Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umayice Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 125
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,264
Ynt: Lada mı, Vitara mı, Discovery mi, Hangi Aracı Almalıyım ?

umayice' Alıntı:
Selamsani arkadaşım
Ford'un hangi marka ve modelini önerirsiniz acaba.
Gökhan5234 arkadaşım
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Size de sağlık ve mutlulukla dolu bir yaşam dilerim.
Bagaj konusunda çok mantıklı geldi söyledikleriniz fakat kullanımı nasıldır acaba? Yukarı nasıl çıkılıyor merdivenle falan mı? Bu pratik midir?
Şimdilik Vitara önde gidiyor arkadaşlar.
Selamsani arkadaşın söylediği gibi iyi bir modifikasyonla ve port bagajla ihtiyacımı karşılayacak gibi gözüküyor.

merdıvene falan ıh tıyacım olmuyor genelde arka kapı acık konumda ıken destek olarak arka taraftan tutunmam yeterlı oluyor ve gayet basarılı oluyor ust bagaj kesınlıkle suzukı alırsanız tavsıye ederım ve pratık

Etiketler

Arkadaşlar şu an itibariyle yardımlarınız sayesinde
Suzuki Vitara JLX 1.6'yı düşünüyorum. Otomatik viteste ve benzinlide karar kıldım. Port bagaj yaptırmayı düşünüyorum. Modifikasyon olarakta Selamsani arkadaşın söylediği gibi yerden 10 cm yükseltmek gerekecek herhalde.
Şimdi sizce Kaç model vitara almam gerekir, kasası sağlam olması ve yedek parça sıkıntısı olmaması açısından. Ve hangi tür lastik olur. Markası ve modeli açısından. Gerçi Selamsani ve Olasılıksız arkadaşlar tavsiye etmişlerdi fakat şimdi vitaraya göre marka ve model olarak son ne tavsiye ederisiniz.
Ve yerden tam olarak 10 cm yükseltmek yeterli gelir mi? Ve yükseltildiğinde kullanacağım lastikler nasıl olmalı?
çamur lastiği mi, kar lastiği mi, asfalt lastiği mi uygun olur. Yazın ve kışın için lastik önerileriniz vitara için nedir?
Ve bu modifikasyonları, bakım ve kontrolleri yapacak İstanbul'da iyi bir vitara servisi veya başka servis adresi ya da ismi verebilir misiniz?
Ocak ayında almayı planlıyorum. Satabilecek arkadaşlar tanıyorsanız İstanbul'a geldiğimde de tanışmak isterim.
Teşekkürler

Usta olarak tavsiye Mehmet Becce
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi.
İpkas Sanayi Sitesi. 8 B Blok. No:50.
İkitelli / İstanbul
Tel : +90 (212) 671 5411 /+90 (212) 671 5412

Yada Serkan Usta Ümraniye Oto Sanayi Özcanlar Sitesi
Tel : 0532 563 83 67

Serkan Usta'da parçaları hazır almak yerine istediğin şekilde yaptırabilirsin daha ucuza... Bakımlarını da rahatlıkla yaptırabilirsin, kefilimdir...

ben mehmet beceyı onerırım 3'' yukseltme ve mt lastık sızın o arazıde her ısınızı dorcektır lakı ckda eskı mdele gıröeyın 1998 ve ustu ıspanyol kasaları tavsıye ederım

Selamsani arkadaşım
Ford Ranger XLT modeline biraz baktım 4x4 fiyatları yüksek ve eşim tavanı basık diyor. 4x2 modelleri ucuz fakat olasılıksız arkadaşım toros gibi yolda kalır, alacaksanız 4x4 alın demişti. O nedenle Vitara diyorum.
Teşekkürler.

Gokhan5234 ve Selamsani arkadaşlarıım usta tavsiyenizleriniz için teşekkürler.
Not defterime kaydetmiş vaziyetteyim. Yalnız Selamsani arkadaşım verdiğnizi ikinci ustaya gidersem referans olarak ne diyeyim? Malum ben yeni üyeyim ve isminiz gözükmüyor bende. Sadece avatarınızı görebiliyorum. Kardeşim Ataşehirde (Anadolu Yakasında) yaşadığı için ikinci referansınızda uygun olabilir benim için. İçerenköy'deki otosanayi sitesini biliyorum.
Gokhan5234 arkadaşım mt lastik nedir biraz baktım ama tam olarak modeli, markası vs. verirseniz sevinirim.
3'' yükseltmek az gelmez mi acaba? Selamsani arkadaşım 10cm yani 4'' demişti.
Suzuki Vitaranın ispanyol kasası olmayanları daha mı dayanıksız oluyor. Alırken önemli bir ayrıntı olabilir benim için. 2000 model ve üstü ve İspanyol kasalı olanı mıı almalıyım?
Son kararlarınız nedir.
Teşekkürler

İsmi yazıyor orada aslında siz de söylüyorsunuz :D Selim Sani Güngör, kaldı ki referansa da gerek yok zaten... Mt lastik Mud Terrain, çamur lastiği demek bu arada...

umayice' Alıntı:
Gokhan5234 ve Selamsani arkadaşlarıım usta tavsiyenizleriniz için teşekkürler.
Not defterime kaydetmiş vaziyetteyim. Yalnız Selamsani arkadaşım verdiğnizi ikinci ustaya gidersem referans olarak ne diyeyim? Malum ben yeni üyeyim ve isminiz gözükmüyor bende. Sadece avatarınızı görebiliyorum. Kardeşim Ataşehirde (Anadolu Yakasında) yaşadığı için ikinci referansınızda uygun olabilir benim için. İçerenköy'deki otosanayi sitesini biliyorum.
Gokhan5234 arkadaşım mt lastik nedir biraz baktım ama tam olarak modeli, markası vs. verirseniz sevinirim.
3'' yükseltmek az gelmez mi acaba? Selamsani arkadaşım 10cm yani 4'' demişti.
Suzuki Vitaranın ispanyol kasası olmayanları daha mı dayanıksız oluyor. Alırken önemli bir ayrıntı olabilir benim için. 2000 model ve üstü ve İspanyol kasalı olanı mıı almalıyım?
Son kararlarınız nedir.
Teşekkürler
mt lastık çamurlu arazıde daha rahat gıtmenızı saglıyan tarz lastık yapısına denır pıyasada baya ıdaalı ve guzel markalar vardır lastıgınızı 235/75/15 alur sanız zaten 3'' yukseltma ıle bırlıkte toplam 4.7'' ınc e yakın bır olcu yuselecekdır ama ayrı olarak kupa yukseltmesı yapaçaksanız o sızın ıstegınız olacagı ıcın karısamam uıspanyol ile japon arasındakı farkk a her ıkısınınde hayran kıtlesı farklı japona bııraz daha saglam dıyorlar ıspanyola da 9 beygır japondan kuvetlı dıyorlar zaten pıyasda 1998 ın ustundekıler tamamen ıspanyol olanlardır ben modellı oldugu ve kuvvetlı oldugu ıcın terccıh edenlerdenım

Selimsani arkadaşım
İsminizi başından beri -kusuruma bakmayın heyecandan herhalde- yanlış yazıyormuşum. Selamsani diye yazıyormuşum. O nedenle de avatarınız zannettim. Referansınız için teşekkürler. Mt lastiği de sayenizde öğrenmiş oldum.

Gökhan5234 arkadaşım İspanyol kasayı tercih edeceğim. Ve verdiğiniz değerlerdeki yükseltmeleri yaptıracağım. Ama kupa yükseltmesi dediğiniz şey nedir ilk kez duyuyorum. Ve de bana yükseltmenin maliyeti ne olur kabaca bir fikir verebilir misiniz?
Lastikleri de söylediğiniz modelde alacağım inşallah.

Valla arkadaşlar çok büyük kafa karışıklığımı yenmemde çok yardımcı oldunuz, Biraz arabesk olacak ama ara ara gözlerim yaşardı dersem inanın. İçime çok sindi yorumlarınız. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

kıtlı yaptıracaksanız sadece 3'' sıze2500- 3000 lıraya mal olur port bagajı sıtemızde yapan arkadaslar var tahmını 500 ıle 800 arası fıyat ıstıyorlar mtler ıse ıstepne dahıl 5 adetı 1100-1600 arası sısfarları koyduracaksanız markaya gre degısır yukseltmeden sonra otomatık daha serıelssın dersenız ayna mahrutı 700 euro artı ıscılık ya aksesuarda sınır yltur kooydukca ınsanın yenı aksesuar koyası gelır sız once temız sasesınde proplem olmayan mtoru yururu duzgun bır vıtara bularak yola baslayın gerısı kolay gelır zaten

Gökhan5234 arkadaşım
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bana modifikasyonlar için yaklaşık 5 bin tl harcamam gerekiyor gibi gözüküyor. Valla dediğiniz gibi aksesuar, vs. için yapılacak harcamaların sonu yok. Dediğiniz gibi şu aşamada temiz bir araç bulmam bile yeterli olacak. Sonrası gelecektir zaten. Fakat bayağı bir heyecan yapmaya başladım. Şimdiden kafamda arabanın hayali dolaşmaya başladı. Aylardır sitelerde araştırma yaparken işin sıkıntısını çektikten sonra bu yorumlar çok iyi geldi. Bir de sanırım nasip olursa kullanmaya başladıktan sonra işin keyfini asıl o zaman alacağım. Henüz onun da sıkıntılı kısmını yaşamaktayım. Direksiyon sınavına hazırlandığım için. Aralık ayında kısmet olursa demirbükey akademiye yazılıp direksiyon dersinden sonra o da hallolacak.
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
:smiley:

Gökhan5234 arkadaşım
Bu aracı sahibinden.com’da görmüştüm daha önce de ve çok beğenmiştim. Fakat bizi maddi olarak çok aşar. Çünkü max. 20 bin tl’ye kadar ekonomimiz müsaade ediyor. Fakat umarım hayırlı bir alıcı çıkar. Şu an araca sadece iç çekerek bakmakla yetineceğim. Modifikasyon olayını da mayıs ayında mekana taşındıktan sonra kışa girmeden yaptırabilirim. O zamana kadar para birikebilir kısmet olursa. Fakat 17- 18 bin tl civarında bir vitara alırsam bazı kış modifikasyonları hariç ufak tefek şeyleri yaptırıp toplamda 20 bn tl harcayabilirim gibi düşünüyorum.
Tekrar teşekkürler.

umarım sıtedıgınız gıbı bır arac toplarsınız bende bızım sıtemızızde uye olan arkadasımız express ın xj sıne nıyetım oldugu ıcın ılanını koydum ama bır yandan suzımede kıyamıyorum anlıcanız aradayımm artık hayırlısı dıyeyım arayan soran yada takas teklıfı oluyor ama ıstedıgım arac bellı olduugndan beklemedeyım

Öncelikle merhaba, Başlığı ve neredeyse tüm cevapları okudum. Aklıma mesajları okumadanda okuduktan sonrada 'Land Rover Defender 110 SW' geldi. Nedeni; şuan ve bundan sonra duyacağınız ihtayaçlarınızı karşılacayak türde bir araç olması.

İlk olarak defendera 10 kişiyi bindirebilir yada 5 kişi + çuval ve bavullarla araç taşıyabilirsiniz
Motoru ve yürüyen aksamında kolay kolay sorun çıkmaz
Dünyanın her yeridne (kutuptada çöldede - dağda ormanda) kullanılan bir araç
Parçaları ufak beldelerde bulunuyor
Çıkmacılardada bulunuyor
En bulunmayan parçayı Aksaraydaki bir kaç tedarikçiden bir kaç telefonla 3 günde kargoyla elinize ulaşır, yanlış parça gelme sorunu olmaz
Ustası kolay bulunur, esas nedeni mekanik motorların ustaları her sanayide mevcuttur.
Ortalama 20 yaşında olacağı için yıllık vergileri düşüktür
2,5 dizel motorları verimlidir (benzinlilerde öyledir fakat siz LPG istemdiğinizi yazmışsınız.)
İstediğiniz zaman çabuk ve değer kaybetmeden satarsınız
Yeni şöför olduğunuz için yüksek hıza çabuk çıkmaz.
Defender in arazideki hinerlerini görünce kendinize güveniniz artacak.
Ortalama 10-12 bin TL ye alacağınız araç sizin her türlü ihtiyacınız ı karşılayacaktır.
Belki vinç, tampon yada koruma demiri yaparak daha iyi hale getirebilirisiniz

