Kontak Sistemi Yenilenmesi Ve Direksiyon Söküm Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,545
Ynt: Kontak Sistemi Yenilenmesi Ve Direksiyon Söküm Aşamaları

Hayırlı uğurlu olsun abi. Kontak harika görünüyor :smiley: ;D elinize sağlık.

Etiketler
kontak

Emin Hocam geçmiş olsun, güzel çalışma oldu.

işaretli gösterge lambası sizde faalmidir,
hangi amaçla kullanıyorsunuz.

CJ_KM_PANEL.jpg

TEKNIKISLEM' Alıntı:
Emin Hocam geçmiş olsun, güzel çalışma oldu.

işaretli gösterge lambası sizde faalmidir,
hangi amaçla kullanıyorsunuz.

Merhaba Metin bey,
CJ'yi aldığımda km saati içindeki ikaz lambaları faal değildi, şimdi her ikisi de çalışıyor. Soldakinde yani sizin işaretlediğinizde BRAKE, sağdakinde EMERGENCY DRIVE yazısı var. El frenine basıldığında devreyi açan yaylı anahtardan aldığım sinyali soldakine taşıdım. El freni aktifse BRAKE lambası yanıyordu ama fazla gözönünde olmadığı için oradan bir hat daha alarak yeni taktığım ikaz lambasına bağladım. Şimdi her ikisi de yanıyor.

CJ7-142.jpg

CJ7-141.jpg

CJ7-372.jpg

Ekli dosyalar

• CJ7-040.JPG
    CJ7-040.JPG
    92.3 KB · Görüntüleme: 233

Nasılsınız Emin Bey ,yine güzel şeyler aktarıyorsunuz siteye..Katkım olur düşüncesiyle sağdaki ışık (EMERGENCY DRIVE) acil durum sürüşündeki hatırlatma ışığıdır ,bu ışık sadece Quadra Trac şanzumanlı CJ de yanar ,Quadra Trac sadece otomatik şanzumanlı modellerde mevcuttur. Kitap resminde * işaretli olan gösterge ikinci kitap resminde altta açıklanmıştır. EMERGENCY DRIVE kumandası foto çekiminde görüleceği gibi torpido gözünde bulunmaktadır.....

IMG_0122.jpg

IMG_0121.jpg

L1040835.JPG

TARB' Alıntı:
Nasılsınız Emin Bey ,yine güzel şeyler aktarıyorsunuz siteye..Katkım olur düşüncesiyle sağdaki ışık (EMERGENCY DRIVE) acil durum sürüşündeki hatırlatma ışığıdır ,bu ışık sadece Quadra Trac şanzumanlı CJ de yanar ,Quadra Trac sadece otomatik şanzumanlı modellerde mevcuttur. Kitap resminde * işaretli olan gösterge ikinci kitap resminde altta açıklanmıştır. EMERGENCY DRIVE kumandası foto çekiminde görüleceği gibi torpido gözünde bulunmaktadır.....

Bilgiler ve detaylar için teşekkür ederim Sayın Tarb. (nick'lere sayın .... biraz garip oluyor ama Tarb bey'den daha uyumlu geldi)
Aracımın ilk sahibinde olduğu 20 yıl boyunca kasaba şartlarında tamir/bakım gördüğünü gözönüne alırsak bu süreyi ucuz atlattığını düşünüyorum. Orijinal parça kullanmak veya tamir etmek yerine her arızada ön panelde bir delik açılarak anahtar yerleştirilmiş. Kontak, silecek suyu motoru, tavan lambası, korna vs. için panel delik deşik olmuş. Yapabildiklerimi eski yerine aldım ama paneldeki delikleri kapatmak daha zahmetli olacağından daha fonksiyonel cihazlar için kullandım.
Sanırım km saati değişmiş ve söylediğiniz gibi quadratrac sistemli araca ait. Orijinal AMC'lerde fren ve alternatör lambaları var. Crown ve Omix replacementlerde oil/amps veya 4 wheeldrive/brake lambaları konmuş. Hiç lamba kullanmayan aftermarket ürünler de mevcut. 125 - 160 USD arası fiyatlarla satıldığı ve benimkinde de sorun olmadığı için yenilemek yerine en uygun şekilde ilavelerle fonksiyonel hale getirmeyi düşündüm. Hatta ilk aldığım yıl arazi vites kolunun alt önüne fren lambası müşiri monte ederek 4L pozisyonunda Emergency Drive lambasını çalışır hale getirmiştim. Çok su ve çamur aldığından sık arıza yapması üzerine iptal edip alternatör çıkış sinyali olarak değiştirdim. Ne de olsa kayışın kopması veya alternatör arızası da bir çeşit Emergency Drive sayılır :smiley:

Son olarak, diğer araç forumlarındaki konuşmalardan anladığım kadarıyla bilgi paylaşımı olarak CJ grubu önde gidiyor ve (kıskançlıkla) örnek gösteriliyor. Bir başka araç grubundan bir yazışma örneğini aynen yazayım "yaw, bi soru sorduk, iki aydır kimsede tık yok. Gidip cj alacağım anasını satayım, her soruya anında cevap yağıyo yaa"
Sayfamız guru'larından Seyit Bey'in bu aralar sıkıntısı olduğundan paylaşımlar zayıfladı. Sizin de uzun süreli ortadan kaybolmak yerine sitede daha aktif olarak yeni arkadaşlarla daha fazla bilgi paylaşımı yapmanızı dilerim.

Emin Hocam;
cevabı resim sorunu çözülene kadar yazmayacağım diyerekten bekledim,
zira bu başlığı arşivlememiştim :smiley:,
şu anda bu işi de yaptığım için, cevabımı yazıp, okunmamışlar listesinden çıkarmış oldum.

Buggy' Alıntı:
Merhaba Metin bey,
CJ'yi aldığımda km saati içindeki ikaz lambaları faal değildi, şimdi her ikisi de çalışıyor. Soldakinde yani sizin işaretlediğinizde BRAKE, sağdakinde EMERGENCY DRIVE yazısı var. El frenine basıldığında devreyi açan yaylı anahtardan aldığım sinyali soldakine taşıdım. El freni aktifse BRAKE lambası yanıyordu ama fazla gözönünde olmadığı için oradan bir hat daha alarak yeni taktığım ikaz lambasına bağladım. Şimdi her ikisi de yanıyor.

merhaba arkadaşlar kontak ile alakalı bir bilgi de ben vermek istedim resimli olarak aracımda kontak panoda idi ancak ben orjinal yerinde olmasını istedim bu yüzden daha derine indik ve kontak bölümünün arkasında bulunan mekanızmada sorun keşvettik gri metal dişlide aşınma vardı ve dişli ile beraber karşılığını da almak zorunda kaldık ikisi bize 145 tl ye mağloldu ancak elektirikçimizin usta çırakları sayesinde sağlam kontağımızı bozmaları bize yeni kontak aldırdı işin garibi kontak komple 75 tl anahtar dahil :smiley: umarım görseller faydalı olur :smiley:

20140224_133256.jpg

20140224_133302.jpg

Yeni kontağınız hayırlı olsun.
Benim dişli ve kontak switch'e giden şaftta sorun olmadığı için direksiyon kolonunu sökmeden yerinde çalıştım.
Kontak silindir ve anahtarları, switch ve bağlantı soketleri yarısı kargo bedeli olmak üzere 85 liraya maloldu. Kendim yaptığım için de kargo bedelini işçiliğe sayıp rahatladım :smiley:

Buggy' Alıntı:
Yeni kontağınız hayırlı olsun.
Benim dişli ve kontak switch'e giden şaftta sorun olmadığı için direksiyon kolonunu sökmeden yerinde çalıştım.
Kontak silindir ve anahtarları, switch ve bağlantı soketleri yarısı kargo bedeli olmak üzere 85 liraya maloldu. Kendim yaptığım için de kargo bedelini işçiliğe sayıp rahatladım :smiley:
Evet bizimde bilmemiz harika olur sürekli ustaya taşinmaktan çok iyi :smiley:

Merak ettim. Bu parça nedir ?
Montaj için kullandığınız bir aparat mı yoksa direksiyon sistemine mi ait ?
Switch'e giden şaftın bağlandığı parça (lock rack) gibi görünüyor ama bendeki parça çok farklı.

steering.jpg

Emin bey bu parça aslinda önünde bulunan yarim tur yapan baska bir dişli ile çalışmakta ve yarim dönen disli marşı cevirdigimizde bu gri uzun tek yönlü dişli bir teli itiyor ve alt taraftaki sarteli çalıştırıyor benim elektirikcinin anlatımı bu sekilde bende ki olay gri tek yönlü dişli de aşınma vardı bu yuzden marş geri atıyor ve Aracı çalistirmiyordu

Benim aracımın (79) lock rack ve actuator'ı farklı çalışma sistemine sahip (resim1)
1980 sonrası sendeki sistem kullanılmış (resim2).
Aşağıdaki linkte detaylı olarak anlatılmış.

http://www.jeepforum.com/forum/f8/kens-1985-cj7-refurbishment-thread-1040550/index51.html

1978cj-5jeepcolumndiag.jpg

IgnitionLockRack001.jpg

Evet emin bey aynen 2.resimdeki parça benim araçta ki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR