Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umayice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,278
Ynt: Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

Gökhan arkadaşım ben şimdiye kadar vitaralara hep internet üzerinden baktığım için geçen gün tesadüfen yolda park etmiş bir vitara görünce eşimle yanına gidip inceleme fırsatım oldu.Bagajın fotoğraflarda gözüktüğünden çok çok küçük olduğunu görünce bayağı bir hayal kırıklığına uğradım. Bu beni düşündürmeye başladı. Acaba doğru mu karar verdim diye. Aracı sevdim ama bagaj çok küçük. Port bagaj ne kadar bir çözüm olur ihtiyaçlarımız doğrultusunda bilemiyorum. Ayrıca eşim son benzin haberlerinden sonra lpgli alalım daha iyi olur demeye başladı. Bu benzin fiyatlarının artacağı belli dedi. Bir de lpgli alırsak iyice küçülecek bagaj. O zaman sanırım hiç kullanamayacağız bağajı. Anlayacağın kara kara düşünmekteyim. Aracı sevdim ama bu bagaj durumu moralimi bir hayli bozdu. Ayrıca suzukilerin hepsinin bagajı standart mıdır yoksa benim gördüğüm çok eski model de ondan mı acaba küçüktü diye de düşünüyorum. Çünkü internetteki fotolarda çok daha büyük gözüküyordu bagaj.
Off offff...
Ne yapacağımı şaşırdım artık.

Etiketler

ustam 3 kapılı gormedıysen 5 kapılıların tamamı aynı wagon serısı buyuk dersler ınanma bırebır aynı bendekı wagon ondan bılıyorum bu arada bence suzukının bagajı o kadarda ufak degıl ve arka koltuklarda gerektıgınde katlana bılıyor ve arkayıda tamamen bagaj olarak kullana bılıyosunuz ve port bagajın ben sıze bı resmını yolluyayım ne kadar yuk alabılecegıne ınanamıyacaksınız bırde lpg lı arac demıssınız zaten suzukıler lpg ye uyumlu aldıgınız aracta lpg olmasına dıkkat etmenız yeterlı

Gökhan5234 arkadaşım baktığım araç 5 kapılıydı. Bir ara fırsat bulursanız port bagajın resimlerini yollarsanız makbule geçecek. Bir de aracınızın bagajının resimleri varsa imkan dahlilndeyse ve zahmet olmazsa onu da yollarsanız çok sevinirim. Kafamda daha netleşmesi açısından çok önemli benim için. Bir de bu lpg ile ilgili bir dolu şikayet okudum ve duydum. Büyük ihtimal lpgli alacağız. Alırken nelere dikkat etmeliyim, PÜF NOKTALARI, vs. İtalyan tipi olanlardan bahsedildiğini duymuştum. Hangi marka olmalı. Bir de aracın motorunu, çekiş gücünü falan olumsuz etkilyor mu? bildiğiniz ne gibi avantajları ve dez avantajları var acaba?
Bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim

umayice' Alıntı:
Gökhan5234 arkadaşım baktığım araç 5 kapılıydı. Bir ara fırsat bulursanız port bagajın resimlerini yollarsanız makbule geçecek. Bir de aracınızın bagajının resimleri varsa imkan dahlilndeyse ve zahmet olmazsa onu da yollarsanız çok sevinirim. Kafamda daha netleşmesi açısından çok önemli benim için. Bir de bu lpg ile ilgili bir dolu şikayet okudum ve duydum. Büyük ihtimal lpgli alacağız. Alırken nelere dikkat etmeliyim, PÜF NOKTALARI, vs. İtalyan tipi olanlardan bahsedildiğini duymuştum. Hangi marka olmalı. Bir de aracın motorunu, çekiş gücünü falan olumsuz etkilyor mu? bildiğiniz ne gibi avantajları ve dez avantajları var acaba?
Bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim
lpg de genel ıtıbarıyle sorun olmaz genelde aracları alırken arkadasların 1000-2000 tele ucusa alabılmek ıcın pıyasadakı dusuk fıyatlı aracları almasından kaynaklanıyo bu da aslında baslı basına enteresan bır konu arac sahıplerı aracı kullandıktan sonra yukseltme ve tum aksesuarlarını sokuyor onaları ayrı satıyr arabanında km sı dusurup orjınal arazıye cıkmamıs dıye satıyor 93 mdel arabalara 50-70 bın km yazanlar var bana ınandırıcı gelmıyor lpg yıde alırken ıtalyan alırsan randımanlı olur daha benım tup hata vermedı seytan kulagına kursun kendı aracımın yuklu resımlerını bulamadım ama antalyadan sevdıgım bır arkadasımın port bagajının yarım dolu halının resımlerını ve bagajının resımlerını ylluyorum bırde bu arac 3 kapı bızım arac 5 kapı oldugu ıcın 20-27 santım arası daha uzun olması lazım

tn_DSCF3974[1].jpg

tn_DSCF4357[1].jpg

tn_DSCF4673[1].jpg

Göhan5234 arkadaşım
3 Kapılıların bagahı şu haliyle bile gayet yeterli gözüktü gözüme. Ki beş kapılılarda daha geniş olacak. Yolladığın fotolar içime bir su serpti. Çok teşekkür ederim. Kara bulutlar dağıldı şu an itibariyle. Ben yine vitaramdan vazgeçmeyeceğim.
Çok teşekkürler paylaşımın için.

Arkadaşlar sonunda vitaramı kısmet olursa alacağım. Bu perşembe günü araç sahibiyle görüşüp aracı servise göstereceğiz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-vitara-benzersiz-cok-temiz-vitara-33277431/detay
linkinde aracı görebilirsiniz. Sizin de değerlendirmelerinizi bekliyorum.
Bu süreçte yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.

Hayırlısı olsun inşallah, geçen bir arkadaşa daha suzuki aldırdık tek kapı, inşallah siz de suzuki camiasına katılırsınız... Bir ustaya götürüp baktırmayı ihmal etmeyin... Araç ümraniyede galiba, Ümraniyede suzuki ustaları var, benim de tanıdığım bir Serkan Usta var Özentaş Sanayi Sitesi D blok No:21 Genelde öğleden sonra gelir yerine ama iyidir... Aklınızda bulunsun

Merhabalar selimsani arkadaşım
daha önce de aynı ustayı tavsiye etmiştiniz.
Serkan Usta
Ümraniye Oto Sanayi Özcanlar Sitesi
Tel : 0532 563 83 67
yukarıdaki bilgiler doğrudur değil mi?
Kardeşim yarın bu ustayı arayıp bağlantıya geçecek. Araba alımıyla o ilgileniyor.
Linkteki aracı inceleme fırsatınız oldu mu acaba?
sizce özellikleri ve fiyatı uygun gözüküyor mu-

Valla araç fiyatları nerelerdedir bu aralar pek bir fikrim yok, sitede bilen birileri vardır mutlaka yardımcı olur o konuda, araç fotoğraflardan güzel görünüyor, bakımları da zamanında yapılmışsa güzel araç, dediğim gibi hayırlısı olsun, serkan usta bu konuda iyidir bayaa, yardımcı olacaktır, bilgiler de doğru, artık güzel haberleri bekliyoruz, bir çay içmeye geliriz sizin o taraflara inşallah ;D

Her zaman beklerim, bir mesaj atmanız yeterli geleceğiniz zaman. hatta inşallah ben vitaramla karşılarım sizi
görüşmek dileğiyle, sağlıcakla kalın.

vitara kesinle en iyi seçim pick-upların bandrolleri çok ağır,hız sınırları düşük,ve kullanabilmeniz için ehliyetten başka belgelerede ihtiyacınız olur discovery güzel ama yakıt vergi ve yedek parça masrafı vitarayı çok çok aşar terios sürekli 4 çeker ağır deviride yok jimny 4x2 olabiliyor ve 4l side var fakat kabin dar rav4 ise tüm yeteneğiyle çamur çimen karışık yerde çıkamamaya çalışırken yanından torosun geçip gittiğine gözlerimle şahit olduğum bir ekol. Arkadaşlarında dediği gibi vitara işletim maliyetleri düşük sarf malzemeleri bir binek kadar ucuz ve kolay bulunan tam şasili profesyonel arazi şanzımanlı tam size hitab edecek türde bir araç.

bana kalırsa 19 binlik bir bütceyle ranger yada mazda b2500 alınabilir asvalttada arazidede işinizi fazlasıyla görürartı lpg felan uğraşmazsınız...
bence almadan önce iyi düşünün... en azından binip deneyebilirseniz ozaman dediklerimi anlarsınız...

Selamlar, saygılar, Lada mı, Vitara mı, Discovery mi nin cevabı sizin beklentileriniz doğrultusunda bence lada niva ve vitarayı kıyaslamalısınız öncelikle ben sizin yerinizde olsam lada nivayı bir kenara itmezdim, bence fiyat/performans olarak dünyanın sayılı 4 çeker araçları arasındadır hatta ilk 5 e kesin girer bence 1. de. hele de ülkemizde işletim masraflarını da düşünürsek alınması en ekonomik 4 çeker araçtır.Önemli olan standart olarak bu araç sadece ok 144 diye bilinen kış lastikleriyle bile sizi tüm zorlu yollarda güvenle taşıyacağını bilmeniz arazi performansı beklenenden herzaman fazladır kışında üşütmez ayrıca kaloriferi meşhurdur standart discovery nin, arazi modifiyeli bile olsa vitaranın gittiği heryere niva zaten gider bende sizin gibi çok araştırma yapmıştım ancak araçları bulup denemeniz herşeyi halledecektir. Yakıt tüketimi lpgli vitarayla sürekli 4 çeker olmasına karşın çok farklı değildir, Şuan aynı kasayla aynı özelliklerle üretilen parça sıkıntısı çekmiyeceğiniz bir araçtır, bütçenizin yarısına neredeyse 1700 cc lik yüksek modellerini alabilirsiniz bence torostan sonra size niva asla konforsuz gelmez vitara da gerçekten çok güzel araç ancak fiyatları bence 2. elde gereğinden fazladır. Niva genişliği 1680 mm dir vitaradan geniştir boyut olarak bagajı istediğiniz herseyi alır almazsa koltuğu yatrırsınız yetmezse port bagaj kullanırsız araçta klima yoktur yenilerinde bile ancak nivatr sitesinde antalyada bile niva kullnıcıları bulabilrsiniz niva bir hayat tarzıdır niva tr yi incelemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar tüm cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkürler. Bugün itibariyle forumda linkini verdiğim 19 bin tl'lik 1998 model suzuki vitara alma hayallerim hüsranla sonuçlandı. Başından beri sizlerle suzuki vitara maceramı paylaşmaya çalıştığım için bu gelişmelerden de sizileri haberdar etmek istedim.
İstanbuldaki erkek kardeşim satıcı ile görüştü ve Bostancı oto sanayinde satıcının belirlediği bir ustaya araç gösterildi ve temiz dendi, aynı gün forumdan arkadaşların tavsiye etmiş oldukları yine Bostancı oto sanayindeki güvenilir bir ustaya daha gösterildi ve bu ustada "sadece kaput değişimi yapılmış, orjinal kaputla değişmiş ama araç temiz" dendi. Yine aynı gün araç, sigorta işleriyle uğraşan bir akrabamızın tanıdığı bir ustaya gösterildi. Fakat bu usta vitara ustası olmadığı için sadece üstün körü bakmış ve yürüründe sorun yok demiş.
Fakat alacağımız aracın üzerinde Bostancı oto sanayindeki vitara servislerinden birinin logosu olduğu halde o servisin ustası sanki bu aracı ve araç sahibini hiç tanımıyormuş gibi yapmış. sanki oraya aracı ilk kez götürüyormuş gibi davranmışlar. Fakat kardeşim olayı çakmış ve işkillenmiş. Beni o gün aradığında "Abla bu adamlar anlaşmalı herhalde, benim gözüm tutmadı, almak istiyormusun yine de dedi" ben de evet dedim. Fakat bu gün alım işlemleri yapılacağı için kardeşim son bir kez daha aracı suzuki vitaranın ana yetkili servislerinden birine götürdü ve orada arabanın her yerinde -tavanından tamponlarına kadar-boya olduğu, bu aracın 10-12bin tl'den fazla yapmayacağı söylenmiş.
Anlayacağınız durum budur. İnsanlarla güvenli bir ticaret yapmak bile hayal olmuş. Aracın sahibi bu arada imam hatipli bir bayan öğretmen. insanlar nasıl yalan söyleyip pişmiş kelle gibi sırıtmaya devam ediyorlar bunu anlayabilmiş değilim.
Aylardır heyecanla beklediğim aracıma kavuşacağım derken baya bir şevkim kırılmış durumda. Yeniden aynı durumlarla karşılaşma ihtimali bana rahatsızlık veriyor. Bir de üstüne zamansal kayıplar, maddi kayıplarda söz konusu tabi. Her ustaya maddi olarak bir ödeme yapılıyor sonuçta. Ama arayışa devam ediyorum, bilginize...

Hayırlısı olsun, bu işler çığrından çıkmış durumda, yalan heryerde rahatça söylenen hatta günlük bir ihtiyaç haline getirilen birşey oldu... Neyse, başka araçlar da çıkacaktır, bir dahaki sefere daha tecrübeli bakar kardeşiniz ;D Aslında site içindeki ilanlara da bir göz atsanız, çok güzel araçlar var satılık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.