Korando 2.9 Td Ile Başlangıç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 516,439

Etiketler

Abi şnorkel illa dereye girmen için değil su birikintili çanura girersin ızgaradan alttan su alır bu aracı bilmiyorum ama bazı araçların hava filtreleri su alıyor bu şekilde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@matcplus kardeşim ,şnorkel filtre hava girişine bağlanmıyormu ? aşağıda ne işi var ? şnorkel su birikintisinde ne işe yararki ? maksat derin su geçişlerinde aracın çalışmaya devam edebilmesi için motora hava olması değilmi ? yada demek istediğini anlamadım :smiley:

@matcplus kardeşim ,şnorkel filtre hava girişine bağlanmıyormu ? aşağıda ne işi var ? şnorkel su birikintisinde ne işe yararki ? maksat derin su geçişlerinde aracın çalışmaya devam edebilmesi için motora hava olması değilmi ? yada demek istediğini anlamadım :smiley:

Birçok aracın hava filtre kutusundan çamurluğa doğru aşağıya boru iner yada ön ızgaraya,sen hiç çamurlu su birikintisine hızlı girmemişsin belli girdiğin anda bahsettiğim yerlerden su alır filtren

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

IMG_20161004_121733.jpg IMG_20161004_123528.jpg IMG_20161004_121857.jpg IMG_20161004_121904.jpg IMG_20161004_131843.jpg teyp çalışıyor yaşasın bide laser sensor var acaba radar tespitini yapiyor

@matchplus dede madunda kullanırım genelde :smiley: oradan fitreye su kaçırmak için bi hayli uğraşmak gerek , neyse o bir örnekti gerekiyorsa yapılmalı tabiiki yapılmamalı demiyorum , kullanılmayacaksa sırf görüntü için yapılmamalı demek istiyorum çünkü dönüşü yine masraf açıyor.

yukarıda verdiğim linkte söylemek istedikler,im çok güzel açıklanmış sen zaten söylemek istediğimi anladın neyse uzatmayayım :smiley:

@blacklotus rotasız haritasız gezi benim için keyif amma senin video kamyon sınıfı , hitap ettiği muhattap @orgasmatron aramızdaki mog cu kendileridir.

Expedition tarzı ama rotasız haritasız plansız seyahati seviyorum , aniden karar verip yola çıkıyorum.Bu arada eşim ve 6 aylıktan beri şu an 14 aylık bebeğimizle beraber yapıyoruz genelde bu seyahatleri.O yüzden herşeyden önce aracımın bakımlı ve eksiksiz olmasına dikkat ediyorum.İkinci planda iyi bir yükseltme sistemi ve yükseltme sistemine uygun ölçülerde fazla abartmadan arazi lastiği kullanıyorum.Benim için bunlar ilk olması gerekenler.Daha sonra kriko , hi jack , yedek akü , takviye kabloları , çeki halat , kilit vb ekipmanlar , yangın söndürücü , uyku tulumu , masa , sandalye , buzluk aracımda standart olması gerekenler.Daha sonra ihtiyaca göre ,arkaya tam kilit diff lock ,öne en az 13000 lb civarı vinç ve ekipmanları , arkaya çeki demiri , ön arka sis ledleri , şnorkel vs vs vs benim sıralamam bu şekilde.Herkesin mutlaka boyle bir ihtiyaç sıralaması vardır.

daha önceki aracımda çok hatalar ve gereksiz harcamalar yaptım.Bu sefer bu ihtiyaç sıralamasına göre ve çok çok araştırarak kaliteli ve hesaplı ürünler kullanarak aracı hazırlmak niyetindeyim tabiiki bütçe dahilinde.

Daha ancak benzinciye gidebildim hele ruhsat isini halledelim İstanbul da iseniz bana yol gosterirsiniz.Hocam bu ruskilerin Korando için kurdukları fan klüp olması lazim avukat bey daha iyi biliyor bu adamları ben drive diye bir siteleri var onu takip ediyorum biraz Rusça ile Ssangyong uzmanı olursunuz

Daha ancak benzinciye gidebildim hele ruhsat isini halledelim İstanbul da iseniz bana yol gosterirsiniz.Hocam bu ruskilerin Korando için kurdukları fan klüp olması lazim avukat bey daha iyi biliyor bu adamları ben drive diye bir siteleri var onu takip ediyorum biraz Rusça ile Ssangyong uzmanı olursunuz
:smiley: bildim o siteyide 12 yıldır ruslarla çalışıom bi kelime ögrenmedim :smiley::smiley:

izmirdeyim ben uzaktan kumanda idare ederiz. Siz çıkın araziye haberleşiriz geçen hafta araziye çıktığımmda 4h den 4x2 ye durup N alıp geçtim hata etmişim çünkü çıkmamaış. Aklınızda olsun 4 h / 4x2 geçişleri aracı yürüterek geçirin. 4 low u değil aman dikkat 4 low N de girip N de çıkarıcaz eğer çıkmazsa biraz geri viteste geriye gidin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.