İyi günler

Thracian' Alıntı:
Öncelikle merhaba, Başlığı ve neredeyse tüm cevapları okudum. Aklıma mesajları okumadanda okuduktan sonrada 'Land Rover Defender 110 SW' geldi. Nedeni; şuan ve bundan sonra duyacağınız ihtayaçlarınızı karşılacayak türde bir araç olması.

İlk olarak defendera 10 kişiyi bindirebilir yada 5 kişi + çuval ve bavullarla araç taşıyabilirsiniz
Motoru ve yürüyen aksamında kolay kolay sorun çıkmaz
Dünyanın her yeridne (kutuptada çöldede - dağda ormanda) kullanılan bir araç
Parçaları ufak beldelerde bulunuyor
Çıkmacılardada bulunuyor
En bulunmayan parçayı Aksaraydaki bir kaç tedarikçiden bir kaç telefonla 3 günde kargoyla elinize ulaşır, yanlış parça gelme sorunu olmaz
Ustası kolay bulunur, esas nedeni mekanik motorların ustaları her sanayide mevcuttur.
Ortalama 20 yaşında olacağı için yıllık vergileri düşüktür
2,5 dizel motorları verimlidir (benzinlilerde öyledir fakat siz LPG istemdiğinizi yazmışsınız.)
İstediğiniz zaman çabuk ve değer kaybetmeden satarsınız
Yeni şöför olduğunuz için yüksek hıza çabuk çıkmaz.
Defender in arazideki hinerlerini görünce kendinize güveniniz artacak.
Ortalama 10-12 bin TL ye alacağınız araç sizin her türlü ihtiyacınız ı karşılayacaktır.
Belki vinç, tampon yada koruma demiri yaparak daha iyi hale getirebilirisiniz

İyi günler

Thracian arkadaşım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İnternetten girip araç(defender) hakkındaki bazı fotoğraflara ve videolara baktım. Gerçekten saydığınız özellikler açısından iyi bir araç olduğunu gördüm. Fakat araç çok büyük gözüktü bana. Ve sürekli 4x4 olması da asfaltta yol tutuşu açısından ve yakıt sarfiyatı açısından problemleri olabilir gibi düşünmeme neden oldu. Geçen gün Suzuki Vitara'yı yakından görme fırsatım oldu. Kaç model olduğunu bilmiyorum ama fotoğraflarda gördüğümden çok daha küçük bir bagajı olduğunu görünce şaşırdım ve başka seçenekler hakkında düşünmeye başladım. Acaba başka bir araç mı baksam diye.
Bu açıdan sizin verdiğiniz bilgiler benim için olumlu fakat o kadar büyük araca da ihtiyacım yok ve kontrol edilmesi zor olabilir benim için çünkü ehliyetimi yeni aldım. Sonuçta eşim ve ben ve arada bir gelecek birkaç misafirimiz dışında kimse taşınmayacak. Bagaj durumu önemli bizim için çünkü çoğunlukla alışverişler için kullanmayı düşünüyoruz. Yine de gönlüm küçüklüğüne rağmen vitara diyor. Fakat İstanbul'a gittiğimde yerinde göreceğim zaman sizin tavsiyelerinizi de aklımda bir yerlerde tutacağım.
Tekrar teşekkürler

vıtaranın bagaj sorununu port bagajla halledersınız o gayet basıt bır ıslem olur bence vıtaradan vaz gecmeyın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.