Konserve Açacağını Evde Unutanlara Çözüm

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,981

Etiketler






.
Yahu millet sizden korkulur wallahi.. :yum:
Kabul edin ki bıcağa, kaşığa, tornavidaya, elinize birşey olmaması yanında hanımdan laf işitilmemesi hatta ona veya etrafınızdakilere hava atmak acısından daha uygun bir metod olmalı ? ;)
 
Son düzenleme:




Sizinki de gayet renksiz bir çözümmüş..
Bakın millet neler yapıyor. 😀
Çözümüm: Ben konserve satın almıyorum. Kendim Cam kavanozlara konserve yapıyorum ,açması daha kolay oluyor.

Sizin yöntem bayağı kansız ama öncelikle sürtecek yüzeyi düzgün bir taş bulmak gerekiyor.
Sonra videoyu o kadar kısaltmışlar ki 5 sürtüşte o konservenin açılması ,üzgünüm pek olası gelmedi.
Yapabilen pehlivanlar aramızdan çıkabilir pek tabii. :tearsofjoy:
 





...5 sürtüşte o konservenin açılması ,üzgünüm pek olası gelmedi.

Videoda yöntemin neye dayandığından yani konserve kapağının neden açıldığından bahsedilmiyor.

Aşağıdaki videonun 4. dakikasından itibaren 10 saniye boyunca kapağın konserve kutusunu nasıl kapattığı görülmekte.

Havşa başlı kapak, flanş kenarlı teneke gövde ile aralarında ince bir kauçuk olmak üzere konserve dikiş makinasında çifte bükülerek birleştirilmekte. Bu kenar şimdi ölçtüm, içten ve dıştan ~3 mm kadar.

Kapağın oynamasında birkaç defa sürterek oluşan ısısının bir rolü olduğunu sanmıyorum.
Düşüncem, konserve kenarlarına baskıyla uygulanan çekme ve itme kuvvetleri bu bağlantı kenarını minimal olsa da eğip, genişleterek kapağı en az bir yerden serbest bırakıyor olmalı ?
Devamı zaten çorap söküğü gibi gelir.
C2433A06-7DAA-432E-A6F7-35B1A0BAA1EF.jpeg


İkinci konserve 5 değil, ~20 kere sürtülmekte ! Sanırım yeterli.
Deneyen yazsın ki ne tam kadar sürteceğimizi bilelim.. :yum:


...
Burada sıcaklar bizdeki patlıcan sıcakları gibi 40 derecelere dayandı.
Nelerle uğraştığımdan anlamış olmalısınız ?.. ;)
 
Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Mesajlar
1,521,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst