Lada Niva Hakkında Merak Ettiklerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,104

canerland

Yeni Üye
Bir yarış otomobili aramıyorum bir dağ keçisi arıyorum açıkçası ama merakta etmiyor değilim Lada nİva DÜz yolda 120-130 bulurmuyum.Niyetim bir arazi taşıtı alıp günlükte kullanabilir miyim kullanamaz mıyım onu öğrenmek istiyordum siz ustalarda.Niyetim Defender almaktı fakat Şehirler arası yolda kamyonlar tarafından geçilmekte pek hoş olmaz sanırım o yüzden Land almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz ne olur acaba.

Etiketler
Ynt: Lada Niva Hakkında Merak Ettiklerim

Asfaltta 120-130 bulursunuz Niva ile elbet ama tavsiyem asfaltta 90-100 maksimum gitmeniz olur eğer alırsanız.

Araç kısa, görece yüksek, ani hareketleri sevmez. Öte yandan 130'a çıktığınızda bunu tüm kemikleriniz hisseder, ne siz rahat edersiniz ne Niva rahat eder..

Yavuz arkadaşıma katılıyorum niva gitmem demez ama belli hızdan sonra gerçekten tam bir keçi oluyor üstünde durabilmek beceri ister .....

Ne defenderla ne de nivayla 120-130 gidemezsiniz bence...Gidersiniz de gidemesiniz...Ben 300tdi defender kullanırken anlık 120-130-140 yapıyordum ama gerçekten güven vermiyordu. Niva kullanmadım ama çok da farklı değildir gibi düşünüyorum.

niva ile otobanda 400 km kadar yaptım hafta sonu ortalama 110-120 ile gittim (üzerinde lassa ok 144 ler var) arada 130 a da çıktım ama şu bir gerçek ki niva ile 80 den sonra önünüze ördek çıksa o süratle 4 takla atarsınız pek tavsiye edilmez. nivanın bence en rahat sürati 80-90 arası üstelik 80-90 aralığında gidince lpg yi 100 km de 11 lt- 11.5 lt yakıyor ucuza da geliyor. dağ keçisi arıyorsanız kesinlikle doğru yere dükkan açtınız niva tavsiye edilir ama sürekli asfaltta kullanıp da ayda yılda bir dağa gideceğim diyorsanız da niva çok rahat ve konforlu bir araç değil bilmenizde fayda var.

MT tipi lastik takılmış bir off-road aracında güvenli duruş mesafesi için zaten 90 km yi geçmek yanlış olur. 33'' MT lastik ve üst bagajında kazma, kürek, hi-jack, yedek lastik vs. vs. dolu olan G.Cherokee aracım bu hali ile 180 km yi rahat geçmesine rağmen (denedim ve anlık değil) ben 100 km yi asla geçmiyorum. Zaten araç ön tampon vinç derken demir yığını oldu, birde aşırı sürat sıkıntıya sokar :smiley:

Cherokee Sport aracımla çok rahat 140-150 yapabileceğim halde, Uğur'un söylediği nedenlerden dolayı ortalama süratim 80-100 km.

Birde suzuki vitara'lar var 15.000 ytl ye bulunabiliyor 96-97 model sizce vitara mı Lada niva mı sorsam siz ustalar?.Ama vitaralar içinde arazi şartlarında çabuk dağıldı konusunda bir şüphem var.En az iki haftada bir dağa taşa çıkmayı planlıyorum açıkçası.Yıllardır hayalini kurduğum birşey.Bir off-road kulubünede üye olacağım kesinlikle.Ama hayalimdeki kasa nedense Defender 110.Ama günlük sadece lada niva'yı kullanabilirim geliyor.Fazlada hızı sevmem ama bazen istanbulda otobanda 120-130 gerekiyor.Şehir dışı 90'nı geçmem zati.Keçi lazım asıl ama daha arazide hiç kullanmadım.Ne gibi şeyler gerektiğini yaşanmış tecrübelerle ve kendimde tecrübe ederek öğreneceğiz.

eger aracınızı nazik kullanacaksanız vitara tavsiyemdir,
lada trafıkte yorar,uzun yolda yorar , arazıde kecı tanımlaması dogrudur akıllı uslu oldukca problem yaratmaz size gorundugunden cok daha basarılıdır arazıde parcası ucuzdur , son surat 140 150 gorur ama ne kadar o suratte gıdebılırsınız bılmem cunku 90 100 km den sonra cok sarsılır helekı ok lastıklerle.
2 arac da dusunebılırsınız 5 6 lıraya lada kalanı ıle cadde ıcın bı araba ..

15 16 lıra ya standart vıtara alacagınıza cok az daha koyup jımny alın hem vıtaradan daha saglam hem ladadan daha basarılı hemde caddede daha rahat olur sızın ıcın .

jımny ler daimi 4 çeker mi ? yoksa ayrıca arazi vştesi var mıdır?

arazi vitesi ayrıca var ,low secenegi var mumkunse 2007 oncesıne bakın cnku 2007 sonrasında dugme ıle sanzımanı ayarlıyorsunuz.

ben de araya gireyim müsadenizle,ortalama bir niva 10.000 lira klima yok hid direksiyon yok.bunları yaptırmaya kalksan vitaradan pahalıya çıkacak !nivaya yakın duygusallıkta feroza (klimalı hid. direksiyonlu) bulunabilir.ya lada biraz pahalı gelmiyormu size de ???tamam nivayı çok seviyorum ama hid. direksiyon ve klima takıntı haline geldi bende.bir aralar samaram vardı, park ederken ter döküyordum ;niva da onu aratmaz diye düşünüyorum.çook karasızım çok.nivalarla suzulki vitaralar arasında daha fazla fiyat farkı olması gerekmezmi? ikinci elde niva daha iyi prim yapmış gözüküyor.tabii genel ortalamalarda.araya girdiğim için kusura bakmayın öğrenmeye çalışıyorum .

Slm,
3 adet lada niva eskittikten sonra eski dostumu bende anayım dedim.Nivayi bir ilk aldığınızda birde sattığınızda çok seviniyorsunuz ilk olarak kullanım aşamasında diğer arkadaşların dediği gibi gerçekten bir dağ keçisi.Traktörün kapalı hali diyebiliriz fakat konfor açısından inanın yeni traktörlerden bile kötü durumda.Kısa ve çevik olması arazideki performansını oldukça başarılı bir hale sokuyor fakat uzun yolda her 100 kmde durup yarım saat dinlenmeniz gerekir diye düşünüyorum hele OK144 lastikle yolculuk yapıyorsanız.
Surat olarak basınca 130 km gider ama durdurmak için ne yaparsınız bilemem ayrıca benzini ve lpg yi içer aşırı süratte.En uzun yolculuğumu niva ile 2002 yılında Ankara TUnceli arası yaptım OK144 lastik ile 3 kişi 2 köpek tufekler ve tavanda kamp malzemeleri ile ava gittik vibrasyon harici bir sorun çıkarmadı.Dağlarda keçilerle yarıştık diyebilirim...
Parça sorunu olmayan neredeyse köydeki bakkalda bile bulabileceğiniz yedek parçalar bol ve ucuz azcıkta mekanikten anlıyorsanız kesinlikle yolda bırakmaz.
Çamuru çok sever kolay kolay batmaz ama battımmıda şubat ayında çamura bekleyin ağustos ayı gelsin heryer kurusun ancak öyle çıkar:smiley:))
Rusyada yakutistanda dizel ve 4 kapılısını gördüm ayrıca çift kabin olanını kullandım ama çift kabin orjinalmi bilemiyorum enteresan bir araçtı. -65 derecede kutup ikliminde sorunsuz gidiyordu.Neyse lafı fazla uzatmadan diğer arkadaşların söylediği gibi uzun yol değil sadece hobi için düşunuyorsan al derim...

Birader anlayışımın kıtlığına ver sen şimdi övdünmü yerdinmi anlayamadım.
eh kusura bakma tunceliye gidecek imkan var vibrasyona zamanmı nakitmi yok
orasını sen biliyorsun.
Bizde adettir parayı bulunca önce arabayı değiştirirsin 3araba eskittiğine göre anlamışsındır sonra nelerin değiştiğini
şimdi kusurlarını sayıyoruz ozasman niye binildi şimdi binenler hala aynı sebeplerden biniyor.
benim şartlarım değişse nivanın taşıyamadığı eşyaları başika araçla taşıtır lüksümü arkamda gezdiririm.
KATIRIMdan vazgeçmem.
viva NİVA.

Mt lastikli ve azcık yükseltilmiş bir Vitara arazide asla Nivadan geri kalmaz.Yedek parça fiyatları derseniz Vitaranın işletme maliyeti totalde Nivadan fazla değil,çünki parçaları hem sanıldığı kadar pahalı değil,hemde nivanınkilerden çok daha uzun ömürlü.
Vitarayı kullanmayan ve ona para harcamayan birinin kafasında doğal olarak "japon arabası parçası pahalı olur" düşüncesi uyanıyor ama inanın bu hiç doğru değil.

Hem 3 - 5 lira fazla para verip bakımlı bir Vitara satın aldığınızda araç size yanında hidrolik direksiyon,klima,uzun yol konforu,uzun süre sorunsuz mekanik,yakıt tasarruflu ve güçlü 16 valf motor,sıfır vibrasyon vede en önemlisi Nivada olmayan merdiven şase ile beraber geliyor.

Bu arada sözüm 1.6 motorlu Vitaralar içindir.2.0 ve 2.5 motora sahip Vitaraların parçaları nisbeten pahalı ve bulunması doğu illerimizde zor.Gerçi İstanbul,Ankara ve G.Antepten istediğiniz bir parça kargoyla ertesi gün elinizde oluyor..

Suzukinin Ladaya göre bence tek eksisi büyük iller dışında aracın dilinden anlayan usta bulma sıkıntısıdır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri