Lada Niva'ya Farklı Bir Bakış

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan iroqua Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,960
Ynt: Lada Niva'ya Farklı Bir Bakış

İlk videoda Cherokee ve Cj5 in eksikliği belli oluyor orayı ancak ladadan sonra onlar çıkabilirdi. ;D :D

Etiketler

dursun ustam merhaba ben ahmet murat diler umarım sızınle bir gün mutlaka tanışacağım.gelecekte 5 kapılı niva sahibi olmak istiyorum bu konuda görüş,bilgi,tecrübeleriniz benim gibilere çok lazım.sayğılarımla kendinize iyi bakın.

ahmet murat diler' Alıntı:
dursun ustam merhaba ben ahmet murat diler umarım sızınle bir gün mutlaka tanışacağım.gelecekte 5 kapılı niva sahibi olmak istiyorum bu konuda görüş,bilgi,tecrübeleriniz benim gibilere çok lazım.sayğılarımla kendinize iyi bakın.

Tabiki ne zaman istersen buyur gel işyerimize memnun olurum TR ye ithalatı yok beş kapılı nivanın olanlarda sayılıdır gümrüklerden falan alınan araclardan dır oda bir elin beş parmagı kadar bile yok

rusyadan ikinci el alsak türkiyeye getiremzmiyiz ki orda belkide fiyatıda ucuzdur

günaydın: dursun ustam benim çocukluğum gençliğim istanbulda geçti. yaklaşık son 10-12 yıldır istanbulda direksiyon öğretmenliği yaptım fakat 1 yıldır fethiyeye yerleştim ben lada nivayı hiç düşünmedim. fethiyede niva mı & vitara mı derken 5 kapılı gözüme çok hoş geliyor. arabanın herşeyi ortada. bu yıl sonunda şartlar uyarsa bir niva edinmek istiyorum. görüşmek dileğimle.harırlı işler saygılarımla.ahmet murat diler.

dursun ustam erkan beyin izlediği modifiye videoları veya benzer dökümanlara ben nasıl ulaşabilirim.kendinize iyi bakın

Youtubede niva diye aratırsanız bu tür videolar a sıkca rastlarsınız sıcak iklim de yaşıyorsunuz bence kılimalı bir arac olan vitarayı tercih edin derim

dursun ustam evet çok haklısın otomatik vitara kullandım. çok beğendim fakat aracın altına üstüne bakıpta biraz karıştırabilmek lazım. nivanın herşeyi ortada.yine de vitarayı göz ardı etmiyorum.otomatik için düşünceniz ? hayırlı işler.ahmet murat diler

günaydın: dursun ustam benim çocukluğum gençliğim istanbulda geçti. yaklaşık son 10-12 yıldır istanbulda direksiyon öğretmenliği yaptım fakat 1 yıldır fethiyeye yerleştim ben lada nivayı hiç düşünmedim. fethiyede niva mı & vitara mı derken 5 kapılı gözüme çok hoş geliyor. arabanın herşeyi ortada. bu yıl sonunda şartlar uyarsa bir niva edinmek istiyorum. görüşmek dileğimle.harırlı işler saygılarımla.ahmet murat diler.
Ahmet bey 5 kapılı bir niva yerine suzuki yi size tavsiye ederim nedeni ise niva bildiğimiz üzre monocock gövde kısa şasede dahi arac capraz askıda iken bagaj kapağını yerine oturtamıyosunuz acılmayabiliyor yada acıksa kapanmayabiliyor muhtemelen uzun şasede kapılar da kapanmayacaktır suzukilerde ise merdiven şase tabir edilen kupadan bağımsız şaseye sahip ve altyapısı bu yüzden nivadan daha sağlam yükseltme ilede 3 kapılı nivanın gectiği hemen hemen her yerden 5 kapılı suzuki ile gecebilirsiniz bana kalsa 5 kapılı nivayı unuturdum ve aklıma dahi getirmezdim aslında alacağınız aracı hangi şartlarda ne amaçla kullanacağınızı yazarsanız alternatif araçlar sunabiliriz bütcenize göre.
Mesela ben yıllarca niva hayali kurdum ve sonunda aldım 3 ay bindim ve sattım cünki beklentilerime ve ihtiyaclarıma cevap vermedi şimdi kısmet ise 2.8 hilux almak niyetindeyim tabii bulabilir isem yani beklenti ve kullanım amacı cok önemli 4x4 seçiminde

günaydın,hayırlı günler.erkan bey uyarılarınıza teşekkür ederim.iki araç içinde fikrinize katılıyorum.ben normal şartlarda dağa,çamura gitmem o aracı bakımlı olursa ailecek köye veya normal arazide kullanırım diye düşünüyorum.önemlisi gözüme hitabediyor.başka biraçıdan bakınca otomatik 5 kapılı vitara daha cazip daha konforlu, ben direksiyon öğretmenliği yaptım vitaraya düzenek adapte edip özürlülere ders verebilirim. fikrimi değiştirip vitara alma sebebim bu olur. bu yıl sonunda karar vermiş olmam lazım. yada sizin gibi bir niva alıp üç ay sonra satmak.görüşmek dileğimle. kendinize iyi bakın. görüşlerinize daima ihtiyacım var.

günaydın,hayırlı günler.erkan bey uyarılarınıza teşekkür ederim.iki araç içinde fikrinize katılıyorum.ben normal şartlarda dağa,çamura gitmem o aracı bakımlı olursa ailecek köye veya normal arazide kullanırım diye düşünüyorum.önemlisi gözüme hitabediyor.başka biraçıdan bakınca otomatik 5 kapılı vitara daha cazip daha konforlu, ben direksiyon öğretmenliği yaptım vitaraya düzenek adapte edip özürlülere ders verebilirim. fikrimi değiştirip vitara alma sebebim bu olur. bu yıl sonunda karar vermiş olmam lazım. yada sizin gibi bir niva alıp üç ay sonra satmak.görüşmek dileğimle. kendinize iyi bakın. görüşlerinize daima ihtiyacım var.
Ahmet bey 3 kapılı bir niva düşünseniz size artılarını ve eksilerini bilgimiz dahilinde anlatır tercihi size bırakırdık ama düşündüğünüz 5 kapılı olunca bu aracın son sahibi olma ihtimaliniz cok yüksek cünki bu aracı satmanız çok ama cok zor olacaktır hatta aldığınız fiyatın çok çok altına dahi satamayabilirsiniz heleki ailenizle kullanacağınızı göz nünde bulundurursak suzukiler 5 kapılı bir nivadan daha güvenli bir araç olduğu kanaatindeyim
Benim nivayı satma sebebime gelicek olursak iç hacminin darlığı ilk neden ava ve kampa giderken çok malzemeye ihtiyaç duyuyoruz ve nivaya 5 kişi ile birlikte okadar malzemeye yer bulmak zor
ikinci sebep ise monocok gövde olması cekme ve cekilme durumnda ve vinch bağlamak istediğinde sorun olabiliyor
üçüncü neden cürümeye karşı mukavemeti olmayan bir araç özellikle aktarma organlarının bağlı olduğu yerler çürüdüğü zaman araçta düzen tutturmak zor
dördüncü neden sabit akslı olmaması ve ön diferansiyelin aleminyum alaşım olması nedeniyle kışın kar altında bir taşa vurmaktan cekindiğim için girmeye çekindiğim yerler olması
ve son olarak motor güçünün bana biraz zayıf gelmesi bu yüzden farklı bir araç arayışına girdim

günaydın,erkan bey ilginize teşekkür ederim. bu konuda marka bağımlı kalmadan önerilerinizi beklerim.kendinize iyi bakın.

lada olsun camurdan olsun DURSUN USTA sag olsun bizde 95 i var kecinin hem av hem ealık hem offroad her yere gelir lada lakin artıları kadar elbet eksileri vardır güçü yetmiyor dogru ama neye göre dogru 5200 cc cheroke nin cıkamadıgı yere ben 1700 cc nivayla yanından takılmadan cıktım 4200 toyota land cruser in batıp cıkamadıgı yere biz nivayla hoplayarak cıktık hani nerde mantık bu iş yetmedimi alo DURSUN USTA bi arazi modifiye makina evellah nivayla gönül bagı kurulur yoksa gerisi hikaye ben nivayı seviyorum ondan zevk alıyor ve mutlluk duyuyorum parasına göre yaptıgı iş cok cokkkk fazla herkes demeyelim ama 100 90 nivayı yerden yere vururlar hakir görürler ama niva bambaşka bişey anlatılmaz yaşanır niva herkese nasip olmaz herkes degerini bilemez yalanmı DURSUN USTAMMMM ;) ;) ;)

almanyalı' Alıntı:
lada olsun camurdan olsun DURSUN USTA sag olsun bizde 95 i var kecinin hem av hem ealık hem offroad her yere gelir lada lakin artıları kadar elbet eksileri vardır güçü yetmiyor dogru ama neye göre dogru 5200 cc cheroke nin cıkamadıgı yere ben 1700 cc nivayla yanından takılmadan cıktım 4200 toyota land cruser in batıp cıkamadıgı yere biz nivayla hoplayarak cıktık hani nerde mantık bu iş yetmedimi alo DURSUN USTA bi arazi modifiye makina evellah nivayla gönül bagı kurulur yoksa gerisi hikaye ben nivayı seviyorum ondan zevk alıyor ve mutlluk duyuyorum parasına göre yaptıgı iş cok cokkkk fazla herkes demeyelim ama 100 90 nivayı yerden yere vururlar hakir görürler ama niva bambaşka bişey anlatılmaz yaşanır niva herkese nasip olmaz herkes degerini bilemez yalanmı DURSUN USTAMMMM ;) ;) ;)
soydan kardeş niva yı bilen bilir lada başkadır kim yerden yere vurursa vursun ben dinlerim biz 3 tane niva değiştirdik 3 ündende en ufak bir şikayetimiz olmadı atı götüren jokeydir yerden yere vuranlar nivayı kullanmayı bilmiyorsa suç bizim değil

almanyalı' Alıntı:
sabah bigisayarımı açtım sizin yazınızla karşılaştım çok hoşuma gitti.dursun usta'mada selamlar. saygılarımla kendinize iyi bakın.ahmet merat diler

ali abimler evelallah ladanın ilk keyfini sürenlerden 3 tane eskittiler onlardan cıkan aracları kullananlar hala topltıp toplatık biniyoyorlar bide öyle 50 100 km degil türkiyeyi gezdiler nivayla bursa fethiye daha nereleri arkada romork kavak sarılı sürülmüş tarladan cıkıyorlardı hem balık hem offroad hemde taksi olarak yıllarca bindiler aslında onların yanında benim söz bile söyleyemem biz daha dün bindik kecilere onlar 92 95 lerde sıfırını alıp kullandılar nivayla gönül bagı kurulur zamanla bir tutku olur sizi sarar :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR