L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MAXİMA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,832

MAXİMA

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Selam değerli arkadaşlar. 2009 model L200 4X4 aracım için ;bir takım 33x13.50/16 LT ebatlarında Maxxis M-8080 mudzilla mud terrain lastik+jant aldım. Ancak ön lastikler dönüşlerde ön kısmından çamurluk davlumbazına sürtüyor.sürtme fazla değil,yaklaşık 1 cm. kadar ama artikülasyonda daha fazla sürtecek gibi. bu yüzden aracımı 2-3 cm yükseltmek istiyorum. bunu istanbul da uygun fiyatla yaptırabileceğim yer konusunda acil yardımlarınızı bekliyorum. birde 33x13.50/16 LT ölçüsü hangi lastik ebadına denk geliyor. teşekkürler

Etiketler
Ynt: L200 yükseltme için yardımlarınızı bekliyorum !

13,5 demek 35 cm genişlik demek siz ne yaptıız yahu ..Bana sorarsanız fazla kullanmadan satın lastikleri çükü haddinden fazla geniş ve aracı gereksiz yoracaksınız.

Turgay bey; inanın alırken çok düşündüm. ama aracın üzerindeki duruşunu görünce eksilerini bir anda unuttum. :smiley:

Haklısınız güzel durur fakat genelleme yapacak olursak zarardasınız.

Kişisel görüşüm lastikleri satın (sitede yada sahibinden'de rahat satarsınız.) yerine başka lastik alın 265/70/16 BFG alın veya ne bilim bu sınıf herhangi bir 32'lik lastiği seçebilirsiniz.

orjinal jantları 17'' . üzerinde 245x65/17 ebat lastik var. forumda çok tartışıldı. en iyisi maximum. 265x70/17 ebat bir lastik takmak galiba. yinede azda olsa aracımı yükseltmek istiyorum. bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. teşekkürler

Takacağınız lastik taban 28 cm'yi geçmesin problem yok.Yükseltme ile ilgili ise ilk önce aracı yükseltme amacınız nedir ?

33'' lastikte bu

maxxis mudzilla.jpg

sürtme yapan yerin fotosuda var ama bu bilgisayardan yükleyemiyorum.

Maxxis Abdülkadir Özcan siteye baktımda;

MT-754 BUCKSHOT MUDDER MODELİ -> LT285/75R16 (33 inc.)

MT-754 BUCKSHOT MUDDER MODELİ -> LT285/70R17 (32.1 inc.)

mt-754_b.png

MT-762 BIGHORN RADIAL MODELİ -> LT265/70R17 (31.8 inc.)
MT-762 BIGHORN RADIAL MODELİ -> LT285/75R16 (32.9 inc.)
MT-762 BIGHORN RADIAL MODELİ -> LT255/85R16 (33.3 inc.)

mt-762_b.png

Stok durumunu öğrendikten sonra hepsi yeterince yüksek olan bu modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

petlasta çalışan bi arkadaşım bahsetmişti bana bu lastikten, sanırım yurtdışından onların firması getirtiyordu.

MAXİMA' Alıntı:
ilk olarak 33'' lerin sürtmesini engellemek.

Sizin 33'ler 35cm'lik taban genişliğinden dolayı sürtüyor, yoksa size tavsiye ettiğim 33.3'lük 25.5 cm taban genişliğine sahip lastikler sürtme yapmaz.

murat bey; öncelikle elimdeki lastiklerin sürtmesini engellemek istiyorum. olmazsa ebat değiştireceğim. teşekkürler.

IMG_20120331_150956.jpg

IMG_20120331_151436.jpg

IMG_20120331_151719.jpg

IMG_20120331_151728.jpg

IMG_20120331_150135.jpg

A.özcan bildiğim kadarıyla bighorn getirmiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR