Ynt: L200 K Belgesi İsteniyormu ?
mirtos' Alıntı:
İyi akşamlar, Polis veya istasyondakiler aracınızı sorguladıklarında Tc kimlik no üzerinden vergi numarısına rastladıklarında aracı ticari olarak değerlendiriyorlar. Ben mesela doktor olmama rağmen hastaneye fatura kestiğim için l200 'üme k2 belgesi ve src 2 ve 4 çıkarttım.
Selamlar
TC. Kimlik no. aynı zamanda vergi numarası buradan bulunması normal.
Ama çelişki şurda , Eger siz doktor olmanıza ragmen, ürettiğiniz yada başka bir yerden aldığınız bir malı, hastahaneye satıyorsanız şirketiniz yada şahsınız adına kayıtlı l200 yada başka bir kamyonete k belgesi almanız lazım, kaldıki sizinki K2 olduğuna göre sadece kendi iştiğal konunuzla ilgili taşıma yapabilirsiniz, ticari taşıma yapamazsınız K2 belgesi almanız normal. yani aracında irsaliyeli, faturalı yük taşıyan almak zorunda.
Doktor olmama rağmen demişsiniz hastahanede çalışan ve maaş alan bir doktor hususi yada ailesi için kullanacağı ticari fatura ve irsaliyeli mal taşımayacağı aracına K belgesi almak zorunda değil zaten alamaz, SRC 2 şehirler arası yolcu taşımacılığı için, SRC 4 şehirler arası eşya yük taşıması için. K2 ile yalnız kendi ürettiğiniz yada başka mümessil yada ithal ettiğiniz ticari malı il sınırları içinde taşıyabiliyor şehirler arası gidemiyorsunuz. Kafam karıştı
Bu arada SRC almak isteyenler 25.02.2003 tarihinden önce ehliyet aldılarsa kursa gitmeden SRC alabiliyorlar. ( araştırın iş Karışık )
Mesela: Maliyede ticari kaydınız konfeksiyon palto ürettiniz, bu paltoları kendi bayi yada dükkanlarınıza kendi aracınızla taşıyacaksınız
Maliye kaydı şirketse şirket adına şahıssa şahıs şirketiyse şahıs adına K 2 almanız lazım.
Maliye kaydı Belirli bir zaman sınırı olmayan nakliye yapan gelirini bu şekilde beyan eden K 1 alacak
Maliye kaydı ticari ev büro eşyası ve 30 ton istihap haddi ve 5000 TL sermaye ve işletme sermayesi olması lazım.
aramızda bu saydığım özelliklerden birine sahip kaç kişi var. Yani yukardaki özellikleri sağlamadan bu belgeyi alabilecek biri varsa bana söylesin bende alıcam hatta bide ODY ve ÜDY belgeleride var almışken onlardanda alırım.
Israr eden maliyeye gitsin kendi adına taşımacılıkla ilgili bir vergi numarası alıp vergi levhası tasdik ettirsin sonra K belgesi alabilir,
sonra nemi olur ? maliye sizi çağırır taşımacılıktan gelir beyan etmemişsin vergi kaçırmışssın re'sen şu kadar vergi faiz ceza öde der, sizde ben bu işi K belgesi için yaptım aslında gelirim şurdan dersiniz, ama bu seferde SGK eski adıyla bağkur yada sigortaya yakalanırsınız, bu uzar gider sanki bunlara layıkmışız gibi. Biz bunlarla uğraşacağımıza şurda 100 bilmem kaç L200 cü diğer kamyonet guruplarıyla imza toplayıp mahkeme açsak yada kamu oyu oluştursak bu kanun açık doğru dürüst bir hal alır boğaz köprüsünden bile geçeriz.
saygılar.