Kutsal Mekanımız ''Poyrazlar Gölü''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,131
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 223,643

Etiketler
Ynt: Kutsal Mekanımız ''Poyrazlar Gölü''

Ya onu bizde düşündük bütün sorun but azlığın da.

Mustafa şimdi karavanı kamp yaptığımız yere çekti bende sanayi ye gidip bakımda ki aracı alacağım sonra çay içmeye yanına.Canı sıkılan varsa gelsin.

İdam yemeğimi sorsalar listem de olmazsa olmaz 3 şey var , kızarmış patates , sert yağlı ama çok sert, beyaz koyun peyniri,taze ekmeğin kabuğu, yuvarlakta olur kabuk olsun yeter en güzeli kalın Trabzon ekmeğinin kabuğu tabi.

Dün akşam Mustafa nın yanına uğramak için hazırlıklarımı yaptım ilk önce kayın valide aradı akşama birşey yeme Bülent diye,hadi yandan kayıntı yaparım diye düşündüm çayın yanına birşeyler,sonra da Mustafa aradı çay hazır,patates te kızarttım,kahvaltılıkları da çıkardım,bal kaymak ta var ,bir de üstüne taze ekmek var dese dizlerimin üzerine çökerdim,urgan yağsızda olsa olur derdim.Ama malesef mesai sonunda arkadaşları bırakacak arkadaşlar da gelmeyince,işler yattı çünkü arkadaşları bıraktıktan sonra eşimi alma saatine yakın bir saate denk geliyordu.
Durum budur yoksa Maltepe buluşmalarında ki o kestanelere , pastalara çok güzel karşılık verirdim.

Dün Sabah Bülent ile kar altında kamp alanına giderken şu dünya telaşları olmasa bir gün muaynehaneye gitmesem de hazır kar'ı yakalamışken şurada bir gece kamp yapabilsem diye iç geçirmiştim.Aynı iç geçirmeyi öğleyin Ebru'ya yapınca baktım hiç gitme işin var ne yapacaksın bu karda kışta oralarda diye başlayan klasik hanım teranelerini de etmeyince vakit bu vakittir deyip karşı atağa geçtim ve izni koparttım.Randevulu hastalarımın bir kısmını cuma gününe kaydırıp bir kısmını da Hanım'a satıp saat 4 gibi kamp alanına karavanı kardeşim veysel ile çektik...

vvq.JPG

Mustafa bey,şimdi size bir ambulanstan çıkma camper yakışır.Bir dişçi koltuğu attınızmı ,muayenehane yanınızda :D

Enver Abi yirmi yıl yoğun bir muaynehane hayatından sonra fırsat buldukça kaçıyorum selamlar.

Saat dört gibi kamp alanına yerleşince önce truma'yı çalıştırıp karavanın içini ısıttım.Yoldan Bülent'i arayıp akşam yemeğine davet ettim. Kardeşim bu arada göl kenarında oklama(turna)balığı oynağı varmı diye gezintiye çıktı.Bu aylarda oklama balığı kenarlara sığ sulara çiftleşmek için çıkıp oynak yapar.
Diğer misafirimiz Osman arkadaşım muaynehenesinde işlerini bitirip yedi gibi bize katıldı.
Aşağıdaki resim terlikleri giyip sıcak karavanda dışarısını seyre koyulmanın keyfini gösteriyor..

cccw.JPG

Kardeşim veysel ile çayımızı demleyip hava kararana kadar dışarısını seyrettik.Saat sekiz gibi yemeği hazırlayıp üçümüz yemeğimizi sohpet ederek yedik.Fotoğrafta yemek sonrası ben bulaşıkları yıkıyorum Osman ise pijamalarını çekmiş keyifte..

fotoğraf.JPG

Yemek sonrası saat on ikiye kadar çay içip kuruyemiş yiyip sohpet ettik arada dışarıda yağan kar'ı seyrettik...

m111.JPG

Mustafa ve Bülent damardan fotoğraflara devam ediyorsunuz. Bu gidişle Bizi Adabazar'lı yapacaksınız :D
Bu arada Bülent baloncukları okuyamamamız için önce oldukça çaba sarf etmiş ama sonradan insafa gelip bize yazdıklarını paylaşmış.
Teşekkürler :smiley:

size imrenmek elde deyil biz burda yazı yaşayalım siz orda karı yaşayın mayısta ordayız inşallah..

IMGP4958.JPG

IMGP4954.JPG

Biraz geç oldu ama şimdi aklıma geldi, Bülent'in Poyrazlar'a gelenlere müzik cd.si sözü vardı. Acaba hakkım baki midir? ;D

Haşmet geçmişte verdiğim bir sözdür herhalde ama hatırlamasam da aslında haklısın taaa kutsal topraklara gel elinde bir nesne almadan git o günün anısını hatırlatacak,olmaz bence de, bahaneyle bir cd yapayım ilk defa gelenlerin alabileceği bir cd olsun.

Sen cd'yi yap yapmasına ama ben nasıl alacağım ???
Şimdi mecburen bir daha gelmek zorundayım. Sen köy tavuklarını ve cd.leri hazırlamaya başla :D :D :D
Tavuklar 4 butlu olsun ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri