı vs gibi bişi yapalım... yapalım makaramızı... ne dersin? olur mu sence?

Tempus' Alıntı:
Sedat istanbulda ben her hafta sonu off road a gidip, en zor parkurlara giriyorum, arabam hiç kapıda garajda yatmıyor. Uzun yola gitmememinde tek sebebi maddi nedenler ve işimi bırakamamam.

Ben senin için değil genel anlamda yazmıştım ama gerçekten çok para gidiyor LC ye
Aracın ilk alım maliyeti çok yüksek zaten. Bir de aksesuarlar eklenince büyük paralar gidiyor.
İnsan isteyince bir şekilde vakti denk getiriyor ama para her zaman olmuyor, parayı dikkatli harcamak lazım ;D

Ben kendimden örnek vereyim, VX80 veya Disco I almak istiyordum, Kendimi sıkıştırsam VX80 alıp evin civarında yakışıklı yakışıklı gezebilirdim ama Disco I aldım Balkanları gezdim.
Bu da bir tercih meselesi ;D

Sonuçta ikiside güzel, hele dostlarla yolda olunca ayrı bir güzel.
Sen zaten gerekli açıklamayı bir sayfa geride yapmışsın.

Atışmsıda güzel yaşasın LR ve LC ler ;D ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
ya kürşadım...
bak napalım biliyo musun? toyota land rover ve hatta başka bir marka daha olabilir.
bi kamp gibi bişi yapalım... aynı özelliklerde 3 er tane araba toplayıp oyun oynayalım... ;D
lastik ebatları aynı vs gibi bişi yapalım... yapalım makaramızı... ne dersin? olur mu sence?

Bence pilotaj tecrübesi konusunda haksızlık olur ;D ;D ;D

hsbasar' Alıntı:
Bence pilotaj tecrübesi konusunda haksızlık olur ;D ;D ;D

olsun yaaa... gırgır şamata olur işte... gs-fener derbisine çevirmemize gerek yok... bolca güleriz...
valla bi kürşat battı belgradda.. ben çektim... o sonra ben aynı yerde battım... o beni çekti ..
ben gayet eğleniyorum bu batma kalma durumlarında... ;D ;D
ama yüzyılın derbisi gibi olur... LC vs LR ;D ;D ;D

mertozzy' Alıntı:
ya kürşadım...

olur neden olmasında, mesela senin arabanın standartında kilit yok, vx80 standart 3 kilitli, geçince bu sefer heryeri kilit tabi geçer oluyor :smiley:

zaten aynı şartlarda bizim kullandığımız çoğu araç birisi batarak birisi çıkarak birisi vinçleyerek ama bir şekilde yoluna devam ediyor. Önemli olan sahibinin aracını sevmesi zevk alması, ve aracın olabildiğince az masraf çıkartması, gerisi birbirimize takılıyoruz eğleniyoruz. Son antalya kampında 3 gün Cem e yapmadığını bırakmadı cihan abi, en son Cem saticam lan arabayı , diyip geziyordu , ama işin eğlencesi şakası bu yoksa kafalar bir olsun araçların farklı olması bence daha güzel, renklilik.

Tempus' Alıntı:
olur neden olmasında, mesela senin arabanın standartında kilit yok, vx80 standart 3 kilitli, geçince bu sefer heryeri kilit tabi geçer oluyor :smiley:

zaten aynı şartlarda bizim kullandığımız çoğu araç birisi batarak birisi çıkarak birisi vinçleyerek ama bir şekilde yoluna devam ediyor. Önemli olan sahibinin aracını sevmesi zevk alması, ve aracın olabildiğince az masraf çıkartması, gerisi birbirimize takılıyoruz eğleniyoruz. Son antalya kampında 3 gün Cem e yapmadığını bırakmadı cihan abi, en son Cem saticam lan arabayı , diyip geziyordu , ama işin eğlencesi şakası bu yoksa kafalar bir olsun araçların farklı olması bence daha güzel, renklilik.

aynen abi.. bende aynısını diyorum... sen 3 kilitle geçicen... ben zaten ona takılıcam geçemezsem.. bahanemiz hazır yani ;D ;D
valla bi ara böyle bişi yapalım... kesin çok eğleniriz.. ben kilidi aldım ama daha takmadım... bu aralar takarım herhalde...

iş sadece off road becerisine kalırsa zaten bizim araçlar off road için çok büyük, suzuki jimnny, toyota fj 40 ve 70, defender 90 bunların iyi yapılmışları arazide bizim tozumuzu atar. ağır abile klasmanında düşünmek lazım.

ama en azından orta ve arka kilidi olmayan bir arazi aracına ben arazi aracı demem markası farketmez ama orta ve arka kilit şart çamur ve orman off roadunda.

Sedat arabam yolda kalir dusuncesiyle yola çikmayan bir tane 80 saybi yok. Varsa ben arabasina muşteri bulmaya hazirim. Ha bana dersenki siz araçlari alirken çok para veriyosunuz gezmeye para kalmiyor o goreceli bir kavram

hem keyif sahibi hem kampçı hem off road cu olacaksan toyota tek tercih olmalı bence de ;D

RedlinE' Alıntı:
Sedat arabam yolda kalir dusuncesiyle yola çikmayan bir tane 80 saybi yok. Varsa ben arabasina muşteri bulmaya hazirim. Ha bana dersenki siz araçlari alirken çok para veriyosunuz gezmeye para kalmiyor o goreceli bir kavram

Bende aynısını söylemek istemiştim, arabaya fazla para verince gezmeye para kalmıyor. Yoksa 80, 100 serisi toyotalar ekspedisyon tarzı geziler için ideal.

Ee kardeş birisi 57 belair birisi 131

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri