@matchplus dede madunda kullanırım genelde
oradan fitreye su kaçırmak için bi hayli uğraşmak gerek , neyse o bir örnekti gerekiyorsa yapılmalı tabiiki yapılmamalı demiyorum , kullanılmayacaksa sırf görüntü için yapılmamalı demek istiyorum çünkü dönüşü yine masraf açıyor.
yukarıda verdiğim linkte söylemek istedikler,im çok güzel açıklanmış sen zaten söylemek istediğimi anladın neyse uzatmayayım
@blacklotus rotasız haritasız gezi benim için keyif amma senin video kamyon sınıfı , hitap ettiği muhattap
@orgasmatron aramızdaki mog cu kendileridir.
Expedition tarzı ama rotasız haritasız plansız seyahati seviyorum , aniden karar verip yola çıkıyorum.Bu arada eşim ve 6 aylıktan beri şu an 14 aylık bebeğimizle beraber yapıyoruz genelde bu seyahatleri.O yüzden herşeyden önce aracımın bakımlı ve eksiksiz olmasına dikkat ediyorum.İkinci planda iyi bir yükseltme sistemi ve yükseltme sistemine uygun ölçülerde fazla abartmadan arazi lastiği kullanıyorum.Benim için bunlar ilk olması gerekenler.Daha sonra kriko , hi jack , yedek akü , takviye kabloları , çeki halat , kilit vb ekipmanlar , yangın söndürücü , uyku tulumu , masa , sandalye , buzluk aracımda standart olması gerekenler.Daha sonra ihtiyaca göre ,arkaya tam kilit diff lock ,öne en az 13000 lb civarı vinç ve ekipmanları , arkaya çeki demiri , ön arka sis ledleri , şnorkel vs vs vs benim sıralamam bu şekilde.Herkesin mutlaka boyle bir ihtiyaç sıralaması vardır.
daha önceki aracımda çok hatalar ve gereksiz harcamalar yaptım.Bu sefer bu ihtiyaç sıralamasına göre ve çok çok araştırarak kaliteli ve hesaplı ürünler kullanarak aracı hazırlmak niyetindeyim tabiiki bütçe dahilinde.