L200 aile aracı olarak kullanılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazım19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,951

nazım19

Ana Kamp
Yer
çorum
Arkadaşlar uzunca bir süredir forumu sıkı sıkıya takip ediyorum,halihazırda bir hyundai era aracım var ancak yeterli gelmediğinden onu eşime bırakıp hem aile aracı olarak(bu arada biri 1 yaşında olmak üzere 3 çocuk var)hemde çok ağır doğa şartları olmamak üzere şöyle karda çamurda debeleneceğim bir araç almak istiyorum,seçenekler arasında vitara;L200 ve dacia duster var.Duster vergi ve yakıt olarak çok avantajlı vitara da aile aracı olarak kullanılabilecek güzel bir araç ama gel görki tüm yakıt ve vergi dezavantajına karşılık gönül L200 diyor tek terddüdüm aile aracı olarak nasıl bir araç özellikle arka koltukların diğer benzer araçlardan daha geniş olduğunu söylüyor forumdaki arkadaşlar bu genişlik bir megan aracın koltuğu ile kıyaslanabilirmi daha sonra pişman olurmuyum,yakından inceleme fırsatım yok ne yazıkki sizlerin tavsiyeleri benim için önemli.şimdiden tüm arkadaşlara teşekkürler.

Etiketler
Ynt: L200 aile aracı olarak kullanılabilir mi?

Merhaba,
2007 model L200 kullanicisi olarak arka koltuk aralığının Megane ve aynı segmentteki araçlardan daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle yer problemi çekmezsiniz.

Şehir içinde rahat kullanım için otomatik vitesli araç almanızı tavsiye ederim. Onun dışında konfor ve donanım olarak otomobilden hiç geride kalmaz

Piyasadaki çoğu araçtan konfor ve sessizlik bakımından süper ayrıca güvenli ve ihtişamlı...

Tşkler arkadaşlar,diğer seçenekleride iyice bir düşünüp karara varacağım,bakalım mantıkla gönül çarpışınca sonuç nereye varacak.

Forumdaki bir arkadaşımız, sizin gibi ERA model arabasını satıp, Toyota Hilux aldı.Ailecekte kullanıyor.
Bilgi olması açısından yazdım.

Peki arkadaşlar G.Vitara(1.9 ddis) için ne dersiniz benim kafama ençok takılan olay L200 ün bölünmüş yollardaki 94 km lik hız limiti artık vergisini ve heryılki muayenesini geçtim,ama 100-120 gibi km lerde radar cezası yemek de dokunur hani insana.

Gül ile sevgi meselesi 90km daha güvenli daha zevkli inanın yol bitsede siz hala bi şekilde ilerlersiniz problem yok iyiki almışım L200

Peki arkadaşlar G.Vitara(1.9 ddis) için ne dersiniz benim kafama ençok takılan olay L200 ün bölünmüş yollardaki 94 km lik hız limiti artık vergisini ve heryılki muayenesini geçtim,ama 100-120 gibi km lerde radar cezası yemek de dokunur hani insana.

Kullanım tarzınız ağır offroad içermeyecekse G.Vitara daha uygun ama vergisi de biraz dokunur tabi. Bence ideal aile araçlarından biri. Eski vitaraların aksine biraz daha asfalt odaklı oldular, yayla gezintisi kamp vs için de ideal. Bu tarz size uyuyorsa rav4 te düşünebilirsiniz.

L200 arkada makas olmasından dolayı biraz sarsıyor ama, suzuki'den de muhteşem bir konfor beklemeyin.
arka koltuk en iyi dizmesafesi (pickup lar arasında) L200 diye biliyorum. hiçbir sıkıntı yaşamayacağınızdan emin olun.
arka koltukta çocuk koltuğu bağlamak için isofix de mevcut
yakıt bakımından suzuki avantajlı. ben 2007 model bir L200 kullanıyorum 2011 yıllık vergisi 1350tl.
standart donanımıyla kullanmak istiyorsanız, suziki arazide çok alçak kalıyor.
mitsubisi kullananlardan bana 'mitsubisi alırsan servisin yolunu unutursun'demişlerdi. ben şuana kadar bi sorun yaşamadım.
asfalt dışına çıkınca birkere daha L200 aldığıma sevindim.

not: size bolu aladağlar gezimizden birkaç kare

Fotoğraf0186.jpg

L 200 4X4 Ruhsatınızda kamyonet mi yazıyor, yoksa ; otomobil -arazi taşıtımı ? teşekkürler.

L200 ve benzeri araçlarda ruhsatta kamyonet yazar ama vergilendirilirken 4x4 arazi taşıtı gibi vergilendirilir.

şu dümene bakın k belgesini de kamyonet diye isterler vergiyi fazla isterler köprülerden geçirmezler nasıl düzelecek bu işler kimlere kafa atmak gerekiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR