Konsept ve Tarzı Olan Çekme Karavanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ilyasfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,967
Ynt: Konsept ve Tarzı Olan Çekme Karavanlar

sevgili arkın arkadaşım daha önceden baı bilgileri açtıgın form sayfasına yazdım ama sendne bi dönüş görmedim o yüzdende gaz verme açısından katkım olmadı sana ;D ;D soruna gelince şöle özetlim açık şekilde
1 çeki demiri taktırma -400ytl
2 proje-100ytl
3 muayneye gidiyosun tespite aracın muaynesi olsa dahi yeniden oluyo buda şuan 110ytl
4 emniyeten bir adet yeni ruhsat kabı alıyosun 28ytl ve işlem bitiyo
toplam:648ytl mal oldu

çeki demiri standartı yerden yüksekligi 50cm kafa topuzu yani kafası demirin yuvarlak olan kısmı oda 48mm. bunlar satandar olarak bana bilgi verildi
hevesini ve gayretini anlıyorum bende öyleydim hatta şuan bi motokaravanla takas durumum var bende de ayrı bi heycan tek sıkıntım tüvtürk te sorun çıkarmı onu düşünüyom görüşmek üzere gaz konusuna gelince sen yeterki iste hertürlü gazı veriri karavancı yaparız seni ;D ;D

Etiketler

iİlyas ben de çok tez canlıyımdır.Fakat birçok nedenle işin gelişim süreci böyle oldu.Araba şu anda istirahatte.Kısa bir dinlenme molası vermek lazım.Yoksa çok yoruldum.Selamlar.

mrb oguz abi anladım sende yoruldun arabada :smiley:abi tüvtürk konusunda ne düşünüyosun duygdugum kadarıyla baya sorun çıkarıyolarmış araçlara, bende şuanda bi motokaravanı olan ankarada yaşıyan bi abimizle görüşmekteyim bi takas olayı düşünüyoruz ama bu konu aklıma takıldı bizim motokaravan hayali gerçekmi olcak ne heycanlıyım bu ara yarın başoglunu filan arıcam emniyetten de sorucam bu konuda senin fikrin merak ettim ve sanada bi sıkıntı çıkartmasınlar sonra emeklerini zayi olmasını istemem hem seni uyarıyım hemde fikirlerini alım dedim abi görüşmek üzere

Yasal prosedürler doğrultusunda proje ,vergilendirme dizayn ve teknik durum uygunsa ne sorun çıkabilir ki. Çıkmaz da bu GÜZEL ÜLKEMİZDE HER AN HER ŞEY OLABİLİR.(yasal yada keyfi.)Eskilerde sanayide devlet derdik ve gururla bahsederdik.Devletin DENİZ GİBİ MALINI KURU ÇÖLLERE ÇEVİRİRCESİNE DEVLET MASKESİ ALTINDA TÜKETTİK.Sonunda ÖZELLEŞTİRME GÜZELLEŞTİRME DERKEN NELERİ GÜZELLEŞTİRDİK NELERİ ÇİRKİN EYLEDİK YİNE KARIŞTI.Kardeşim doğanın kanunudur madde vardan yok olmaz yoktan da var olmaz birbirine dönüşür.Dönüştüre değiştire yine parsayı talanı yalanı doğruyu yanlışı birbirine karıştırdık.bUNLARI ŞUNUN İÇİN ANLATTIM;Araç muayeneleri de artık kademeli olarak da olsa özelleşti.Güzelleşti mi bilemem zaman gösterecek.Fakatneyin adını ve şeklini yalnızca şeklen değiştirirsen değiştir YİNE DE BİR MÜDDET SONRA GİDİŞAT ülke koşullarında bir mecra bulur ve şeklini belirler.İnşallah iyi olur aksaklığı eksikliği olmaz.Tüv ALMANYADA OLDUĞU gibi uygulanır da arabaların iciğini ciciğini en ince noktasına kadar adaletli bir şekilde incelerse ben şahsen sevinirim.Böylelikle rotu balansı şasisi sekiz olmuş frenden kaportadan kısacası her türlü teknik donanımdan yoksun TAKALAR TRAFİKTE TERÖR ESTİREMEZ.Yine de bilemem dedim ya her işin bir yolu var vrve kısa zamanda belki de bunun piyasası yine aynı devam eder.Medeni olmaK HERŞEYİYLE MEDENİ OLMAKTIR.Minareye kılıf uyduran sistem devam ederse yine herşey eskisi gibi gider.Elbette bu arada haklı ve haksızlıklar olur.Bunu için de herkes şahsı çerçevesinde birşeyleri korur ve insiyatif gösterirse belki çıta yükselir.Tüv karavan ve araç muayenelerinde gereken titizliği göstermeli derim.Herkes te ına göre eksiğini gediğini bilsi
n ve tamamlasın.Trafik terörünün ejderha olduğu bu ülkede araçların teknik yeterliliği çokı önemli.NUH NEBİDEN KALMA DERME ÇATMA ARAÇLAR FRENSİZ MRENSİZ TRAFİĞE ÇIKSIN BEN DE İSTEMEM.hİÇ KİMSE İSTEMEMELİ.Fakat TÜV DE BU İŞLERİ YAparken eski sistem taşeronları ile dirsek temasında olursa sen istediğn kadar aarcını kurallara göre dizayn et yina yollarda frensiz balatasız araçlar arasında trafikte seyredersin.UZUN LAFIN KISASI YASA büyük ihtimalle (KİMBİL
İİR NE ZAMAN VE HANGİ TARİH İTİBARIYLA BELLİ DEĞİL) karavanlarda ABS sistem vs. vs. vs. donanımları zorunluluk haline getirir bilemem.Bakıyorum söylentiler çok FAKAT HENÜZ ELDE SOMUT GERÇEKLEŞEN BİR YASAL DÜZENLEMEYE BEN RASTLAMADIM.Herkes kulaktan dolma birşeyler söylüyor.Elbette karavanı trafiğe çıkarken hiçbir aksaklık ve pürüz olmayacak şekilde diizay edip gerekli resmi prosedürleri yerine getireceğiz.Fakat TÜVle neler değişti neler değişecek göreceğiz.BENCE AKSAMALAR KAYIRMALAR AYIRMALAR MUTLAKA OLACAK.fakat dileğim adil yasal keyfilikjten uzak ve gerçekçi denetimler yapılsın.Bir örnek vereyim eskiden engelli araçların ın muayenesi istasyonlarda yasal olarak ücretsiz yapılıyordu.Şimdi özelde ve çoğu yerde ücret ödeyenlerin haddi hesabı yok.ÇÜNKÜ ÖZELLEŞTİ YA ESKİDEN DEVLETİN MALI DENİZDİ ŞİMDİ DEMEK SİNEKTEN YAĞ ÇI8KARMA DEVRİ Mİ GELDİ NE.Kardeşim özel sektör özel ve güzel çalışırsa diyeceğim yok.FAKAT ÖZELİ İMTİYAZLIYIM YASA BENİM ZİHNİYETİYLE ÇALIŞIRSA OLMAZ OLAMAZ.Bir örnek daha vereyim MİLLİ aparklar bünyesinde bulunan orman işletmesine ait kampinglere engelli araçları belli bir indirimle girerdi.YASA DA HALEN BÖYLEDİR.Fakat güzel yurdumuzun doğal alanlarını da özelleştirdiğimizden bu yana adamlar mırın kıırın ediyor vekendileri hayatta kendilerinin birert potansiyel özürlü ollabileceğini düşünmeden VE ÇO BÜYÜK BİR DUYGUSAL VE GÖNÜL ÖZÜRLÜLÜĞÜ İLE TAVIR SERGİLİYORLAR.Laf uzun zaman kısa diyecek çok olmasına çok da işler değişmeyen zihniyetler varken bo.........bok .. Dileriz her özellik güzellik getirsin yoksa DEĞİŞEN BİRŞEY YOK.

oguz abicim nedim sana çogu konuda hak veriyorum sana zaten çogu arkadaşta bizim gibi düşündügünü biliyorum.Bu konudaki düşüncemide(tüvtürk)senin açtıgın konu başlıgı tüvtürk olan sayfaya yazdım burayada yazıp arkadaşların başını şişirmeyim selemlar(bu arada imla hataları yapıyorum dilimde sürtüşebiliyo bazen bu konuda beni affedin :smiley:)

İlyas karavanını gördüm.Bravo sana.Sen de bu karavan işinde varsın.Bir atölye kurarsan çok iyi karavanlar yapabilecek bir çalışman var.Tebrik ederim.Başarılar dilerim.

oguz abim çok teşekürler bende seni tanıdıgıma çok memnun oldum, bişeyleri amatör bi ruhla ama elimizinde ufak tefek yatkınlıyla bi sonuca getirdik senin gibi degerli abilerimizinde sonucu begenmesi beni cidden mutlu ediyo işallah sende en kısa sürede karavanına kavuşursun abi görüşmek üzere selmalar

:smiley:

tekerlekli ev.jpg

bu karavan gerçekmi gerçekten ya ;D ;D ;D pardon saray villa mı diim nedim şaşırdım

Vallaha ne diyeyim muhteşem ötesi yalnız bir problem var bu aracı çekeceğim ormana yada deniz kenarına sonra toprakla haşır neşir olacağım denizden çıkıp kumlara uzanacağım ;) ve o halimle o araca gireceğim! hiç sanmıyorum bizim hatun hayatta bırakmaz yok ayağının kiri yok üstünün tozu yok kumdu vs.vs ne anladım ben o işten ;D

Ne guzel. Ben benimkileri birakmiyordum. En sonunda ne haliniz varsa gorun dedim ve yerdeki haliyi attim. Artik herkes ayakkabiyla giriyor iceri. Hergun yarim saat temizlik yaparak yerleri temizleyince anca rahat ediyorum. Demem o ki Yusuf sen simdiki camperine kumlu mumlu girebiliyor musun? :D

yaybek' Alıntı:
İnsel abi nerde Jandarma bekliyor önce mıntıka temizliği sonra kişisel temizlik sonra koğuş yat ;D

gerçekten öyle o ayaklarla hayatta sokmazlar :smiley: ya insanı boğ yılanı gibi boğarak pes ettiriyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR