Kuzuyla Karadeniz Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,114
Ynt: Kuzuyla Karadeniz Turu

Kolları uzunluğu 3350 m olan mağaranın havasının astım hastalarına iyi geldiği söyleniyor...

doukaradeniz316.jpg

doukaradeniz317.jpg

doukaradeniz318.jpg

Etiketler

Mağara 3 bölümden oluşur: 1. Fosil kısım, 2. Aktif kısım, 3. Yarı aktif yan kolları. 250 m devam eden fosil kısımdan sonra, yeraltı suyunun yeni bir yatağa geçerek burayı terk ettiği görülür. Burada boyları 2-5 m arasında değişen sarkıt ve dikitlere rastlanır...

doukaradeniz319.jpg

doukaradeniz320.jpg

doukaradeniz321.jpg

doukaradeniz322.jpg

1976 yılında bulunan mağaranın şu anda gezilen kısmının uzunluğu 875 m dir... Mağarayı keşfedenler ise Temuçen Aygen, Chris Mauer, Harvery Lomas...

doukaradeniz327.jpg

doukaradeniz328.jpg

doukaradeniz329.jpg

doukaradeniz330.jpg

Bu mağaradan sonra Düzce'ye geçerek İstanbul'a döndük... Bu arada yol üzerinde Gülpınar tesislerinde yediğimiz ıslama köftenin de tadını unutamam, yolunuz düşerse oraya da uğrayın mutlaka... Tam gezemesek de nerelere gidilir, nasıl gidilir öğrendik Karadeniz'de, göremediğimiz o kadar çok yer var ki... İnşallah yine gideriz oralara ümidiyle gezimizi sonlandırdık...

Selim Sani Güngör

doukaradeniz337.jpg

güzel fotolar aynı rotayı Amasya -ispir -samsun- Amasra -Safranbolu -Amasya şeklinde geçmiştim çok güzel

selimsani' Alıntı:
Güzel de o yol yukarıda da yazmıştım, oldukça yorucu... Hele araç asfalt aracı olmayınca ;D ;D
ispirden ovit zirveden indim ben ama bidahakinde tortum üzerinden ineceğim asfalt aracı olmayan bi araçla tabiki

Cide Kurucaşile Amasra istikametinde Kurucaşile Amasra arası Bozköy plajı var şu ana kadar gördüğüm plajlar içinde doğal kalabilmiş plajlardan birisiydi sanırım siz atlamışsınız.

Açıkçası plajlarla çok fazla işimiz olmadı Karadeniz'de, yüksek rakım daha fazla ilgilendiriyordu... Üstüne bir de zaman azalınca Sinop'tan sonra çok gezemedik...

Harika bir geziymiş,
İnşallah tekrarı olur yada şöyle bir grupla gidilir
gezi harikada senin anlatım ve fotolarda muhteşem. eline sağlık

süper kareler çok güzel gezi olmuş,karadeniz birbaşka resimlerde'bile güzelliyine doğum olmuyor,gitmişken benim memleketim samsun termeye'de uyrayıp bikaç karede ordan gürseydim,allah sağlık versin bol gezmeler kardeşim.

Çok güzel gezmişsiniz dar zamanda tebrikler;
Ama sizinde dediğiniz gibi karadeniz gezdikçe öğrenilir,öğrendikçe gezilir,bu bir güzel sarmaldır;
Santa harabelerinin gümüşhane tarafında kronni antik şehri var gitmenizi tafsiye ederim;
Nice güzel gezilere
:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR