Ynt: Konsept ve Tarzı Olan Çekme Karavanlar
Yasal prosedürler doğrultusunda proje ,vergilendirme dizayn ve teknik durum uygunsa ne sorun çıkabilir ki. Çıkmaz da bu GÜZEL ÜLKEMİZDE HER AN HER ŞEY OLABİLİR.(yasal yada keyfi.)Eskilerde sanayide devlet derdik ve gururla bahsederdik.Devletin DENİZ GİBİ MALINI KURU ÇÖLLERE ÇEVİRİRCESİNE DEVLET MASKESİ ALTINDA TÜKETTİK.Sonunda ÖZELLEŞTİRME GÜZELLEŞTİRME DERKEN NELERİ GÜZELLEŞTİRDİK NELERİ ÇİRKİN EYLEDİK YİNE KARIŞTI.Kardeşim doğanın kanunudur madde vardan yok olmaz yoktan da var olmaz birbirine dönüşür.Dönüştüre değiştire yine parsayı talanı yalanı doğruyu yanlışı birbirine karıştırdık.bUNLARI ŞUNUN İÇİN ANLATTIM;Araç muayeneleri de artık kademeli olarak da olsa özelleşti.Güzelleşti mi bilemem zaman gösterecek.Fakatneyin adını ve şeklini yalnızca şeklen değiştirirsen değiştir YİNE DE BİR MÜDDET SONRA GİDİŞAT ülke koşullarında bir mecra bulur ve şeklini belirler.İnşallah iyi olur aksaklığı eksikliği olmaz.Tüv ALMANYADA OLDUĞU gibi uygulanır da arabaların iciğini ciciğini en ince noktasına kadar adaletli bir şekilde incelerse ben şahsen sevinirim.Böylelikle rotu balansı şasisi sekiz olmuş frenden kaportadan kısacası her türlü teknik donanımdan yoksun TAKALAR TRAFİKTE TERÖR ESTİREMEZ.Yine de bilemem dedim ya her işin bir yolu var vrve kısa zamanda belki de bunun piyasası yine aynı devam eder.Medeni olmaK HERŞEYİYLE MEDENİ OLMAKTIR.Minareye kılıf uyduran sistem devam ederse yine herşey eskisi gibi gider.Elbette bu arada haklı ve haksızlıklar olur.Bunu için de herkes şahsı çerçevesinde birşeyleri korur ve insiyatif gösterirse belki çıta yükselir.Tüv karavan ve araç muayenelerinde gereken titizliği göstermeli derim.Herkes te ına göre eksiğini gediğini bilsi
n ve tamamlasın.Trafik terörünün ejderha olduğu bu ülkede araçların teknik yeterliliği çokı önemli.NUH NEBİDEN KALMA DERME ÇATMA ARAÇLAR FRENSİZ MRENSİZ TRAFİĞE ÇIKSIN BEN DE İSTEMEM.hİÇ KİMSE İSTEMEMELİ.Fakat TÜV DE BU İŞLERİ YAparken eski sistem taşeronları ile dirsek temasında olursa sen istediğn kadar aarcını kurallara göre dizayn et yina yollarda frensiz balatasız araçlar arasında trafikte seyredersin.UZUN LAFIN KISASI YASA büyük ihtimalle (KİMBİL
İİR NE ZAMAN VE HANGİ TARİH İTİBARIYLA BELLİ DEĞİL) karavanlarda ABS sistem vs. vs. vs. donanımları zorunluluk haline getirir bilemem.Bakıyorum söylentiler çok FAKAT HENÜZ ELDE SOMUT GERÇEKLEŞEN BİR YASAL DÜZENLEMEYE BEN RASTLAMADIM.Herkes kulaktan dolma birşeyler söylüyor.Elbette karavanı trafiğe çıkarken hiçbir aksaklık ve pürüz olmayacak şekilde diizay edip gerekli resmi prosedürleri yerine getireceğiz.Fakat TÜVle neler değişti neler değişecek göreceğiz.BENCE AKSAMALAR KAYIRMALAR AYIRMALAR MUTLAKA OLACAK.fakat dileğim adil yasal keyfilikjten uzak ve gerçekçi denetimler yapılsın.Bir örnek vereyim eskiden engelli araçların ın muayenesi istasyonlarda yasal olarak ücretsiz yapılıyordu.Şimdi özelde ve çoğu yerde ücret ödeyenlerin haddi hesabı yok.ÇÜNKÜ ÖZELLEŞTİ YA ESKİDEN DEVLETİN MALI DENİZDİ ŞİMDİ DEMEK SİNEKTEN YAĞ ÇI8KARMA DEVRİ Mİ GELDİ NE.Kardeşim özel sektör özel ve güzel çalışırsa diyeceğim yok.FAKAT ÖZELİ İMTİYAZLIYIM YASA BENİM ZİHNİYETİYLE ÇALIŞIRSA OLMAZ OLAMAZ.Bir örnek daha vereyim MİLLİ aparklar bünyesinde bulunan orman işletmesine ait kampinglere engelli araçları belli bir indirimle girerdi.YASA DA HALEN BÖYLEDİR.Fakat güzel yurdumuzun doğal alanlarını da özelleştirdiğimizden bu yana adamlar mırın kıırın ediyor vekendileri hayatta kendilerinin birert potansiyel özürlü ollabileceğini düşünmeden VE ÇO BÜYÜK BİR DUYGUSAL VE GÖNÜL ÖZÜRLÜLÜĞÜ İLE TAVIR SERGİLİYORLAR.Laf uzun zaman kısa diyecek çok olmasına çok da işler değişmeyen zihniyetler varken bo.........bok .. Dileriz her özellik güzellik getirsin yoksa DEĞİŞEN BİRŞEY YOK.