L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MAXİMA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,835
Ynt: L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

265 x 70 x17 lastiği akslara vs yük bindireceği için ben tavsiye etmiyorum ama zevk sizin,
17" jant M/T için problemli extreme yada belirli bir marka silverstone gibi lastik düşünürseniz 17" jant ölçüsünde üretimi olmadığını, üretimi olanlarında jant ölçüsü arttıkça fiat arttığını, çeşit azaldığını göreceksiniz,
M/T için önerim makul ölçüde offsetli 15" yada 16" jant düşünmeniz, eğer bu şekilde düşünürseniz yine makul yanak ölçüsü ile 2 -3 cm. aracın yükselmeside mümkün, offset jantın diğer avantajı araç ağırlığı dışa doğru bir miktar yayılacağından dengeye de fayda saglıyacak,
A/T düşünürseniz ben bfgoodrich i tek geçiyorum 2 ve 3 sıraya general grabber ve cooper koyuyorum, bu konuda etki altında kalmadan araştırın, özellikle 17" inç janta göre lastik için iyi para ödeyeceksiniz, ve derin çamurda çok büyük ihtimalle kalacaksınız, ama asvaltta karda buzda, arazide , hafif çamurda rahat edceksiniz,
M/T ile özellikle ıslak asvaltta ve uzun yolda sıkıntılarınız olacak, lastik konusu çok önemli olumlu olumsuz her yorumu çok iyi düşünün, ya %50 off %50 on road ( bu A/T oluyor ) ya %95 off % 5 on road yada %80 off %20 on road bu kıstaslar arabaya binip asvalta ordanda araziye çıkınca kendini çok fena belli ediyor. ;D burda yazmaya benzemiyor, ve yanlış seçimin bedeli çok pahalı.

saygılar
gayet net ve aydınlatıcı oldu. teşekkürler.1- at lastik takıyorum arabaya bakıyorum kendini göstermiyor.2- mt takıyorum görsel olarak oluyor on numara. fakat birde bunun teknik yönü var tabiki; bu yüzden uzun zamandır araştırmama rağmen hala üzerindeki bridgestone hp/dualler asfalt lastikleriyle kullanıyorum. teşekkürler.[/td][/tr][/table]

Etiketler

Diğer yandan sizin bu sorununuz hepimizin sorunu, benim bulabildiğim tek çözüm biraz zor birazda pahalı
4x4 araç almamızdaki nedenleri sıralamaya gerek yok herkesin kendine göre bir düşüncesi var ve ben hepsine saygı duyarım
lastik önemini tartışmayada gerek yok en başta canlarımız araç içinde aracıda lastikler taşıyor, hava üzerinde gidiyor buda malum
şimdi benim bulduğum çözüm şu
L200 kasa avantajını' da kullanarak, aracın kasasına jantlı 4 adet xtreme M/T lastik, 1 adet kompresör 1 adet hava yastıklı kriko 1 adet havalı bijon sökme takma tabancası alınca bütün olay çözülüyor,
bunların nasıl kullanılacağını yazmaya gerek yok çünki herkes biliyor bence
ama konuşulmayan avantajlar var
1- xtreme M/T lastikle asvaltta giderken fren tutar tutmaz fren mesafesi gibi endişeleriniz olmaz, ayrıca M/T lastik asvaltta dişleri üzerinde gittiğinden yere lastik tabanı temas etmediğinden, size büyük rahatsızlık verir,
2- yazın sıcak havada mesela İstanbuldan Antalya'ya giderseniz Antalyaya jant üzerinde girme ihtimaliniz var muhtemelen lastikler erir,
bizler zaten 4x4 araç alarak ve arazide hem kendimizi hem araçlarımızı zorlayarak, offroad yapıyoruz, bu zorlukların yanında benim önerim çok fazla bir külfet değilmiş gibi düşünüyorum, saadece maddi bir yükü var ve sonrası önce emniyet ve güvenlik arazide ve yolda ayrı rahatlık ve daha uzun lastik ömrü, yinede burda yazmak kadar kolay değil bu yazdıklarım maddi durumumu ayarlayıp gerçekleştirebilirsem, sonucu paylaşırım sonucu birlikte yorumlarız.

saygılar.

Ahmet bey; verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. her zamanki gibi en iyisini kullanan biliyor. :smiley:

her şey iyi guzelde bu ebatlar takılınca aks lar vs zarar verıyorsa takanlar nasıl takıyor bu zarar goren aksamların dahada guclendırılmesı mumkun değilmi ?? bu yazılanları okuyunca o zaman bu araca hıc bır sey yapmamak lazım o zamanda ne kadar sızın ısteklerınıze cevap verebılecek bunun bir çözumun olduguna emınım araştırıp burda paylaşmak gerektiğini duşunuyorum

altunsu53' Alıntı:
her şey iyi guzelde bu ebatlar takılınca aks lar vs zarar verıyorsa takanlar nasıl takıyor bu zarar goren aksamların dahada guclendırılmesı mumkun değilmi ?? bu yazılanları okuyunca o zaman bu araca hıc bır sey yapmamak lazım o zamanda ne kadar sızın ısteklerınıze cevap verebılecek bunun bir çözumun olduguna emınım araştırıp burda paylaşmak gerektiğini duşunuyorum

Takanlar nasıl takıyor cevap veriym
kupayı yükselterek lastiğe yer açıyor o şekilde takıyor yükseltme yeterli gelmezse lastiğin sürttüğü yerleri traşlıyor,
differansiyeller ( portal aks uygulanmadan )yüselemeyeceğine göre differansiyeli yerden yükseltmek için geniş yanak çaplı lastik takıyor
1- amaç geniş çaplı lastik takmak geniş tabanlı değil yükseltme uygulanmış araçlara bakınız
2- yükseltme uygulamasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur AKS AÇILARIDIR sorun dikkate alan ölçen kaç kişi var
3- AKS AÇILARI tölarasyon yükseltme değeri aracın marka ve model farkları göz önüne alındığında kabaca 3" ile 5" inch arasındadır ve farklılıklar gösterebilir
4- takoz ve get uygulaması bence yapılmaması gereken uygulamalrdır yaparsanız çalışırmı çalışır randıman verim artikilasyon emniyet vs. ayrıca araştırılır ve tartışılır.
5- yükseltme belirli bir sınırı geçince alt takım direksiyon kolları dahil tamamiyle değişmelidir bu uygulamada pek dikkate alınmaz
6- extreme M/T lastikler diş yapısı nedeniyle yumuşak toprağı ve çamuru kazmak ve tahliye etmek eğilimindedirler dolayısı ile asfaltta tutunmakta zorlanırlar ıslak asfaltta dahada zorlanırlar karda verimli değildirler
7- amortisör boyları yaylar hesaplanıp değiştiriliyormu veya standartlarının iş göreceğine bu yükseltmeyi yapanlar eminmi
yükselten her türlü yükseltiyor kullanan her türlü kullanıyor
bu modifiye ve yükseltme uygulamalarının ne kadar doğru olduğu offroad yada piknik gezilerinde değil yarış parkurunda ortaya çıkıyor yada sert bir offroad gezisinde akslar paketle dönüyor
yanlışım eksiğim sizin mantığınıza uymayan yada sormak istediğiniz varsa yazarsanız sevinirim bende bu şekilde yazılan konularda bilgimi arttırmaya birinin hata olarak yada hatam olarak gösterdiği bir ayrıntıyı araştırma yapmama öğrenmeme sebep olduğu için seviniyorum

MAXİMA' Alıntı:
Ahmet bey; verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. her zamanki gibi en iyisini kullanan biliyor. :smiley:

ben teşekkür ederim
en iyisini bilen önce emniyet güvenlik diyendir insan hayatına önem verendir, teknik olarak yazdıklarım katılım sağlamaya bilir karşı çıkanda olabilir ve ben buna saygı duyarım ama bir tip lastik fren mesafesini olumsuz etkiliyorsa bu hepimiz için problemdir buna da karşı çıkarım,
ama öyle ticari bir ortamda yaşıyoruzki bazı markaların yaz grubu listesinde olan M/T lastikte ( extreme değil ) M+S yani çamur ve kar ibaresi var ve bu ibare kanunlarımıza göre kış lastiği olarak kanunen mecbur hale getirilmiş ve uygulamaya konmuştur
şimdi biri çıkıp deseki kardeşim senin asfaltta fren mesafesi uzun dediğin lastik kanunen kışın karda buzda yağmurda kullanılıyor yasal mecburiyet var.
ben sizce ne derim ? :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR