Kyron Lastik Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tameray Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,962
Anlıyorum sizi, bundan önceki aracım da 4x4 bir araçtı ve ona da AT lastik almıştım. AT lastik ile normal lastiğin arasındaki farkı o yüzden çok iyi biliyorum. Galiba size göre anladığım kadarıyla bu üç marka arasındaki sıralama şu şekilde.

CONTINENTAL 255/60R18 112 T
GENERAL TIRES 255/60R18 112 H
MAXXIS AT771 255/60R18 112 H

Etiketler
"İmaj" sıralaması öyle görünüyor. Kalite sıralaması mı bilemem, conti de aynı diğerleri gibi herşeyden önce maliyet düşürmeyi düşünen bir marka sonuçta piyasada almanya kaynaklı bir marka olmanın getirdiği artılar var o yüzden de sıralama aynen öyle. Gel gelelim conti çalışanlarının linked in sayfalarını incelerseniz maliyetten şöyle şöyle kesebilmek için muhteşem bir yöntem buldum sonra daha iyi bir iş teklifi alıp ordan ayrıldım gibi şeyler okuyorsunuz işte sonuçta yaklaşım da bu. Ya ne adamsın onu da mı okudun diyebilirsiniz, ama bu tür şeyler ilgimi çeker :smiley: Aynısını bir japon yapar mı? daha düşük olasılık, onlar bir şirkete girdi mi bir ömür boyu takılmayı tercih eden adamlar, ama onlar da maliyet hesabı yapıyor değil mi? tabi ki. Sineğin yağını hesaplayıp arkasından cv'sine çok şahane maliyet düşürme operasyonu yaptım conti bunu çok beğendi ama başkaları da çok beğendi bu sayede arkasından başka şirkette daha iyi pozisyonda iş buldum yazar mı? zannetmiyorum. Hangi şirketin ürettiği lastik daha kaliteli olur? Eh, ona da siz karar verin. Buna rağmen alman malı kalitesi hala daha nasıl imaj yükseltiyor? Eh o da bir yetenek işte işin bilimselliği orada, "hem maliyeti düşürdüm hem kalite de gözle görülür oranda düşmedi işte ne şahane adamım kariyerim de bu... mantık ta bu.." :smiley:

Neyse alt tarafı lastik bu kadar laf salatası yeter. Bence fark etmez zaten 650 lira bile bence ucuz demişsiniz. Aynı fikirde olmasam da sonucun fark etmediği zaten belli olduğu için uzatmaya gerek yok.

Verdiğiniz doyurucu bilgiler için çok teşekkür ederim, fakat burada küçük bir yanlış anlaşılma söz konusu ...
Ben " 650 lira bile bence ucuz " demedim, 4. mesajda şöyle bir ifade kullandım " Adet fiyatları 600-650 TL arası, o yüzden fiyatından ziyade yol tutuş kabiliyeti ve yumuşaklığı beni daha çok ilgilendiriyor "

İki farklı marka arasında 100-150 TL gibi bir fiyat farkı varsa açıkçası beni düşündürür. Belki bir seferde diğer markaya göre bir lastik parası fazla veriyorsunuz ama ortalama 60.000 km yol yapıyorsunuz. Tabiki lastiğin kalitesi, yumuşaklığı sayesinde en azından asfalt yolda diğerler AT ' lere göre daha sessiz, daha konforlu seyahat ediyorsunuz. O yüzden öyle bir ifade kullandım. Lütfen, yanlış anlaşılmak istemem ...

Ben olsam maxxis satıcısını arayıp üretim tarihini sorardım, üstünden 7-8 sene geçmiş bayat lastiğin ucuz olması birşey ifade etmez çünkü. Yok eğer öyle bir durum yoksa, birinin diğerinden 2 kat daha kaliteli olma ihtimali olduğunu pek sanmıyorum, gene de biraz temkinli olup bu lastikler balans tutmazsa geri gitiririm haberiniz olsun türünden birşey söyleyebilirsiniz almadan önce... bazen böyle şeyler de olabiliyor.

Hani belki ucuz değil ama benim için 650 lira kabul edilebilir bir fiyat diyor olabilirsiniz, ama işin bir de şu tarafı var, antalya gibi sıcak biryerde yaşamıyorsanız bir takım da kışlık lastik lazım olacak muhtemelen değil mi? 650 x 8 kaç ediyor?

Üretim tarihi konusunda kesinlikle çok haklısınız. O işin olmazsa olmazı. Sıfır lastiklerde balans tutmama problemi oluyor mu ? Daha önce hiç böyle bir şey duymadım. Temkinli olmakta fayda var ...
İstanbul ' da yaşıyorum. İstanbul ' da ne kadar kar yağarsa yağsın en fazla 3 gün sürüyor, daha sonrasında azalarak bitiyor. En kötü 3 gün sağa sola gitmem. O yüzden kış lastiği almayı düşünmüyorum. Önceki aracım da 4x4 bir araçtı ve ona da AT lastik almıştım. AT ' ler aşağı yukarı her yol şartında az da olsa belli bir oranda performans sergiliyor. Çok abartmamak kaydıyla ...

Sıfır lastiklerde balans tutmama problemi oluyor mu

Olduğunu söyleyen lastikçiler var. Ben hiç görmedim.

Bu arada.. bu ekteki benim kış resimlerinden.
Böyle biryere at lastiklerle kesinlikle gitmem, hangisi olursa olsun:smiley:

resim.jpg

Böyle bir yere tabiki gidilmez, benim kastettiğim bu değil zaten ...:smiley:
Asfalt lastiğine göre daha avantajlı olduğunu belirtmek istemiştim sadece ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR