Köpekler Bizden Ne İster?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barışakdere Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 58,425

barışakdere

Ana Kamp
Yer
izmir
Sitede köpek yazıp arattığımda çıkan tüm yazıların bisikletçilerden geldiğini gördüm. :eek: Tüm bisiklet sürücüleri ve en çok da MTB sürücüleri, sahipli-sahipsiz bir ya da birkaç köpeğin yoğun ilgisine maruz kalmaktadır malesef. ??? Bu ilginin bazen yapılacak gezinin öncesinde ve gezi boyunca kaygı seviyemizi yükselttiği de bir gerçek sevgili arkadaşlar. Yıllardır çeşitli seviyede köpek tacizine maruz kalmış biri olarak bu konuda tecrübelerimizi paylaşalım istedim. Köpekler bizden ne ister?

Etiketler
Ynt: Köpekler Bizden Ne İster?

Köpekler aslında aynı şeyi motosiklet ve otomobillerden de istiyorlar.Dikkat ederseniz havlayarak peşinde koştukları şeyin siz değil bisikletinizin ya da otomobilinizin dönen tekerlekleri olduğunu göreceksiniz.Tabi bisikletin üzerinde çok korumasız olduğunuzu düşünürsek durmanızı tavsiye edemeyiz.İlgilerinin aniden bacaklarınıza dönmeyeceğini kimse garanti edemez.Bu hayvanatları çok seven ve çok iyi tanıyan biri olarak şunu söyleyebilrim.Kaçan şeyleri kovalamak içgüdüsel davranışlarıdır.Eğer alanlarına tecavüz etmemişseniz,gözlerinin içine dik dik bakmamışsanız(Bu hareketi tehdit olarak algılar.Siz korkudan sürekli bakıp kontrol etmek istersiniz o da bana saldıracak gözüne kestirdi diye düşünür)kaçmıyorsanız ve hayvan aşırı stres altında (yavrularını koruma,sahibini koruma,cinsel kızgınlık vb.gibi) değilse,yiyeceğini önünden almaya kalkmamışsanız asla size saldırmaz.

Valla Böyle Bir Başlık Görüptü İçeri Girip Hıçkıra Hıçkıra Ağlamamak Elimde Değil, Yauu Yıllardır Yanı Cocukluğumdan Beridir En Büyük Korkumdur, Köpekler Ve Onların Azı Dişleri, Anam Ben Kimseden Çekmedim Köpeklere Olan Korkumdan Cektiğim Kadar, Boyutu Hiç Farketmez Havlayan Herşeyden Tırsıyorum, Beni ''Galiba Oradaki Evde Köpek Var'' Cümlesi Kadar Ürkünç Başka Bir Cümle Korkutmaz, Bir Ara Köpek Düdüğüm Falan Vardı Ama HEr Zamanda Tesir Etmiyor.

Bun Korkunun Bir Caresini Bulan Varsa Anlatsın Valla, Gerci Şimdi Çalıştığım Yerde Büyük Bir Kangal Köpekle Bir Aradayım Ama Yinede Diğer Köpeklere Karşı Bir Antipatim Var :(

demek ki sadece biz paraşütçülere iniş alanında saldırmıyormuş köpekler sizinde peşinizde ;) köpekleri severim bi tane de kangalım var ama o iniş alanında salddıran köpekler gibisi yok ya tam iniş alanına gelmişim aalçalıyorum istesemde havalanamam tekrardan 10 m kala fln alttan bi köpek fırladımı tamam bide böyle tam yere yaklaşınca aayağına zıplıyoki bu nası bi duygu anlatmiyim :smiley: ilk single ve tandem uçuşumun ikisindee de köpek saldırdı neyse ki bana bişey olmadı ama malzemeye zarar verdi.

uçan koşan kaçana karşı köpeklerin bir antipatisi var bence :smiley:

Köpeklerin bisiklet ve benzeri araçları rakip olarak gördüklerini söylemişti bir arkadaşım. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Büyükada' ya geçeceğim bir gün, Bostancı sahil yolundayım. Kocaman caddede, trafiğin seyrek olduğu saatlerde,
bir ara yolda hiç araç kalmadı. Karşı kaldırımda gezen bu arkadaşlar, trafikten, araçlardan hiç çekinmeden
karşıya geçip bana saldırdılar. Hızlandığımdan itibaren sadece biraz yanımda koşabildiler. Bir kaç saniye dayanabildiler.
Sebebini tam olarak anlayamadım henüz ama çözüm hızlanmak. :D

Durun bisikleti köpekle aranıza alın, havlıyorsa üzerine mataranızdan su sıkın , gidecektir :smiley: Performansızınıza güveniyorsanız kaçmayı da deneyebilirsiniz :smiley:

NG belgeselinde izlemiştim

dere kenarında çocuk balık temizliyor, kokuya gelen ayıyı görüyor tepki vermeden işine devam ediyor
fakat ayının fazla yaklaşması sonucu (zarar vermiyormuş) üzerine biber gazı sıktı ve hayvan uzaklaştı

çözüm olabilir

siz durduğunuzda oda duracaktır ve kös kös yanınızda saldırmadan yürüyecektir. tekrara hareket ettiğinizde tekrar saldıracaktır.
muhtemelen tekeri ısıracaktır.

lokosit' Alıntı:
siz durduğunuzda oda duracaktır ve kös kös yanınızda saldırmadan yürüyecektir. tekrara hareket ettiğinizde tekrar saldıracaktır.
muhtemelen tekeri ısıracaktır.

Ömrüm boyunca cok duydum bunu
- olum erdem köpek buu ne tırsıon
-erdem ayıp koskoca adamsın kopekten korkulurmu bakk ben seviom
- erdem olum kopek korkuyu hisseder o zaman korktugunu bellı etme
- erdem kopek gelınce yere yatt, yerdekıne bısey yapmıo

falan fılan bır suru geyık ıste

bir eğitmenden aldığım tavsiye, eğer köpekten korkmuyosanız. durun ve diklenin "ne var?" diye.. karşınızda adam varmış gibi göreceksiniz arkasını dönüp gidecektir. Korkuyosanızda yapın. onu köpek değilde mahallede dolaşan sümüklü bi çocuk gibi görün :smiley: peşinize takılmış şımarıklık yapıyormuş gibi.. durun ne var? diye bağırın. arkasını dönüp gidecektir.

birgün resmi araç ile yanımda çevre sağlığı teknisyeni (aynı zamanda şoför) ile fırın denetimi için kapıdağ da köy köy geziyoruz.birden köpeğin biri ama dev gibi bişey bizim araca saldıırdı ve az daha altımızda kalıyordu. bizim çevreci çarpmaktan zor kurtardı. çarpsa cebinden yaptıracak para pulda suyunu çekmiş zaten. indi arabadan napıyon lan sen diye dev gibi ite kafa tuttu.
garibim köpekte ne yapacağını şaşırdı. galiba ilk defa bir araç sürücüsünden böyle bir tepki alıyordu.:smiley:)
inanın itin saldırayımmı yoksa saldırmayayımmı diiye kararsız kaldığını gördük:smiley:)
sonuç; tabiiki bizim cevreci kazandı. köpek kaçtı gitti:smiley:)
bende olm eline bari sopa alda saldır ite dedim:smiley:))

evet oyun olsun diye kabadayılık yapıyolar benim burda her gün başıma geliyor. durup camı indiriyor ve nevar lan diyorum oturup tip tip suratıma bakıyolar... sonra şaşkın vaziyette donup kalıyolar. :smiley:

Bozcaada'da merkezden kaldığımız yere bisiklet ile dönerken bir tanesi takıldı peşimize, otele kadar geldi. Akşam yemeğimize ortak oldu, geceyi bizimle balkonda geçirdi, ertesi gün arabayla çıkınca da peşimize düştü ama tabii izimizi kaybetti. Sanırım bazıları da bizden sadece arkadaşlık istiyor.

http://www18.gazetevatan.com/fotogaleri/resim.asp?kat=6051&page_number=1
muhakkak bakın köpecik ne hale gelmiş:smiley:)

atı kovalamak neymiş anlamıştır
başına geleni hatırlarsa bi daha yapmaz öyle

köpeğim var. ama araç,motor,bisiklet vs ye tepkisi yok.
(büyük araçlar çalışırken seslerinden çok korkuyor. tepkisi saldırmak değil beni de çekerek kaçmak oluyor :D )
Ama dediğiniz gibi özellikle sokak köpekleri motokuryelere bisikletlere ve hatta arabalara saldırıyor. çoğunlukla tekerleklere.
çözümünü bulan varsa bizede söylesin
ödüm kopuyor arabama saldıran bir köpeği kazara ezeceğim diye :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR