Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umayice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,246
Ynt: Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

akın61' Alıntı:
çocukluğumudan beri arabaların üstündeyim. bir çok konuda tecrübem var yaşımın o kdar büyük olmamasına rağmen ama bir o kadarda eksiklerim var onları da yaşayarak öğreniyorum. kısmet olur istanbula gelirsen tanışmayı umuyorum. ustalardan yana sıkıntın var ise şayet usta tavsiyesindede bulunabilirim. nihayetinde bu forumda acı tatlı tecrübelerimizi paylaşıp diğer arkadaşalarımızn aynı zararları görmemesi için çaba sarfediyoruz. bir nebze katkımız olabiliyor ise kendimi çok mutlu hissederim.
akın61 arkadaşım teşekkür ederim katkılarından iyi dileklerinden ötürü. Kardeşim İstanbul'da araba alım işlerini o yapacak. Aracı alırken sana da bir mesaj yollarım bir gün önceden. senin ustaların tavsiyelerini de almakta fayda var.
görüşmek dileğiyle

Etiketler

Arkadaşlar sonunda dün yani 04.03,2011 Cuma günü hayal ettiğim Suzuki vitaramıza kavuştuk. Sahibinden com'daki
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-vitara-hasarsiz-20-000-tl-43328184/detay
ilanındaki aracı aldık. Başından beri bu heyecanı benimle paylaşan, yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara hemen haber vermek istedim. Sizlere daha sonra aracın fotolarını yollayacağım ve araçla ilgili ayrıntıları ve aracı alırken yaşadığımız şeyleri ayrıntıları ile yazacağım.
hepinize tekrar teşekkürler

Hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz sonunda ;D Keşke lpg olmasaydı ama olsun, araç çok güzel görünüyor bu arada...

aracımın ilk fotoğrafları
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC00155.jpg

DSC00177.jpg

DSC00156.jpg

DSC00172.jpg

DSC00159.jpg

İyi dileklerin için teşekkür ederim selimsani arkadaşım.

Bizde aslında ilk tercih olarak lpgli düşünmüyorduk fakat araç istediğimiz özelliklerde olunca lpgli olmasının sakıncası yok diye düşündük. Zaten benzinlide almış olsaydık tahminen bir sene sonra -yani ben aracı kullanmayı tam öğrendikten sonra- gerekirse lpg taktırmayı düşünüyordum. Fkat kısmet böyle oldu.

Aracı sahibinden com sitesinden bir ilan sayesinde aldık. Aracı İzmir'deki Suzuki ana bayisi Işıklar oto'dan Kubilay Bey'e gösterdik. Aracın sahibi öğretmen olduğu için okulda ona kızan bazı öğrencilerin kaputunu çizdiklerini-fotoğrafını ekledim aşağıda- söylemişti,onun dışında da bir kusuru olmadığını, çiziği de özellikle boyatmadığını söylemişti.

Bir gün önceden ben İzmir suzuki servisini aramıştım ve Kubilay beyden hem aracı göstermek için randevu almıştım hem de alacağımız aracın bakımlarının arada yapılıp yapılmadığını öğrenmek istemiştim. Plakayı verince Kubilay bey bana aracın iki bakımının burada yapıldığını-100bin km ve 108 bin km bakımının yapıldığını söylemişti.

Satıcıyla Suzuki servisinde buluştuk ve aracı ilk gördüğümde sol yolcu kapı tarafında da çizik olduğunu gördüm fakat önemsemedim. Kubilay bey aracı kontrol ettikten sonra kaputta, ön tamponda ve şöför koltuğunun yanındaki kapıda çok ince boya olduğunu söyledi. Araçta darbe ve değişen yok, bütün parçalar orjinal dedi. Bunun dışında araç temiz dendi. Bunun üzerine ben alıcıya biraz sinirlendim çünkü bize ısrarla aracın başka kusuru olmadığını söylemişti ve Kubilay beyin bu sözleri üzerine ısrarla, yeminler ederek bunlardan haberi olmadığını falan anlatmaya başladı. Ben aracı beğenmekle birlikte alma konusunda tereddüt ettim ve bir ustayı daha ayarlamıştık-Recep Usta- ve o ustaya gösterdik. O ustada vitaradan pek anlamayan bir ustaydı. Fakat genel olarak işinin ehli bir adamdı. Aracı görür görmez bu araçta boya var dedi. Ve aracı alıp sahibiyle birlikte bir test sürüşü yapıp 10dk sonra geldi. Sonra aracın yürüründe bir sorun yok, boya dışında temiz bir araç deyince ben almaya karar verdim.

Aracın alım işlemlerini Foça'da yapmak üzere sahibi ile birlikte Foça'ya geldik. İşlemler çok kısa sürede halloldu ve aracı ben foça merkezden eve kadar çıkardım. Araç şu an evin önünde durmakta ve ben özel sürücü dersi alıp tam öğrenene kadar aracı kullanamıyorum şu an. sanırım 5-10 dersten sonra aracımla markete kadar gidip gelmeyi öğreneceğim.
şimdilik bu kadar yazıyorum. sizlerle paylaşacağım ve sizlere soracağım daha çok şeyler olacak.
görüşmek dileğiyle...

Aracın özellikleri
2000 model Suzuki Vitara Vagon, 1.6 JLX
108803 km'de
Otomatik vites
Atiker marka sıralı sistem Lpg
merkezi kilit,
abs, radyo- cd çalar,
alarm,
airbag
elektrikli aynalar

Arkadaşlar aracıma ufak tefek bazı aksesuarlar eklemek istiyorum fakat daha ihtiyacım olan şeyleri tanımlamakta bile zorlanıyorum doğal olarak. :D
aracın arkasında duran yedek lastiğin üstünü bir şeyle kaplamak istiyoruz. internette yedek lastik kılıfı diye araştırdım fakat istediğim şeyleri göremedim.
hani suzuki fan clup falan yazıyor ya onun gibi bir yazı ya da görselliği olan bir şey yapıştırmak istiyoruz. buna ne ad veriliyor ve böyle bir şeyi nasıl temin edebilirim?

Aracınız hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız.

Bazen öyle alıcı-satıcı durumları yaşanıyor, geçmiş olsun.

Bu arada otomobil kullanımını gözünüzde büyütmeyin. Özelliklede otomatikte dahada kolay.

Sticker istiyorsunuz sanırım, siz şekline veya yazısına karar verin, çıktı alınan bir yerden (istanbul oldukça var) sticker olarak bastırın, a4 e tanesi 1 tl ye basıyorlar... Ben bütün stickerlerimi kendim yaptırıyorum...

valla bende uzun zaman vitara aradıktan sonra (ank ist izm ant bakmadığım yer kalmadı) kendi ilimde satılık bulunca hemen atladım arabaya gece karanlığında bitur attım araziye girdim arazisini denedim motoruna bakmadım bile sahibine güvendim ve arabayı aldım daha önce hiç vitara kullanmama rağmen kendi kendime karar verdim ne servise nede ustaya danıştım içimdeki sesi dinledim gece karanlığında sarı işığın altında şöyle bi baktım dışına sadece ve içime sindi hatta gece ben arabayı yeşil zannederek aldım sabah kalktığımda araba lacivertti :smiley: :smiley: neyseki araba hakkında tek yanıldığım nokta bu oldu zaten butür bir araba alırken boya bence o kadarda önemli değildi ilk işim aylayıp çamurlara belenmek oldu deli cesareti mi dersiniz gezenbilirden okuyup öğrendiğim tecrübelermi bilmem ama ilk gün bile tek başıma olmayacak yerlere soktum aracı araba gittikçe ben dozu arttırdım sizin evin yoluna benzer tarla yollarına girdim sabahki parıl parıl parlayan araba gitti çamurdan virara geldi ogün bugündür ne zaman fırsatım olsa çıkarım araziye şimdiye kadar vitara beni hiç üzmedi ama ben onu çok çizdirdim dallara vs bu tarz bir arabada çizik hoş bile duruyor oyüzden kafanıza takmayın aracınız gayet diri görünüyor bakımlarınıda hiç aksatmadım orjinal yedeklerini kullanmaya özen gösterdim vitara taş gibi arabadır size tavsiyem forumda vitara arazi vitesi kullanımı ve otm şanzımanlı araç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar la ilgili konuları iyi okumanız gezenbilirde vitara hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgiler vardır yinede yardım almanız gereken konularda yazarsanız anlayan arkadaşlar yardımcı olurlar aracınız hayırlı uğurlu olsun güle güle kullanın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.