Ynt: Lamas Kanyonu Ölüyor!
Eğitim sorununu çözemediğimize göre yasaklamalar tek çözüm gibi görünüyor. Belki kavram olarak ''yasak'' hoş bir şey değil ama telafisi mümkün olmayan durumlarda yasaklama kesinlikle gereklidir. Elbette yasakların uygulanabilmesi de gereklidir. Ciddi para cezaları caydırıcı olabilir.
25 yıl önce hastane koridorlarında, sinemalarda, otobüslerde cayır cayır sigara tüttüren bu millet, bugün kahvehaneler dahil kapalı alanda sigara içme keyfinden vazgeçip duruma adapte olabiliyorsa, yasaklar sayesindedir. Ayrıca bazı meselelerin salt eğitimle, insani ve çevresel duyarlılıkla çözülebilir olduğuna da inanmıyorum. Üniversite öğrencisi olduğum yıllarda şehirler arası otobüslerde püfür püfür sigaramı tüttürürdüm. Hasta varmış, çocuk varmış, rahatsız olan varmış kimin umurunda. Eğitimsiz ve cahil miydim? Hayır. Duyarsız mıydım? Ona da hayır. Sanki bize verilmiş bir hak gibiydi otobüste sigara içebilmek.
Yasaklama ve ciddi cezalar olmazsa sahil yolunda mangal yakmak da o insanlara verilmiş bir haktır. Kimse karışamaz, müdahale edemez.
Haydi oradaki çöpler belediye ekipleri tarafından toplanır. Peki diğer cennet mekanlarımız ne olacak?