Ynt: Küçük Bir Çekme Karavan Almak İstiyorum?
Beraber çalıştığım bir doktor arkadaşım Başoğlundan aldığı 4.25m karavanıyla 40 gün süren İsveç-Norveç gezisine çıktı. Başına bazı sıkntılar geldi ama biri hariç motokaravanlarda da sıkça rastlanan cinsten sıkıntılardı. Kullandığı araç ise Nissan Navara, araç güçlü olduğu için arkasındaki römorku adeta uçururcasına çekiyor. Kendisi bir çiftçi çocuğu olduğundan bolca traktör kullanmış, manevralarda sıkıntı çekmiyor. Bazen ona bakıp "hep motokaravan aldım, bu sefer de bunu denesem mi?" diye düşünüyorum. Aslına bakarsan ötv yok, ruhsat derdi yok, gittiğin yerde araç sıkıntısı yok, kullandığın aracın istediğin konfor ve güvende, sadece çeki demirini ruhsata işletmek var, bir de aracın %50 fazla yakıt harcıyor.Ciddi anlamda düşünüyorum, hem de arkama takıp her yere götürmek için.
Bu bahsedilen modeli daha önce inceledim, biraz küçük ama yeterli olabilir, (şu halimle çadırla kamp yaptığım düşünülürse). Alacaksanız pazarlık yapın. Özellikle imalat olduğundan kdv miktarını düşürebilirler diye düşünüyorum. Boyutlarını tamamen sizin kullanıcılığınız, ve çeker aracınız belirleyecektir...