Land Cruiser 60 ila 80 arası benzerlik ve farklar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,259

Vanguard

Kamp I
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır sadece okuyucu olarak katıldığım foruma sonunda aklımdaki soruları size sorarak yazar olarak da katılmaya hazırım diye düşündüm. Yakında bu araçlardan birini almak ümidiyle size danışıyorum. Elimdeki para LC 60 serisi bir araç almaya yeter durumda, ancak yaşı nedeniyle motor olmasa bile kasa yaşlanmış mıdır diye beni düşündürüyor. Param yetmese bile bu nedenle aklım hep 80 serilerde. Bir de 80 serilerde 4.2 dizel var iken, 60 serilerde sanırım bir 3.4 cc. dizel motor bulunmakta. Bu nedenle 60 serilerin de 80' lere kıyasla yakıt olarak oldukça avantajlı olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz? 87 model bir LC 60 iş görür mü? Sitede toyotaların diğer markalarla çok kıyaslandığını okudum ama kendi aralarında, örneğin 60 ve 80 serilerin birbirlerine kıyasla avantaj ve dezavantajları hakkında bir bilgi görmedim. Görüşleriniz neler?

Etiketler
Ynt: Land Cruiser 60 ila 80 arası benzerlik ve farklar

Kimse cevap vermemiş. En azından yakıt sarfiyatları, kullanım yönünden benzerlik ve farklılıkları yok mu acaba bu iki aracın?

yol nikli mod arkadaşa mesaj atin sizi toyota bolumune dahil etsin. Bütün cevaplarinizi doya doya alacak hatta bulacaksiniz.
60 serisini umit arkadaşa sorabilirsiniz. bayagi ugraşti araçla neyi ne kadar istediginizi bilmiyorum ama motoru biraz güçsuzdür. 80 serisinde duz dizel alacaksaniz biraz hantal turbo bulabilirseniz butcenizi aşmiyosa saglamsa alin evladiyelik olsun.

Çok teşekkür ederim, hemen yazıyorum, aracımı belirlerken de tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Selamlar,
Bende 87 model BJ60 var. Orjinal 290.000kmde. 3B kodlu 3.4 lt 4 silindir düz dizel motoru var. 5 ileri ve 4H'a düğme ile geçiyor. Klima ve HD mevcut. Ben şahsen çok memnunum, motor kasaya biraz küçük geliyor, doğru, ama yakıtı cüsseye göre süper. Aynı kasada sanırım 2H kodlu 6 silindir 4.2 düz dizeller de mevcut. Kullananlar aynı yaktığını söylese de ben kesinlikle inanmıyorum, kusura bakmasınlar ;D Güya bu daha çok tutuluyormuş, ancak benim genelde gördüğüm ağır yük çekecek, hizmet için vs alacaklar bunu tercih ediyor. 3B motor hobi kullanıcısı için çok çok yeterli. Ayrıca bu motor Hino Industries'in Toyotaya ürettiği motor olup en az 1.000.000 km gidebiliyor. Triger zinciri veya kayışı yok, dişli sistemi mevcut. Araç makaslı, buna bağlı sürüşü 80 lere göre daha sert tabiki. Ama bunun yanında oynamak, yükseltmek çok kolay, arızası çok çok az. İç hacmi süper. Lüksü 80 serisinin daha iyi ama hobisel olarak yine 60'ın daha köşeli iç hatları bana daha çekici geliyor. 80lerin içi o yılların Corollasına benzer. Bu arada VX80'lerin lüksü ve içi çok çok güzel ama boş olan FJ80ler bence çok dandik.
Bulduğunuz araç bomboş değilse, düzgün ve oynanmamışsa bence sizi çok mutlu eder. Her türlü sıkıntınızda da yardımcı olmaya çalışırım.
SH109279.png
SH109284.png
SH109703.png

İzin verirseniz bir 60 kullanıcısı olarak bazı eklemeler ve düzeltmeler yapmak istiyorum.
Ben 1989 model bir 60'a sahibim. Motor 2H kodlu 4,0 lt 6 silindir atmosferik dizel. H55F kodlu 5 ileri şanzımana ve hidrolik direksiyona sahip. Uzun yolda 11lt/100km., şehir içinde kullanıma göre 13.5 - 15 lt/100 km yakıt sarfiyatı vardır. Kitabında 12.5 lt/100km diyor. 3,73 diferansiyel oranına ve standart olarak arka diferansiyelde LSD'ye sahip. Bu hepsinde yoktur. Bunun üzerinede ben ön diferansiye Aussie Locker ekledim. Makasları yeniden şeklilledirerek ve küpeleri uzatarak aracı yükselttim. 33x12,5x15 lastik takdım. Tamiri kolay, elektroniği az, aslında hiç yok, iç hacmi çok geniş, yollarda tank gibi dolaşıyorsunuz.
Bundan sonra ki planlarım diferansiyeli makasların üzerine almak, 36'' lastik, turbo, snorkel, portbagaj........................... Sonu yok bu işin.
Bana kalırsa eğer imkanınız varsa 2H motorludan şaşmayın. 3B herkesde var ;D

P1050629.jpg

P1050595.jpg

P1050589.jpg

Bu arada araçların özelliklerini motor kaputu altındaki tanım etiketindeki kısaltmalarla çıkartabilirsiniz.

umutcelikel' Alıntı:
Bak yaaaaa ;D ;D ;D ;D
Kardeşim sen 60 mısın 62 misin nesin karışma bakayım konuya ;D

ümit abi okuyunca çok güldüm harikasın yaaaaaaaa :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D süpersin çok komikk yaaa (neüdüğün) belirsiz gibi olmuşşşş :smiley:

Vanguard' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır sadece okuyucu olarak katıldığım foruma sonunda aklımdaki soruları size sorarak yazar olarak da katılmaya hazırım diye düşündüm. Yakında bu araçlardan birini almak ümidiyle size danışıyorum. Elimdeki para LC 60 serisi bir araç almaya yeter durumda, ancak yaşı nedeniyle motor olmasa bile kasa yaşlanmış mıdır diye beni düşündürüyor. Param yetmese bile bu nedenle aklım hep 80 serilerde. Bir de 80 serilerde 4.2 dizel var iken, 60 serilerde sanırım bir 3.4 cc. dizel motor bulunmakta. Bu nedenle 60 serilerin de 80' lere kıyasla yakıt olarak oldukça avantajlı olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz? 87 model bir LC 60 iş görür mü? Sitede toyotaların diğer markalarla çok kıyaslandığını okudum ama kendi aralarında, örneğin 60 ve 80 serilerin birbirlerine kıyasla avantaj ve dezavantajları hakkında bir bilgi görmedim. Görüşleriniz neler?

80 serilerin dizelleri ile 60 serinin dizelleri arasında acımasız bir fiyat farkı vardır ..(ilk alım ve işletme giderleri açısından)
60 çok çok sağlam bir toyota versiyonu, 80 e geçtiğinizde (benzinli dizel farketmez) (ayrıca 80 derken ilk yıllar 90 9192 lerden bahsetmiyorum fj80 değil fzj80 ler) elektronik artar,konfor artar, yakıt artar, maliyette haliyle artar.

yani kısaca bütçe sınırlı ise 60 kasa en güzelidir (evladiyeliktir temizi olursa))ama yok hocam ben bu işe 30 ila 50 arasında bütçe ayırdım derseniz alırsınız 80 kasa güzelce yaparsınız (vinç,lastik,yükseltme vs.) onada evladiyelik binersiniz...60 ile 80 konusunda (fzj80 yani 93-97 arası 80 kasalar) çok fark vardır, gidişi farklıdır,yakıt tüketimi farklıdır, vergisi farklıdır vs.vs ;) ;)

aşğıda teknik seçeneklerini ekledim.

Picture 1.jpg

Çok teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu açıklamalarınız. Ben siteye katıldığım ilk 6 ay defender'a olan hayranlığımdan dolayı uzun bir süre Land rover kısmında bulundum. Daha sonra defenderla uzun yol yapmanın eziyet olabileceği kanaatine varınca bu kez disco ile ilgilenmeye başladım. Ancak son aldığım binek araba sürekli arızalarla beni bezdirince, aklıma ilk arabam olan 1993 model corolla geldi. Araba ne sorunu olursa olsun durmuyor, yola devam ediyordu. Hatta ilk acemiliğimde suyunu yağını koymayı sık sık unutmuş, bir gün de onu düz duvara vurmuş, sonra o göçük ön tarafı ile sanayiye kadar gitmiştim. :smiley:
Bu nedenle toyotanın nelere dayanabildiğini ilk elden denemiş biriyim. Zaten Toyota'nın kalitesini bildiğim için araç ile ilgili benim tek endişem yakıt sarfiyatı oldu baştan beri. Umarım yakın zamanda aracımı alıp sizinle tanışır ve gezilere katılırım. Teşekkürler.

Tüm bu bilgiler toyota bölümü için çok faydalı oldu bence. Böyle açıklamalar hem benim gibi yeni başlayanlara yol gösterici olmakta hem de bölümü teknik olarak çok zenginleştirmekte. Araçları tanıma açısından da yararlı olmakta ayrıca.

Ben de bu bilgiler ışığında 60 serisine yoğunlaşmalıyım sanırım. Tekrar teşekkürler.

kaya gibi araçdır, sürat takıntınız yoksa (ki arazi taşıtları ile olmaması gerekir) sizi istediğiniz coğrafyaya sorunsuz götürür ,getirir..
acele etmeden temizini alın, yağını suyunu koyun devam edin..

selamlar.

çağlar off-road filozofusun yeminle... bilmedigin sey var mi abicim senin her an senden yeni seyler ogreniyorum, iyi ki tanismisiz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR