KUMHO KL-71 MT HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,461

Etiketler
Ynt: KUMHO KL-71 MT HAKKINDA

Sn.Abdullah hocam lastikleriniz hayrlı olsun.Kazasız belasız keyifle kullanmanızı dilerim.Bende Kısa bir süre önce samuraiya At 195 vs 15 Kumho aldım gecen hafta epey kendimi ormanın ve çamurun içinde kaybettim.4 çekere gecmeden ve hiç sıkıntı çıkarmadan turumu tamamladım.Tabiiki makul ve efendi bir halde kullandım.ona rağmen bir kac kez kıc(argo bir tabir ama yazım) attı o kadar.(bunu niye yazdın diyen olursa At tecrübemi ve kumuhu ile olan yolculuğumu paylaşayım dedim.)Herkese selamlar ve iyi paylaşımlar.

Değerli arkadaşlar 2 seneden fazladır yaz ve kış hiç çıkarmadan kullanıyorum,asfaltta erime olmadı,dişler hala aynı,arada ufak offroad zorlamalarıda oluyor,TEM otoyolu düzlüğünde pajeromla 170 km süratte gittim,ALLAHA ÇOK ŞÜKÜR hala aynı duruyor,ben gerçekten bayıldım bu lastiğe,bundan sonra herhalde yine kumho ile yola devam diyeceğim. ;) ;) ;) :D :D

Arkadaşlar geçen yağmurlarda fotoğraflardaki çamurdan çok zorlanarak geçtim.
Su birikintisi kanal felan yok ancak çamur killi çok yapışkan lastikler MT de olsa yapıştı ve sadece lastiğin dişleri değil çamurluk araları doldu, sanki lstiğin üzerine çamurdan kaplama.
Burayı zor geçtim, araç fotoğraflardakinden daha berbat oldu, sağ arka teker çamurdan kitlenip dönmedi, önlerin asılmasıyla kurtulabildim.
Bu durum lastik kaynaklı mı, yani başka bir marka MT veya ekstremle aynı duruma düşmez miydim, yoksa yapışkan çamurda her lastik bu duruma mı gelir?
Teşekkürler.

Fotoğraf-0187.jpg

Fotoğraf-0186.jpg

Fotoğraf-0186.jpg

İyi günler
Kumho kış lastiği kullanan gezenbilir üyelerinden yorum yapmalarını bekliyorum.
Saygılar
Batuhan

freegraf' Alıntı:
Sn.Abdullah hocam lastikleriniz hayrlı olsun.Kazasız belasız keyifle kullanmanızı dilerim.Bende Kısa bir süre önce samuraiya At 195 vs 15 Kumho aldım gecen hafta epey kendimi ormanın ve çamurun içinde kaybettim.4 çekere gecmeden ve hiç sıkıntı çıkarmadan turumu tamamladım.Tabiiki makul ve efendi bir halde kullandım.ona rağmen bir kac kez kıc(argo bir tabir ama yazım) attı o kadar.(bunu niye yazdın diyen olursa At tecrübemi ve kumuhu ile olan yolculuğumu paylaşayım dedim.)Herkese selamlar ve iyi paylaşımlar.
Teşekkürler Mehmet Kardeş. Senin lastikler de hayırlı olsun.
Keşke direk MT alsaydın, çünkü bir zaman sonra AT ile girdiğin etaplarda kendine güven artacak ve daha ağır etaplara girince de kesmeyecek lastikler eskimeden ikinci masraf.

Batuhan 06' Alıntı:
İyi günler
Kumho kış lastiği kullanan gezenbilir üyelerinden yorum yapmalarını bekliyorum.
Saygılar
Batuhan
Burda MT den bahsettiğimiz için bir çok arkadaş sorunuzu görmeyecek, bu nedenle daha uygun bir başlık, yoksa kış lastiği geçen yeni bir başlık açarsanız sorunuza daha hızlı cevap alacağınızı umuyorum, kolay gelsin.

İyi günler
Sy Veteriner (İsminizi bilmediğim için)
İlginiz için teşekkür ederim
Saygılar

bence, bir kaç faktör sözkonusu olabilir
a-yüksetme yetersiz olduğu için kilitlenip sıkışmış??
b-ayrıca, ayna mahruti ninde etkisi olabilir ??
c-lastiğin diş yapısı o tip çamur için yetersiz??

fikrim hepsi bir arada

son_kral_54' Alıntı:
gördüğüm kadarıyla durduğu yerde kaymış araba.
demekki çamur kaygan,lastikten çamurları attırmadan yürümesi zor.
Araç durduğu yerde kaymadı, görünen iz aracın hareket halinde çamurda buıraktığı iz.
Ancak çok yapışkan bir çamur, arabaya beton gibi yapışıyor.

Yağmurların başlamasıyla KL-71 leri çamurda biraz daha kullanma şansım oldu.
Kesinlikle AT lerden (benim kullandığım Lassa Competus'tu) iyi. Daha önce AT lerle geçemediğim yapışkan çamurlu bir yerde özellikle denedim ve geçtim.
Ancak belki benim beklentim fazla yüksek, belki de bizim buraların çamuru fazla yapışkan daha önce bazı Suzuki'ci arkadaşların başka marka MT 'ler için kullandığı "daha önce dört çeker gidilen yerlerden tek çeker geçebilme özelliğini" yaşayamadım.
Mesela gittiğim bir köyde bahçe içindeki bir çamurda tek çekerde geri manevra yapmak istedim fakat aracın arka tekerleri pati çekip, arka benim yönlendirmek istediğim tersi yöne gitti ve dört çekerle ancak manevramı yapabildim. Çamur çok bariz yapışkan olmamasına rağmen inip baktığımda lastik çamuru tahliye edememiş, dişler dolmuştu.
Yağmurlu asfaltta fren mesafesi fena değil.

Kl71 ile ilgi yurtdışı tecrübeleri okuduğumda çok menun olan var. Özellikle MT lastikler içinde asfalt performansı iyi olması KL71 i öne çıkarıyor gibi. Malum daha başarılı çamur lastikleri vardır. Cooper STT ile kıyaslamada stt nin daha sağlam bir yapıda olduğu söylenmekte. Türkiyede de STT için olumlu yorumlar var. İki lastikte iyi gibi. Islak asfalt zeminde ki fren, yol tutuş ve manevra kabiliyeti açısından STT mi KL71 mi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri