Lada Niva Hakkında Merak Ettiklerim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan canerland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,107
Ynt: Lada Niva Hakkında Merak Ettiklerim

Sayın Nivacı,

Nivayı asla kotülemedim dediğim gibi 3 kez sahip oldum,bir ördek avcısı olarak niva asla vazgecilmezimdir.Şimdilerde suzuki vitara 2.0V6 ya binsemde kışın ördek avında arayacağım gibi gözukuyor nivayı..Tunceliye gitme olayına gelince ava gittiğimiz için macera olsun dıye nıva tercih ettik maddi açıdan değil ayrıca normal bir jeep yada binek bir araçla gitseydik inanın daha az yakıt masrafı yapardık nivaya gore...

Etiketler

cENK Ailede ben 3 cü oğlum 4 cü nesil avcıyız kıyafet tüfek köpek muhabbeti olunca
burası kulüp değilki çan çalayım biraz takılmak istedim okadar. işimiz muhabbet.
kalp rahatsılığı nedeniyle ava gidemiyorum oğlumda okul nedeni ile.
yaylada bahçeye gelen domuzlarla gönül eyliyoruz.
Bilirsin avcının emeklisi balıkçı olur ama bir yanlışlık oldu ben off cu oldum..
.iyi geceler rast gele...
rahmetli Babamdan bir söz (KÖPEKSİZ AVCI DEĞNEKSİZ KÖR GİBİDİR)

ERNATAC: Kusura bakma sana cevap yazamıyorum. erkekmisn dişimi küçüğümmüsün emsalimmi.
gaiple konuşur gibi.iyi geceler.

:smiley: Rıca ederim Burhan bey,cevaplanacak bir şey yazmadım,sadece bildiklerimi paylaşıyorum.. Neticede sanal ortamdayız,paylaşmak ve tartışmak için cinsiyetin ve yaşın bir önemi yok rahat olun.

Saygılarımla

bence her niva bir değil bende 2000 var hidrolik direksiyon özel izalosyonlu ne ses ne ne hız söz konusu değil ama şu varki altındaki araç arazi aracı 90 nı geçmemekte fayda ver çünkü altında 2 şanzıman 3 şavt var doğal olarak bunların hepsi çalışıyo ne kadar basarsan okadar aşınır lastiklere gelince ördek sezonu gelince ok 144 diğer aylarda çelik jant geniş taban lastik ne ses ne gürültü zaten 2000 ve sonrası şanzıman dişli oranları değişti ötme olayı nerdeyse yok denecek kadar az aslında olay şu çoğu kimse nivayı kapalı tıraktör gibi gördüğü için demir başlar hariç konforuna para harcamıyor sonuç tıraktör.

kıymetli erenatac galiba biz alışamadık sanal ortama
o nedenle olsa gerek yanlış birşey yazıp gönül kırmaktansa . çünkü en zor o tamir ediliyor
Saygı bizden.

Bünyanin dalgınlıkla yazdığını düşünerek, düzeltiyorum
1- Şanzuman 3- Difransiyel 3-Şaft var
Bu arada bir şeyi hatırlatmakta yarar var bizim araçlarımız arazi aracı sınıfında
yani hız sınırımız çok düşük eğer değişmedi ise 47 yada 67 Km/h çerokilerde dahil biriniz araştırıp son halini yazarsa makbule geçer.
herkeze iyi geceler.

Eskilerde bir arkadaşım hızdan ceza yiynce, (niva'yla)
hadi bizimki neyse adamlar dünyanın parasını verip lüks tiplrini almışlar deyince
polis ilgili maddeyi gösterip sızlanma memlekette eşitlik var demiş.
Tabi biz güimüştük siz ne yaptınız bilemem.

lada gerçekten güzel bir araç arazide bir yerden gecerken düsünmüyorsun orası burası cızılecek kıralacak zaten düsünmeye de vakit olmuyor..:smiley:)) nivanın amacı belli yol dısı kullan özgür ol istedign yere gitt .. tabiki bazı dezavantajları var ama kimin umrunda konfor ikinci plan hatta yokk öle bişi .... tek amac marsa bas ve tadını çıkar

NİVACI' Alıntı:
kıymetli erenatac galiba biz alışamadık sanal ortama
o nedenle olsa gerek yanlış birşey yazıp gönül kırmaktansa . çünkü en zor o tamir ediliyor
Saygı bizden.

Bünyanin dalgınlıkla yazdığını düşünerek, düzeltiyorum
1- Şanzuman 3- Difransiyel 3-Şaft var
Bu arada bir şeyi hatırlatmakta yarar var bizim araçlarımız arazi aracı sınıfında
yani hız sınırımız çok düşük eğer değişmedi ise 47 yada 67 Km/h çerokilerde dahil biriniz araştırıp son halini yazarsa makbule geçer.
herkeze iyi geceler.

sayın burhan abim pardon ama anlamadım 1.şanzıman 3. defransiel 3.şavt var demişsin bana bir açık larsan sevinirim siz yoksa arazi viteslerinin olduğu şanzımanadamı defransiel diyosunuz benim bildiğim ve gördüğüm bir ana şanzıman iki yavru şanzıman ((yani takviye viteslerinin bulunduğu şanzıman)) artı şavtlara gelince tırans şaft,ön def şavt,arkıa def şavt,ön defransiel ve arka defransiel olmak üzeredir yanlışım varsa düzeltin. saygılar

Canım kardeşim.
Günaydın galiba seninde benim gibi canın sıkılıyor.ben malum nönbetçi forumcunuz olarak buradayım.
Nivaya gelince.
Küçük şanzuman dedğiniz Dişli kutusu Difransiyel sistemi ile çalıştığı için orta difransiyel olarak anıyoruz.
şaftlara gelince buyurduğunuz gibidir trans şaftla birlikte 3 adettir.
Nivalar için getirilen diff kilidinden haberdarmısın.
Bende aracı elden geçirme sebebiyle forumu takip edemedim. yeni gezileriniz varmı
kendinize iyi bakın selamlar.

kışı bekliyoruz geziler için burhan abicim kilit içinde bende senin gibiyim çok zaman ayıramıyorum saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR